Josefin på språng i världen

Sommaren 2013 i Oxford, England.

Marlon Roudette

Publicerad 2011-11-30 20:08:35 i Lyon,

Jag brukar lyssna på fransk radio i mobilen när jag går till och från skolan. främst gör jag det för att träna på franskan. I början förstod jag inte alls vad dom sa, men nu går det faktiskt riktigt bra! Men det var inte det jag skulle prata om, utan mer att man hittar massa nya (franska och andra) artister. Just nu spelar jag den här låten på repeat på Spotify! 


30 november 2011

Publicerad 2011-11-30 19:53:32 i Lyon,

Idag har varit en intensiv dag, mycket plugg! Hade min sista franskalektion den här terminen (fast vi har ju tentan nästa vecka). Gick bra, men det är som vanligt, jag får alltid svara på frågor. Varje lektion! Fast det finns massa folk som inte svarat en ända gång. Jag får dessutom svara om det är någon annan som svarat fel, då tittar hon på mig istället och frågar. Fast det innebär väl bara att hon anser att jag är duktig så får väl ta det som en komplimang. 

Senare var det step igen. Alltid lika kul! Dessutom är det ju fantastiskt skönt att kunna gå hem från gymmet i träningskläder och en tjocktröja den sista november! 

Nu sitter jag och har precis duschat och ätit ett mellanmål. Ska nämligen ut och äta ikväll med ett par kompisar. Så var tvungen att äta nånting efter träningen annars skulle jag nästan ha svimmat på vägen tror jag. Men det ska bli trevligt ikväll. Jag hoppas att det inte blir för sent bara, jag måste upp i hyfsad tid för att fortsätta plugga!

Nu ska jag sminak mig lite, ha en trevlig onsdag allihopa!

Varde ljus! (och värme!)

Publicerad 2011-11-29 17:34:41 i Lyon,

Tanten i huset har precis varit här och bytt min glödlampa så nu är det ljust i min lägenhet igen! Måste egentligen byta två lampor i badrummet också, men har inte hittat den typen av lampor än. Men det är ingen brådska egentligen, räcker gott och väl med taklampan där inne. Idag har jag också fått lov att sätta på elementen. Jag har försökt förskjuta det så mycket som möjligt för det är svindyrt med el i frankrike. Men nu blev det för kallt! Så nu har jag både en ljus och varm lägenhet, det ni! 

I skolan har det inte hänt speciellt mycket. Har haft föreläsning och sprungit runt och försökt få tag på folk, som såklart inte var där när dom skulle. Vi har också fått häftet för kurser nästa termin. Om två veckor så får vi schemana också för att kunna pussla ihop alla föreläsningar! Ska sätta mig ner med det där om ett tag och se vad jag skulle vilja läsa nästa termin. Vi får se! 

Ikväll har jag inga speciella planer, blir lite mer plugg och sen tänkte jag slänga i en tvätt. Så kul blir min tisdagskväll! En god middag ska jag väl laga också om ett tag. Det blir nog kycklinggryta med ris idag tänkte jag. 


Frukostfailure

Publicerad 2011-11-29 08:33:25 i Lyon,

Ibland är det som att det finns för mycket tankar i hjärnan. Då försvinner vissa tankar ut i rymden. För mig blev tanken som försvann den här gången, tanken att köpa frukost. Imorse hade jag varken fil, flingor, bröd eller pålägg. Ganska vältajmat va? Iaf om man hade kommit ihåg att köpa frukost... Så, det var ju tråkigt för en frukostälskare som jag. Det fick bli det här till frukost istället:



Mums... eller inte. 


Planering på högsta nivå

Publicerad 2011-11-28 17:29:39 i Lyon,

Efter att ha drabbats av en smärre panikattack imorse när jag inser att det är ca 3 veckor kvar på terminen och jag har oändligt med saker att göra innan det är klart, så satte jag mig ner efter lunchen för att göra ett schema. Jag skrev upp en dagsplanering för att få en överblick vad som är mest akut att göra och vad jag borde göra vilka dag. Nu känns det mycket bättre efter att ha gjort en grovplanering, så jag vet ungefär vad jag borde göra vilken dag. Så om min planering håller så borde det här nog gå vägen. Men, det kanske bli till att ställa klockan på 6 resten av tiden nu... Kan ju inte säga att jag har varit så duktig på att gå upp i tid under terminen, det är svårt att motivera sig när jag inte har haft några lektioner alls innan halv 11. Men nu får det bli lite mer strukturerat tror jag! Det är lite roligt att jämföra - i linköping gick jag alltid upp tidigt och pluggade 8-17. Jag vet inte om man har anpassat sig mer till den franska livsstilen, men nu blir det snarare 11-20 plugg istället. Vilket ändå funkar helt okej tycker jag. 

Nu har jag bara 1 lektion kvar idag, och efter det så är mina jobbiga måndagar nästan slut. Vissa lektioner var sista idag och nästa vecka har jag bara två lektioner på måndag. Så det är skönt i tentaplugget att vissa lektioner tar slut nu, så blir det lite luftigare under tentaplugget. 

Imorgon så är det möte inför kursvalen till vårterminen. Det ska bli spännande att se schemana för kurserna, och se om det går smidigare att planera än denna terminen :P Om jag har tur och lyckas klämma in dom kurser jag vill, så kommer jag bara ha ett sånt här jobbigt seminarium per vecka. Och det vore otroligt skönt, för det är egentligen dem som tar tid att förbereda inför varje vecka. Nu har jag 4 varje vecka! Drömscenariot vore också att kunna ha ledigt fredag eller måndag och ha lektionerna mer koncentrerat dom andra dagarna. Fast nu ska man ju inte drömma för mycket! Vi får helt enkelt se imorgon.

Fransk kultur

Publicerad 2011-11-28 11:15:12 i Lyon,

Ojoj, sitter på sista lektionen i fransk kultur. Vi har precis en genomgång av hur tentan kommer se ut. Den är på 60 minuter, och det ska vara 60 frågor. Vilket innebär 1 minut per fråga. Det kommer ju bli hur stressigt som helst :O Ojoj, det gäller att snabba sig!

Första advent

Publicerad 2011-11-27 21:23:23 i Lyon,

Har haft en väldigt mysig dag med glögg, pepparkakor och trevliga vänner. Fast nu har jag nästan ont i magen av alla pepparkakor. Det är lite svårt att känna jul/adventstämning här. Det firas ju inte riktigt på samma sätt. Saknar alla fina ljusstakar i fönstren. 



Men vi hade det mysigt iaf!

Resten av dagen har jag inte gjort nåt speciellt. Jag har haft det rätt stressigt med skolan och tentor nu ett tag, så jag bestämde mig för att ta den här helgen och ha kul, vila och träffa kompisar. Så tar jag tag i skolan imorgon igen! Behövde vila från skolan lite. 

Så imorgon blir det plugg igen, men det kommer också bli en vecka med mycket aktiviteter. Björn, en riktigt bra kompis här nere, flyttar hem till sverige på fredag så vi har massa aktiviteter planerad för hans sista vecka. Rolig vecka, men riktigt tråkigt att han åker =( Det är jättetråkigt att folk börjar åka hem. Det kommer vara jättekonstigt att komma tillbaka igen hit efter jul, och nästan alla som man känner är borta och det är massa nya här. Visst, det är ju kul med nya folk också, men det tar ju lite tid att lära känna folk och nu kommer man ju behöva börja om igen. Men, får njuta av dom sista veckorna!

Sightseeing in Lyon

Publicerad 2011-11-27 14:16:02 i Lyon,

Igår hade jag en otroligt trevlig dag. Emilie, en kompis från Disney är på interrail här i Frankrike och var på väg till sina släktingar i södra frankrike, så hon hade frågat om hon fick komma till Lyon och hälsa på, och klart hon fick det! Så igår på förmiddagen så mötte jag upp henne vid stationen och sen hade vi en verkligen härlig dag. Jag visade runt henne i gamla stan, vi åt god lunch. Gick ännu mer och åt våfflor med nutella. Sen letade vi upp julmarknaden här i Lyon som öppnades i fredags. Det var lite speciellt faktiskt, inte alls som en svensk julmarknad där man säljer raggsockor, skinnhandskar och typ fårskinnsfällar. Här var det allt möjligt. Mat, dricka, ljus, smycken, ja allt man kan tänka sig. 





Det här skulle man kanske inte direkt hitta hemma på en julmarknad...



Sen hittade vi ett stånd som sålde pepparkakor och tomteluvor, då kände vi oss mer som hemma!



Här trivdes vi bra =)

Sen så gick vi till den nyöppnade Disneybutiken bara för att få titta lite och jämföra med "våra" butiker. Det var kul att se!

Efter det så blev det ännu mer fika i väntan på hennes tåg. Det blev mycket mat och fika under dagen! Men hade verkligen en trevlig dag. Det var kul att få prata lite minnen från Disney.
På vägen hem ringde Björn och hade tråkigt så han och Annika kom över till mig och vi lagade tacos och snackade skit hela kvällen. Otroligt mysigt! Det är sjukt hur snabbt tiden kan försvinna när man har trevligt, helt plötsligt var klockan tre och man inser att det kanske är dags att sova...

Snart så kommer det över lite folk till mig igen, vi ska fira lite advent. Vi har varit på IKEA och handlar glögg, russin och mandlar, pepparkakor och julkola. Så nu ska vi mysa massor! Ha en trevlig första advent allihopa!

Fredag!

Publicerad 2011-11-25 19:17:13 i Lyon,

Nu är det fredagkväll! Tentan är skriver (skriver mer om den imorgon!) och ikväll ska vi ha kul! Elina kommer strax och knackar på och sen ska vi bege oss till björn för lite förfest så får vi se vad vi gör sen! Ha en trevlig kväll allihopa!




Nervös

Publicerad 2011-11-25 09:54:09 i Lyon,

Jag vet att jag är nervös i onödan. Det är ju bara en midterm på 1 timme. Men det är ändå nervöst, framförallt för att det är första tentan på franska. Jag har ju engentligen ingen aning om hur svårt det kommer vara. Det kanske är jättelätt. Eller så är det jättesvårt. Jag har iaf hämtat klisterlapparna som man ska klistra på tentan som visar att man är utbytesstudent. Dom är lite snällare med rättningen då! Det som jag tycker är jobbigt är att lektionen börjar 10.30. Men testet börjar klockan 12, vilket innebär att vi ska ha föreläsning i 1,5 timmar först. Snacka om okoncentrerad lektion! Det är sjukt okoncentrerat i vanliga fall så kan bara föreställa mig hur det kommer vara idag! 


Trevlig middag!

Publicerad 2011-11-24 22:50:22 i Lyon,

Har haft en trevlig kväll. Blev lite spontanmiddag med vänner. Jag bjöd på utsökta maträtten potatis och fiskpinnar. Men det är faktiskt lite knepigt att laga mat för 5 personer i mitt lilla kök. Fick bli potatis i två kastruller och jag fick steka fiskpinnarna för sig efteråt. Men tillslut blev det klart och det var riktigt gott!



Ett härligt gäng. Från vänster: Finska Elina, Björn, Annika och sen Anna från min klass i linköping. Sjukt trevliga människor! Dom fick dricka gott vin till dom delikata fiskpinnarna, men jag har ju tenta imorgon så inget vin för mig! 

Till efterrätt ät vi mango, men det är ju en svår frukt att skära så vi kollade upp det på youtube. Då lyckades vi göra det riktigt bra!


Vi insåg att man kan ha väldigt roligt med mango också, och spånande på en idé med en mangobikini! Det skulle nog inte bli en succé kom vi fram till efter ett tag



Nu ska jag sova så jag är utvilad imorgon!

Business idea?

Publicerad 2011-11-24 16:33:18 i Lyon,

Har precis avslutat min engelskalektion. Jag är mycket nöjd på grund av två andledningar, 1) vi fick tillbaka engelskaprovet vi hade förra vecka. 18/20 i resultat. Yes! Nästan säker på att jag fick bäst i klassen! och 2) vi håller på med en jätterolig uppgift. Vi ska ha presentationer nästa vecka, där vi ska göra an affärsplan för en idé. Och vår idé är att göra om en nedlagd biosalong till festlokal. Och vi har varit så kreativa och haft massor av inspiration så jag vill nästan göra det här projektet verklighet! Men det får väl bli sen, för jag tänker inte investera studiemedlet ;) 

Nu sitter jag och pluggar sista rycket inför tentan imorgon. Jag tycker jag kan det rätt bra, så jag hoppas att det ska gå. Om någon timme eller två ska jag möta upp ett par kompisar, vi ska laga middag tillsammans ikväll =)

Vi hörs senare, kramar!

Intäkter

Publicerad 2011-11-24 09:10:12 i Lyon,

Ibland händer det ju att det blir lite missförstånd iom språket. Man kan det ju inte helt utantill, och ibland kan det uppstå roliga situationer när man inte förstår allt. Senast är nu när jag sitter och pluggar marknadsföring. Jag orkar ju inte slå upp alla ord jag inte förstår. Speciell inte ord som man kanske förstår litegrann vad dom betyder och som man känner igen och vet en betydelse för. Men det här ordet läste jag om och om igen men förstod inte hur det passade in i sammanhanget. Det här ordet är "recettes" som betyder recept. Och jag förstod inte hur det passade in i marknadsföringssammanhang. Så tillslut slog jag upp det och insåg att det också betyder intäkter. Vilket ju passar in mycket bättre. Så jag har nog insett att jag borde slå upp alla ord jag inte förstår så man inte missar viktiga saker i texten...

One Direction

Publicerad 2011-11-23 21:17:53 i Allmänt,

Lyssnade på radio för någon dag sen. Då kom den här låten upp. Jag vet inte varför men just nu fullkomligt älskar jag den! Det är ju egentligen ingen speciellt bra sång, men den påminner mig om typ backstreet boys eller nåt annat pojkband på 90-talet. Kanske därför jag gillar den. Brings back memories!





(Kan inte lägga upp musikvideon av copyrightskäl, men ni kan lyssna på sången iaf!)

5 brittiska/irländska killar som sökte till X-factor, men väl där kom dom aldrig igenom "singeluttagningen" för killar och dom bestämde sig då för att skapa ett band istället. Cool historia! Och populära är dom! Om man läser kommentarerna till youtube-klippet så är nog varenda tonårig tjej kär just nu. Men det förstår jag, dom är ju söta småkillarna!

Franska

Publicerad 2011-11-23 20:46:14 i Lyon,

Idag har jag inte haft någon tenta. Jag har pratat med administrationen 3 gånger nu och dom ger mig olika svar varje gång. Men idag så sa dom att dom inte visste, att dom inte fått några instruktioner av läraren än. Så skulle något nu ha gått fel och jag skulle haft den idag vet jag vem jag ska skylla på. Fast antagligen var det inte idag... 

Annars har jag haft en ganska inproduktiv dag. Eller kanske inte inproduktiv, jag har pluggat massor med fransk grammtatik. Och det är ju alltid bra. Fast kanske inte så jättebra idé just när jag har marknadsföringstenta på fredag. Men jag hade tagit fel pärm när jag gick hemifrån så hade med mig finansen istället. Och jag orkade inte gå hem heller för jag skulle ju på step sen som vanligt. Men jag känner inte att det är så mycket panik ändå. Det var ju tänkt att vi skulle ha den här tentan förra fredagen så jag har ju redan pluggat en del. Dessutom så har jag redan läst det mesta hemma i linköping. Och vi har seminarier varje vecka där vi jobbar med det föreläsningarna tar upp. Så det känns som om jag har rätt bra koll ändå. Men tänkte ta hela dagen imorgon och plugga, så ska jag nog klara provet. Så det blir en lugn kväll efter steppen med grey's anatomy och sen upp tidigt imorgon och plugga! 

Jag har inga planer inför helgen sen heller, men vill gärna hinna träffa massa folk. Många börjar ju åka hem snart och det här är nästan den sista helgen som jag verkligen har tid att träffa folk. För sen måste jag börja råplugga till alla sluttentor! Så hoppas att det blir en rolig helg! 

Nu ska jag redan faktiskt borsta tänderna och krypa ner under täcket. Det är kallt i min lägenhet ikväll och det är varmare under täcket! ;) 

Så här nöjd är en nyduschad josefin på onsdagkvällarna efter ett härligt steppass! 



Efter att patrik hjälpte mig att fixa så min webbkamera funkar så kan man ha mycket roligt med alla bilder man tar. Det här till exempel:



Jag kan också låtsas att jag är nåt man inte får visa i tv:



Hihih, det här kan jag har roligt med! :)

Flyg bokat!

Publicerad 2011-11-22 22:01:32 i Lyon,

Nu är flygresan bokad! För den som är intressead landar jag halv 7 den 22 december och ska ha 3 veckors semester! :) Najs!

Äntligen!

Publicerad 2011-11-22 17:46:34 i Lyon,

Nu har våra tentadatum kommit! Så nu ser min kompletta lista ut så här:

Måndag 5 dec: Inlämning marknadsföringsarbete
Tisdag 6 dec: Inlämning arbete Human Ressources
Onsdag 7 dec: Franskatenta
(Eventuellt Torsdag 8 dec: omtentan i finansen som jag missade)
Fredag 9 dec: Muntlig engelskatenta
Måndag 12 dec: Tenta i fransk kultur + sluttenta marknadsföring
Torsdag 15 dec: Skriftlig engelskatenta
Tisdag 20 dec: Sluttenta Human ressources 
Onsdag 21 dec: Sluttenta finans

Så nu är det alla tentor. Som ni ser innebär det ett par tuffa veckor. Fast svårighetsgraden och mängden arbete som man måste lägga ner varierar kraftigt. Det svåraste kommer bli marknadsföringen och finansen. Skönt att dom ligger hyfsat långt ifrån varandra! Det som är skönt också är att jag har nästan gjort klart min del i arbetet i HR. Jag gjorde en intervju med mamma om rekrytetringar och har översatt den. Sen ska min grupp skriva klart själva arbetet. Jag har precis skickat in min del och sen får vi se hur mycket mer som behövs. 

Men vad gäller omtentan i finansen, vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Jag hade ju pratat med läraren om att vi skulle ha det imorgon. Så frågade honom på lektionen i måndags. Men då sa han att det inte var han som gjorde dom scheman. Han hade gärna haft den imorgon men att jag får kolla med expeditionen. När jag kommer dit idag så är inte hon där som har hand om det, men den andra damen (som inte jobbar med just det) säger att det vanligtvis är lärarna själva som bestämmer. Men hon ber mig återkomma när den andra tanten är tillbaka. SÅ jag kommer tillbaka senare, men hon är fortfarande inte där. Men då har den andra damen helt plötsligt massa information. Men där blir det lite missförstån i kommunikationen och jag sa fel grupp. Så nu har jag datumet för grupp 353 och inte 354 som jag är i. Och den här gruppen har omtentan den 8:e november. Så jag måste gå dit imorgon för att kolla om jag har tenta imorgon. Vilket jag antagligen inte har. Men man vet ju aldrig. Åh, kan dom inte bara sluta krångla i det här landet? 

Men det mest fantastiska med allt det här är att jag har alla tentor innan jul. Vilket innebär att jag inte har några tentor mellan 3:e och 14:e januari som är nästa tentaperiod. Vet inte om jag måste vara där lite innan kurserna börjar 16:e januari, men det tänkte jag nog skita i faktiskt! Kurserna börjar 16:e och med erfarenhet från förra terminen vet jag att man ändå inte kan göra några inskrivningar i kurser eller så innan ändå. Dom blir ju bara irriterade om man kommer för tidigt. Så vi kommer ju göra våra preliminära val innan jul och sen får man ändra dom efter jul. Så jag tänker helt enkelt skita i om det finns några viktiga saker att göra innan där, och helt enkelt fixa allt sen. Det är ju så det går till i Frankrike liksom!

Så det fina med allt det här innebär att jag har jullov 22 december till 15 januari! :D :D Wihoooo!

Pengar!

Publicerad 2011-11-22 09:53:17 i Lyon,

Fick ett mail från CSN imorse att jag måste lämna in studieförsäkran. Det är lite mystiskt eftersom det är i mitten av terminen och jag gjorde det i början av den här terminen. Så jag loggade in och kollade, och det verkade gälla för nästa termin. Kanske är annorlunda om man är utebytesstudent, jag vet inte. Men det som också stod är att pengarna betalas ut ca 1 vecka efter att jag lämnat in försäkran. Jag är förvirrad, tror jag måste maila dom.

Sen loggade jag in på CAFs hemsida (bostadsbidraget) och såg att man ansökan gått igenom! 172 euro kan jag nu casha in varje månad! =) Första betalades ut i fredags så den borde vara på konton vilken dag som helst! 

Fick också ett mail på min skolmail från min lärare i engelska. Nu ska jag visa lite vad hon skickade ut till oss att träna på. Jag vill påminna er om att denna kurs läses av elever på tredje året, dom är snart klara med sin kandidat. Och då kan ni också jämföra med mig som har i princip alla min kurslitteratur hemma på engelska (dvs mkt fackspråk, många svåra termer). Det här fick vi:
4: four - 14: fourteen - 40: forty - 13: thirteen - 34: thirty-four - 30: thirty 
100: a hundred - 200: two hundred - 1000 a thousand - 10000: ten thousand osv
The 21st century, his seventieth  birhtday, for the hundredth time 
2/3: two thirds - 3/4: three quarters

och så vidare. Jag blir nästan mörkrädd när jag hör det här. Det kommer ju komma en tid här i frankrike när dom inser att dom MÅSTE lära sig engelska om dom ska klara sig i arbetslivet. Hoppas den kommer snart...

Nu ska jag packa ihop och gå till skolan. Har suttit hemma och gjort bl.a franskaläxan nu på morgonen för att slippa släpa på så mycket böcker till skolan tillsammans med datorn. Ha en bra dag allihopa!

I brist på andra bilder får ni se bilder från en ridlektion som jag och syrran hade i våras!





Det var roligt. Det får vi göra nån annan gång igen mamma!

Ett sista inlägg

Publicerad 2011-11-21 21:57:22 i Lyon,

Tänkte bjuda på en sista uppdatering innan dagen är slut. Känns skönt att ännu en måndag är över. Nu är det bara två jobbiga måndagar kvar! Ska försöka vara lite smartare nästa termin och välja bättre tider på kurserna! 

Helst av allt skulle jag vilja vara ute och leka med dom andra barnen som är ute och festar idag, men nej, jag sitter och tragglar med franskaläxan nu. Fast jag som jag chattar med Charlotte samtidigt så det blir lite roligare. Hon är precis hemkommen från 2 veckors semester i Brasilien den lyckosten! Franskaläxan är tråkig. Handlar om om man böjer olika verb med är eller har och i vilket fall man måste lägga på ett extra e om det är feminint eller ett s om det är plural. Tråkigt och lite knepigt ibland. Fats nu har jag typ inte gjort nåt på 20 minuter så antar att jag får vara klar för ikväll, har ju ändå haft en lång dag!

Så nu har ni verkligen fått en detaljerad beskrivning av min dag :P Nu ska jag prata vidare med charlotte!

Håltimme

Publicerad 2011-11-21 18:12:16 i Lyon,

Klockan är 6 och jag sitter i biblioteket och väntar på att min lektion börjar 18.30. Inget bra tecken på koncentrationsnivån till lektionen med tanke på att jag redan är hungrig. Ska kanske se om det finns nåt att köpa någonstans. Fast det är sjukt svårt att hitta nåt vettigt faktiskt. Allt som finns är typ choklad, frukt går knappt att köpa på hela universitetet. Ska leta runt lite tror jag så jag får lite energi.

Tentorna börjar så smått reda upp sig. Idag fick jag reda på en till, nu saknas "bara" 3 till som dom lovat ska komma upp i veckan. Så här ser mitt tentaschema ut så här långt:
Måndag 5 dec: Inlämning marknadsföringsarbete
Tisdag 6 dec: Inlämning arbete Human Ressources
Onsdag 7 dec: Franskatenta
Fredag 9 dec: Muntlig engelskatenta 
Måndag 12 dec: Tenta i fransk kultur 
Torsdag 15 dec: Skriftlig engelskatenta

Nu saknas dom skriftliga tentorna i finans, marknadsföring och HR. Finansen går rykten om att den är strax innan jul och HR nån gång efter jul. Så vi får se när dom hamnar. Men som ni ser är det ett fullspäckat schema som börjar som nån vecka. Det som är skönt är ju iaf att i början av den veckan så är det skriftliga arbeten som ska in som man kan börja med i hyfsat god tid. Den muntliga engelsktentan är bara en arbetsintervju som man gör två och två på 10 minuter, så den känns inte så betungande direkt... Franskan känns inte heller så jobbig, hela kursen har varit ganska lätt faktiskt. Och kulturen är lätt men väldigt mycket fakta att lära sig. Ja, vi får väl se hur det går. Har en känsla av att jag kommer behöva sova typ en vecka när jag kommer hem till jul!

Nu ska jag gå och se om jag hittar nåt att äta och sen ska jag möta upp Lydia så kör vi sista lektionen för dagen! :)

Sovmorgon...

Publicerad 2011-11-21 12:35:34 i Lyon,

Jaha, så jag har haft en verklig kaosmorgon. Det börjar med att jag vaknar av mig själv. Skönt tänker jag, att inte behöva vakna av klockan. Så ska bara kolla på mobilen vad klockan är och se om jag har tid att ligga kvar i sängen lite. Det är då jag inser att min telefon har stängt av sig under natten. Så jag hade några svettiga minuter innan jag har fått igång mobilen för att se vad klockan är, eftersom jag inte har någon annan klocka. Så jag inser snart att klockan är kvart över 9 och jag sovit två timmar längre än vad jag hade tänkt... Så det var ju bara att hoppa upp ur sängen och in i duschen. Inte för att jag hade bråttom till lektionen för den började kl 11, utan mest för att hinna med lite grejer innan. Så när jag duschat i rekordfart och ätit frukost så inser jag att det är rätt lugnt med tid ändå, så sätter igång och städa toan. Efter ett tag så börjar jag fundera, hm, vad är klockan egentligen? Min morgon blev helt upp-och-nervänd iom att jag försov mig, blir ofta så för mig. Så när jag tittar på klockan inser jag att den är 10.38 och min lektion börjar 11. Då stod jag i morgonrock och det tar ca 15-10 minuter att gå till skolan. Jag kan nog lugnt säga att jag aldrig klätt på mig och gjort mig iordning så fort! Men hann med kläder, smink, borsta håret och packa väskan på 5 minuter, och 10.45 power walkade jag till skolan. Och hann i tid! Fast bara för att vi alltid börjar 5 minuter sent på den här lektionen. Men jag var genomsvettig när jag kom fram, för det var jättevarm ute idag, så duschen imorse känns lite onödig nu :P

Men näst sista lektionen i den kursen avklarad och nu ska jag snart äta lunch med Anna, innan en lång eftermiddag med plugg. Slutar 8 ikväll, så vi kanske hörs senare!

20 över 8

Publicerad 2011-11-20 20:24:13 i Lyon,

20 över 8 sätter jag gränsen på plugget en söndagskväll. Nu får det räcka! Har inte alls hunnit med det jag tänkt göra idag när det kommer till hushållssysslor, men städning och tvätt får helt enkelt vänta ett par dagar. Det jag ska göra innan jag är klar med "måstena" för dagen är att ta hand om disken. Sen blir det en kopp te och en bra film! Men även om det inte har hunnits med det jag tänkt, så känner jag att jag har kommit framåt med plugget och lärt mig saker. Lite mer plugg måndag + tisdag så ska nog finanstentan sitta! Måste lägga upp något bra schema för att få in lite marknadsföringsplugg under veckan också annars kommer jag bara ha 1 dag på mig efter finansen, och det är ju lite lite.

Jaja, nog pratat om mitt tråkiga plugg nu. Hur har ni det där hemma? Nån som har tips på en bra film för en söndagkväll?

Köttbullar

Publicerad 2011-11-20 18:14:22 i Lyon,

Intensivt plugg hela eftermiddagen har precis avbrutits för jag insåg att jag var hungrig och att klockan redan var 6... Jag har inte hunnit med riktigt så mycket som jag skulle velat egentligen, men har ju hunnit med en del iaf. Man får väl vara böjd med det lilla. Till middag blir det köttbullar idag igen. Hade nämligen köpt det igår och tänkt äta innan jag blev bortbjuden på köttbullar. Och eftersom affärerna är stängda så blir det köttbullar idag igen. Fast med potatismos istället för potatis hihi. Fast jag gillar ju köttbullar så det gör inte så mycket!

Egentligen känns det tråkigt att plugga så mycket en söndag, men inför den här veckan behövs det. Behöver nog sitta någon timme till efter maten också tyvärr. Men sen ska jag bara ta en lugn söndagkväll och kolla på någon film.

Nej, nu är jag jättehungrig och ska se efter som köttbullarna är klara!

Söndagsstök

Publicerad 2011-11-20 13:02:46 i Lyon,

Det är redan söndag igen. Herregud, vad fort tiden går här. Om en vecka är det första advent! Vi ska ha adventsfika med en stor grupp svenskar här i Lyon då, det ska bli mysigt!

Mysigt hade vi igår också! Jag, Anna, Sofia och Erik hade en väldigt trevlig kväll. (Sofia och Erik läser vanliga civilekonomprogrammet hemma i Linköping och är också här på utbytestermin). Vi lagade köttbullar (hemgjorda såklart!), potatis och brunsås. Till efterrätt blev det svenskt lösgodis som sofias familj hade haft med sig när dom var här och hälsade på och sen glögg och pepparkakor. Väldigt gott! Det var skönt med en lugn kväll eftersom jag har mycket plugg att göra idag. Eller, mycket saker överlag att göra. Jag har tom skrivit en liten lista så jag inte ska glömma bort allt ;) Veckan kommer vara ganska tuff med alla vanliga lektioner och seminarier, och dessutom två midterms. Just nu sitter jag och traglglar med finansen som kommer först, på onsdag. Sen är det marknadsföringen på fredag. Jag börjar känna mig lite stressad över att det faktiskt bara är 4 veckor kvar cirka innan jag kommer hem. Det är liksom så mycket som ska hinnas med, både pluss och utanför. Dessutom är det jättetråkigt att folk börjar åka hem hem snart. Björn har bara två veckor kvar innan han åker hem, sen börjar folk droppa av en efter en. Det är inte speciellt många som stannar ett år, ja vet kanske 4-5 förutom jag och Anna. Det är tråkigt! Men om man ska se nåt positivt i det hela, så kommer jag få sjukt mycket saker till min lägenhet för alla vill ge bort sina saker när dom åker :P Så får väl se om man hittar nåt bra som man kan ta över! Jag har redan paxat en brödkniv och en skärbräda från en dansk tjej! 

Nu ska jag fortsätta bocka av saker från min lista, jag återkommer med uppdatering lite senare i eftermiddag! 

PS. Sitter och tittar igenom gamla bilder, vet du när dom här är ifrån Maria? Jag kommer inte ihåg!









Uppdatering

Publicerad 2011-11-19 14:08:40 i Lyon,

Nu är det helg och jag har lite mer tid att uppdatera. Veckan har varit som en vanlig vecka. Hade som sagt engelskatentan i torsdags, och jag tror att är godkänd iaf, även om det var lite svårare än jag tänkt, mest på grund av att det var väldigt kort tid att skriva på. Fast det verkar vara en genomgående trend. Alla tentor är väldigt korta här. Många ligger på runt 1 timme, vissa sluttentor är på max 3 timmar. Den kortaste tenta jag skrivit i Linköping var på 3 timmar och dom allra flesta är på 5 timmar. Lite skillnad!

Så med tanke på tentor har dom nu sagt att vi ska få reda på datumen för sluttentorna i nästa vecka. Jag hoppas verkligen det stämmer så jag kan boka flygbiljett hem! Är väldigt, väldigt nyfiken på hur dom kommer ligga. Har jag otur har jag en tenta precis innan jul och en några dagar efter nyår. Eller så har jag alla efter jul och kan komma hem den 12:e. Ja, det kan verkligen bli både bra och dåligt. 

Igår hade jag en väldigt trevlig kväll. Jag och Annika var på en brasiliansk restaurang här i Lyon. Vi åt en "köttmeny" som den kallades. Vi fick en förrätt som vi inte riktigt vet vad det var. Vi frågade för vi förstod inte ordet riktigt, men förklaringen var lika förvirrande den. "Bollar av kött... och fisk. Som är typ stekt och/eller friterat" Jaja, tänkte vi. Spännande att testa. Så vi fick in 4 stavar/bollar som var typ friterade/panerade och olika såser att doppa i. 1 av dom lyckades vi lista ut var ost. Men dom andra tre har vi ingen aning om vad vi åt :P Men det var gott! Till huvudrätt var det avsmakning av kött. Vi fick först in en tallrik med 3 sorters kött på och massa olika skålar med tillbehör, grönsaker, ris, bönor, och lite mer suspekta saker. Vi lyckades lista ut att en mysko sak var friterad banan, men resten vet vi inte riktigt vad vi åt. Men vi högg glatt in på allt kött och började äta. Sen insåg vi efter ett tag att det inte var riktigt färdigt, utan dom kom in 4 gånger till med olika typer av kött och sist grillad ananas. Vår servitris hade nog väldigt kul för vi blev lika chockade varje gång när det kom mer mat! Hur mycket mat som helst! Efter det gick vi runt lite i gamla Lyon för att smälta maten lite innan vi mötte upp Björn, en svensk kille som pluggar juridik, som hade 3 kompisar från stockholm på besök. Så vi tog en öl allihopa. En mycket trevlig kväll!

Idag har jag inget planerat. Ska kanske duscha snart och klä på mig. Behöver handla lite också eftersom det är stängt på söndagar. Behöver egentligen plugga lite, men jag har som regel att aldrig plugga på lördagar så jag sparar nog det till imorgon.

Tänk att det bara är en månad kvar innan jag kommer hem igen! :D

Merde!

Publicerad 2011-11-17 20:09:53 i Lyon,

Har varken ork eller lust för nåt långt inlägg idag. Men hade tentan i engelska idag, och det gick nog bra. Godkänd är jag ju nog, konstigt annars... 

Och med tanke på tenta fick jag idag reda på att tentan jag skulle haft imorgon är flyttad en vecka så nu är det nästa vecka. Och det här gjorde dom alltså dagen innan den ordinarie tentan. Frankrike alltså! 

Nu har jag krypit ner i sängen och ska kolla på film så det blir en tidig kväll. Har lite sömn att ta igen från förra natten.

Känslig mage?

Publicerad 2011-11-17 08:35:18 i Lyon,

Åh, det är en trött tjej som sitter här. Har knappt sovit någonting, för måste ha ätit något som min mage inte klarade av. Så det har blivit mycket spring på toa inatt. Så energin är inte på topp. Dessutom har jag tenta idag så det är ju fel dag att inte må så bra... Men det känns bra nu iaf, bara lite utmattad. Men som tur är så är det engelskatentan idag så det kräver inte så mycket energi och tanke. Det var tur att det inte är fredag idag för jag behöver all energi och tankeverksamhet jag kan få till marknadsföringstentan imorgon!

Nu på förmiddagen är det faktiskt sista finansföreläsningen! Vi hade flera dubbellektioner dom första två veckorna för att vi skulle hinna med vissa moment innan seminarierna började. Så det innebär att kursen (föreläsningarna) nu är färdig. Så from nästa vecka så har jag bara engelska på torsdagar och börjar kl 2! :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och hoppas att jag blir lite piggare.

Nya täcket

Publicerad 2011-11-16 14:42:26 i Lyon,

Recensionen av mitt nya täcke = fantastiskt mysig! Lite varm just nu, men det är skönare än att frysa... Det var ett bra köp! Längtar till helgen när jag kan ligga kvar i sängen och mysa med mitt nya täcke!

Grammatik

Publicerad 2011-11-16 14:20:33 i Lyon,

Har precis avslutat min franskalektion som var lika tråkig som vanligt. Alla kommer försent = irriterad lärare. Alla italienarna sitter i ett hörn och pratar för sig själva (inte speciellt lågt...), ingen (förutom typ jag och hon som jag känner bäst) har gjort läxan och det är bara allmänt tråkig stämning. Att det dessutom går sjuuuuukt långsamt fram för att italienarna inte fattar någonting av vad vi gör eftersom dom aldrig lyssnar, gör det ju inte bättre. Vet ju attjag behöver träna grammatiken också, men det är ju så tråkigt när man gör 5 uppgifter som ser exakt likadana ut och behandlar samma sak och läraren måste gå igen alla uppgifter och förklara dom, trots att det är samma princip i alla svar. Nej, inte den roligaste lektionen i veckan! 

Nu sitter jag i alla fall i cafét på skolan och har precis ätit en laxpanini till lunch. Ska plugga marknadsföring nu fram till klockan 5 när stepen börjar. Ska bli kul att se vad fransmännen har på sig idag på träningen! 

Vi hörs senare!

ÅNEJ

Publicerad 2011-11-15 21:26:53 i Lyon,

Ånej! Tappade precis en av mina frukostskålar i golvet. Sotd och torka den efter att ha diskat och den bara glider ur handen på mig! Som tur är var det inte glas utan bara keramik som gick i ganska stora delar. Men det är ändå krångligt när man lever utan dammsugare. Har försökt sopa golvet så noga jag kan, men det är lite svårt när min taklampa är trasig och det är becksvart ute... har krypit runt på knä och sopat och kikat men det verkar ganska lungt med skärvor iaf. Och dessutom händer det dagen jag varit på IKEA och kunde köpa en ny skål. Blä!

Ljus

Publicerad 2011-11-15 21:06:46 i Lyon,

Har inte riktigt hunnit med det jag tänkte idag när det gäller skolan. Men det är nog ingen panik, har fortfarande ett par dagar på mig att plugga. Däremot så hann jag faktiskt med ett besök till IKEA (=mindre plugg gjort), så det säger ju sig själv. Insåg när jag satt i skolan efter föreläsningen att jag verkligen behöver ett täcke att gosa ner mig under. Så åkte dit efter skolan! Det inhandlades ett täcke, en extra kudde, och sängkläder. Dessutom tyckte jag att det behövdes mysas till hemma i min lägenhet och komma in i höststämning, så jag köpte massa nya ljus! 



Dom är lite mer oreangeröda i verkligheten, men väldigt mysiga!



Behövde nya värmeljus också. Blev en ny doft den här gången, lite typ exotiska frukter istället för gröna äpplen som jag brukar ha. Dom passar ju dessutom bättre med färgskalan i min lägenhet! 

Att ta sig hem från IKEA var däremot sjukt långsdraget och jobbigare än vad jag hade tänkt. I vanliga fall tar jag bara språvagnen direkt hem till mig, väldigt smidigt. Men det börjar dåligt redan på vägen till hållplatsen med att ena handtaget går sönder på påsen. Tyckte inte jag hade så mycket saker, men tydligen så vägde det en del. Så får typ bära påsen i famnen. Sen så ser jag att spårvagnen står där och jag börjar halvspringa, kände att jag ville hem och fortsätta lite med plugget. Men när jag kommer fram så inser jag att det är stopp på hela linjen för att det har hänt någon olycka längs vägen. Så det är bara att sätta sig och vänta. Som tur är laddade jag ner massa spel till telefonen när jag var hemma, så jag underhöll mig ändå! Ca 20 minuter senare så åker vi vidare. Men halva vägen hem så stannar trafiken IGEN, på grund av en anna olycka som hänt. Så en resa på 20 minuter tog ca 1,5 timmar. Och med tanke på min trasiga påsa var det inte aktuellt att hoppa av och krångla sig hem med bussar och tunnelbana... Så där försvann pluggtid. Men jag försöker ta igen det lite nu, men börjar bli trött så ska nog inte göra så mycket mer idag!

Back to normal

Publicerad 2011-11-15 11:56:09 i Lyon,

Det är tisdag och allt är tillbaka till det vanliga här nere igen! Igår var det skola till kl 8 och sen fick jag gå med snabba steg hem för att hinna in och handla både middag och frukost innan dom stängde. Efter en snabb middag blev det en intervju med mamma för en uppsats i min HR klass. Bra med kontakter!
Pratade också med min lärare i finansen eftersom jag missade den lilla tentan förra veckan när jag var hemma. Men det var inga problem och jag ska få göra den nästa vecka i ställe. Skönt att det löste sig också! 

Idag spenderas dagen med plugg till min tenta i marknadsföring på fredag. Är ganska mycket, det är prov på halva kursen, så det är mycket som ska pluggas in. Fast å andra sidan så kommer ju allt på sluttentan så det är väl bara bra att börja plugga redan nu. Men provet är vad dom här kallar ett QCM, tror att det står för questions choix multiples. Innebär iaf att det är frågor med svarsalternativ, vilket är väldigt skönt för då behöver jag inte oroa mig för att skriva massa på franska utan bara lära mig fakta. Och att plugga in fakta brukar faktiskt gå rätt lätt för mig! Så jag jobbar mig sakta framåt genom föreläsningsanteckningarna. 

Hade en tanke på att åka till IKEA idag. Det börjar bli kyligare här, men jag har ingen lust att sätta på elementen än, el är dyrt i frankrike. Men detta innebär att det börjar bli lite kallt på nätterna eftersom jag bara har en filt. Så ett täcke behöver inhandlas. Såg dessutom att dom hade rätt bra erbjudande på tex extra madrasser och lakan, så kanske borde passa på att köpa det så man kan ta emot besök! Men tanken stannade bara vid en tanke, så det får bli senare i veckan. 

Passade på när jag var hemma att lägga över allt innehåll från min gamla dator till min nya vilket innebär att jag har ett enormt bildförråd nu. Så tänkte bjuda på lite gamla bilder ibland. Tittade nyss igenom bilderna från min student (tänk att det är 3,5 år sen nu!)



Ingen bild från själva studenten, men vår middag i skolan veckan innan! 





En glad jag efter utspringet!



Jag undrar var min studentmössa är någonstans. Vore kul att läsa i den igen nån gång. Men antar att den ligger i en låda hemma hos mamma och pappa!

Nu ska jag fortsätta plugga lite. Just nu är jag på kapitlet om hur man studerar och utvärderar en marknad. Skulle nog säga att det är det tråkigaste kapitlet. Det var väl därför det blev lite bloggning istället!
Hörs om ett tag!



Hemma!

Publicerad 2011-11-13 22:50:15 i Lyon,

Nu är jag hemma (borta?) i Lyon igen efter en fantastisk helg hemma! Ska berätta lite mer sen om ni vill, men nu måste jag sova! Skulle bara säga att jag var framme utan problem iaf!

Natti natti!

Mot Sverige!

Publicerad 2011-11-09 16:40:45 i Lyon,

Nu är väskan packad, ska stänga av datorn och stoppa ner i handväskan snart. Om 15 minuter beger jag mig mot flygplatsen och Sverige! 



Blir nog inte så mycket bloggande av uppenbara själ. Nu kan jag berätta allt för er på riktigt! 
Puss!

Frustration!

Publicerad 2011-11-09 10:32:54 i Lyon,

Åhhhhh, vad irriterande! Fick precis ett mail från min franskalärare att lektionen är inställd idag. Vilket innebär att jag skulle kunna ha åkt hem igår redan! :( Men inte nog med det, detta innebär att hela kursen flyttas fram en vecka och min tenta ligger nu vecka 49. Vilket typ är den sämsta veckan eftersom jag har 4 andra tentor/inlämningar den veckan. Så den veckan kommer ju inte bli rolig. Och antagligen har jag alla dom 5 tentorna mån, tis, ons. 

Men jag ska ändå till skolan för att lämna av mitt lexikon till Anna som ska låna det till en midterm. Dessutom ska jag skriva ut boardingkortet och hämta ut min check. Har försökt hämta den flera gånger men hon är ju aldrig där när hon säger att hon ska vara på kontoret, men det är rätt vanligt här. Man får chansa vilka tider folk är på kontoret. 



En välanvänd bok!

Passet

Publicerad 2011-11-08 21:45:39 i Lyon,

Har tagit fram resväskan och börjat packa ner lite. Det kommer skramla bra på vägen hem i väskan, inte mycket däri när jag har den stora väskan. Men mitt i alltihopa kommer jag ju på - PASSET! Tur att jag kom på det och plockade upp det ur lådan! SÅ nu ligger det framlagt på bordet med massa andra grejer så ska nog inte glömma det nu! Åh, jag vill nästan inte gå och lägga mig för jag misstänker att jag inte kommer kunna somna och vill att det ska bli morgon så fort som möjligt! Dessutom ska jag orka ta mig till skolan och ha 2 timmar franska...

Till mamma och pappa: jag har inga pengar på mitt franska nummer, så jag kan inte höra av mig om det är nåt imorgon. Ni får ringa om ni vill nåt. Om det numret inte funkar har jag kanske bytt till det svenska. Ring mitt svenska nummer då!


Mystery caller

Publicerad 2011-11-08 18:55:18 i Lyon,

Jag fick precis ett sms från ett franskt nummer, nån som skrev (på engelska) att dom vill att jag kommer till happy hour på puben vid skolan. Hade ju kanske varit trevligt, men är lite för trött. Dessutom är problemet att jag 1) inte vet vem personen är eftersom det var ett okänt nummer, även om jag kan minska ner antalet misstänkta till utbytesstudenter iaf :P. och 2) inte har några pengar på telefonen så jag kan inte smsa tillbaka och fråga vem det är heller. Så det skulle ju nästan vara lite roligt och gå dit och försöka list ut vem det är!

8 november 2011

Publicerad 2011-11-08 13:12:19 i Lyon,

Hallå allihopa! Tar en paus i plugget för att uppdatera er vad som händer här. Fast det är egentligen inte så spännande. Förmiddagen har bestått av marknadsföringsplugg och städning. Nu är det ganska rent här hemma, ska ge mig på toaletten ikväll. Om en halvtimma ska jag till skolan, jag har föreläsning klockan 2. Det är det ända jag har på tisdagar, skönt! Meeeen, tycker tiden går väldigt långsamt just nu! Vill att det ska bli onsdag nu nu nu nu! Ska plocka fram resväskan ikväll och börja fundera på om det finns saker som ska med hem. Typ sommarkläder kanske. Och lite skor. Ska fundera på det! Ser också fram emot att kunna lägga över mina gamla bilder, musik etc från min gamla dator. Ser fram emot att kunna titta på alla gamla bilder! 

Har iaf planerat massa roliga saker för helgen, ska bli så kul att träffa folk igen! Och få sova. Det ska också bli skönt. Fast jag har försökt sova mycket på senaste tiden och tagit nån timmes extra sovmorgon trots att jag har plugg att göra, och jag börjar faktiskt känna mig piggare! Så jag hoppas att jag efter helgen ska återgå till mitt gamla, pigga jag! :) 

Nu måste jag diska och packa ihop böckerna till föreläsningen. Vi hörs ikväll!

I'm so excited!!

Publicerad 2011-11-07 22:22:24 i Lyon,

Ahhh! Jag har två lektioner kvar och sen åker jag hem! Can't wait! Dagens seminarier gick bra även om jag hade fel på dom många av uppgifterna i finansen. Fast det var ju bara att rätta till det! Pratade också med läraren ordentligt hur jag ska göra eftersom jag missar halvterminstentan på onsdagen, och det var inga problem. Bara att lämna in ett papper med förklaring varför + underskrift så får jag skriva den en annan gång! Så det är skönt att det löste sig också. 

Trött är jag som vanligt på måndagskvällar. Det är tufft med lektioner till klockan 20. Jag är fortfarande inte van vid det! Men nu har jag precis börjat varva ner efter att ha ätit middag. Idag blev det couscous och kycklinggryta gjord på örtcremefraiche och morötter. Gott blev det allt! Imorgon har jag Gestion de ressources humaines, dvs Human ressources. Jag tycker det är ett intressant ämne, men det är fascinerade hur läraren lyckas göra det ointressant. Vet inte varför, men jag och flera andra har huvudvärk varje vecka efter hennes lektioner. 

Innan lektionen imorgon ska jag självklart plugga men ska försöka hinna med att städa lite här hemma. Skönt att komma hem efter helgen till en nystädad lägenhet!

Nu är jag faktiskt jättetrött så jag ska bädda med mina nytvättade lakan och sen krypa ner och läsa lite tror jag. Vi hörs imorgon! 

Puss och kram!

10 cent

Publicerad 2011-11-07 11:32:42 i Lyon,

Ahhhh, hur irriterande är det inte att jag saknar 10 cent för att torktumla. Så nu måste jag springa ner till affären och handla så jag får mynt i växel. För tvättmaskinerna tar ju självklar inte 5, 2 och 1 centare av vilka jag har hur mycket som helst! Vilket innebär att jag först måste gå och ta ut pengar så att jag kan betala med kontanter...

Skolkning

Publicerad 2011-11-07 10:15:54 i Lyon,

Jag har egentligen kulturföreläsning klockan 11. Men jag har faktiskt bestämt mig för att hoppa den. Visst, den är obligatorisk men hon tar aldrig närvaro, hon har gjort det 1 gång på hela terminen. Dessutom får man ha 2 ogiltiga frånvaro/kurs/termin. Så, jag prioriterar bort den idag! Ska smsa en kompis och fråga om jag kan få anteckningar, hon skriver alltid ner dom direkt på datorn! Min nästa lektion börjar 15.30 så jag stannar hemma tills dess. Och nu ska ni inte tro att jag stannar hemma för att jag är lat och tycker det är ointressant. Nej, jag har faktiskt massa andra saker att göra som jag prioriterar före den sjukt tråkiga kulturkursen. Framförallt är det att förbereda seminariet i finansen till ikväll. Har suttit mycket med gamla uppgifter för att förstå, men har inte hunnit med att förbereda dagens. Även förbereda lite inför morgondagens Human ressurces-föreläsning. Och lite annat smått och gott. 

Sen kan man ju inte komma undan med att det blir lite hushållsssysslor också när man väl är hemma. Tänkte passa på att handla och laga lunch och middag till ikväll nu för att slippa det när jag kommer hem klockan halv 9 ikväll när affären redan har stängt. Tvätt av underkläder börjar behövas inför min stundande resa! Jippie, bara ett par dagar kvar! :D 

Lägger upp en bild på...trumvirvel... min första hela kaffe som jag druckit! Fikapaus i Paris för några veckor sen!




Och, det smakade inte helt illa. (Fast sen var det ju också en café creme med socker i hehe...) Men ändå! Någon dag så kanske man till och med kan tycka om kaffe lite :P

Nu ska jag fortsätta med plugget. Vi hörs senare!

5 november 2011

Publicerad 2011-11-05 20:09:50 i Lyon,

ust nu sitter jag i en mörk lägenhet med alla ljus som jag kan tända, tända. Och det beror inte bara på att det är mysigt, utan att taklampan har gått sönder. Vet inte ens om det är jag som ska byta det eller om det är hyresvärden... Taklampan kanske är meningen att jag ska byta, men har i badrummet också som behöver bytas som jag inte riktigt vet hur det går till. Så just nu är det lite mörkt i min lägenhet. Och väldigt varmt också pga ljusen.

Ikväll är en hemmakväll för mig. Har ätit en god middag (tonfisk - och äggsallad, med kiwi och mango till efterrätt!), och nu tittar jag på film/serier på datorn. Precis vad jag kände för ikväll. Igår kväll var väldigt roligt. Vi var på en pub ganska nära skolan, vilket innebar att jag hade nära hem sen, så slapp man gå så långt mitt i natten. Vissa kvällar flyger tiden bara förbi, och det gjorde det igår. Helt plötsligt va klockan 3 och dom stängde. Hade inte kollat på klockan en ända gång - bra betyg på kvällen kanske? Jag tycker det är ganska fantastikt hur många spännande människor man träffar som utbytesstudent. Igår var det folk där från alla olika kontinenter förutom afrika. För mig är det mest spännande att träffa folk från sydamerika tror jag, för jag kan ingenting om dom länderna. Så det är intressant att få höra! 

Imorgon ska jag ha "pluggstuga" med Anna och Lydia, en tysk tjej. Vi har midterms i vår finansklass snart och alla vi tycker att det är ganska svårt. Så vi ska plugga lite ihop och se om vi kan lösa uppgifterna till på måndag. Oavsett är det ju trevligare att plugga ihop! 

Tänkte lägga upp några bilder från disney idag. Jag och två kollegor, Gussy (engelsk) och Nico (fransk) Tycker det är en väldigt fin bild!





Här är Chrissie (irländsk) som strikes a pose på jobbet. Pratade med henne och Gussy (från den övre bilden) igår, ska nog tillsammans med Gussy åka och hälsa på Chrisse på Irland i februari. Det är kul, jag har fortfarande väldigt mycket kontakt med dom nu även efter sommaren. Vi hann bli riktigt bra kompisar under sommaren. Saknar dom galningarna!

Avslutar med en sista bild på trevligt folk


Daniel (finlandssvensk) och Jonatan (svensk som ni nog ser :P) Vi jobbade inte tillsammans, men umgick mycket! 
Saknar alla fån disney faktiskt. Man umgick så otroligt intensivt under sommaren och sen bara poff så va alla borta. Konstig känsla!

Färdig!!

Publicerad 2011-11-04 17:55:52 i Lyon,

Jag är färdig med uppgiften! Har skickat den till mina gruppmedlemmar nu, och har bett dom läsa igenom det och rätta grammatiken. Får se om dom tycker att jag måste ändra eller lägga till något. Puh. Känns väldigt skönt att ha gjort klart det innan helgen, även om det tär på psyket att sitta kvar i skolan en fredag till kl 6. Trodde faktiskt inte jag skulle hinna klart idag, men det gick fortare än jag trott på slutet. Så det är väldigt bra, för har andra saker som jag också borde göra till måndag, men det här var det viktigaste. Det andra gör inte så mycket om jag inte hinner göra. Men nu måste jag vara kvar i skolan 10 minuter till ungefär, för ska hämta min check hos kontoret för internationella relationer efter klockan 6. Konstiga öppetider men inte så mycket att göra åt det. Och sen kan jag casha in 300 euro till på konton. Trevligt! Får se om jag kan hitta nån bank som är öppen på lördagar, annars får jag göra det på tisdag (bankerna är oftast stängda både måndag och tisdag i Frankrike!). 

Fick precis sms från Lukasz, en polsk kille som läser samma program som jag (fast inte samma kurser). Tydligen förfest hos honom och sen utgång. Känner att det är precis vad som behövs efter den här kraftansträngningen! Arbetet blev 5 sidor långt. Det är faktiskt jättemycket tycker jag!! Och allt på franska också. Nu är jag trött och hungrig! Ska packa ihop mina saker nu så hörs vi kanske senare ikväll. 

Puss och kram!

Skolarbete

Publicerad 2011-11-04 09:20:50 i Lyon,

Sitter i skolan och skriver på min marknadsföringsuppgift som jag som sagt ska lämna in på måndag. Har suttit lite drygt en timma nu och jag tycker att det går framåt faktiskt och har börjat få grepp om uppgiften. Jag ska skicka in den till gruppen på söndag senast, för dom måst ju rätta den lite. Även om jag har utvecklats mycket i franska så sitter ju grammatiken tillräckligt för att lämna in till läraren direkt :P Men det börjar kännas helt okej iaf, inte lika stressad över det. Har faktiskt skrivit nästan 4 sidor på franska nu och jag började skriva igår (fast det är någon bild med också).

Jag sitter på cafét på skolan, vet inte varför men jag koncenterar mig ofta bättre där än på biblioteket. Biblioteket är nästan för tyst och koncentrationen bara darrar i luften. Just nu sitter och lyssnar på svensk webbradio, en morgonshow. Det är ofta rätt roligt att lyssna på morgonshower på radio och ibland skrattar jag till högt för mig själv, då tittar folk lite konstigt på mig :) 

På onsdag åker jag hem till Svergie. Jippie!! Inte långt kvar nu! Fredag, marknadsföring och engelska, helgen och sen en lite halvjobbig måndag, och sen lätta tisdag + onsdag med en lektion var bara. Nedräkningen har börjat! 

Vi hörs snart igen!

3 november 2011

Publicerad 2011-11-03 22:11:46 i Lyon,

Det har gått framåt med den jobbiga uppgiften idag iaf. Vet inte om det jag skriver är rätt, men improviserar lite så får vi väl se. Ska gå till skolan till 8 imorgon och jobba fram tills min föreläsning börjar halv 11, är alltid så sjukt effektiv på morgonen om man väl orkar ta sig upp och släpa sig till skolan. Hoppas på att nästan hinna klart med det imorgon och sen redigera det lite under helgen. 

Idag så stod finans och affärsengelska på schemat. Ganska okej kurser båda två. Satt kvar ett tag i skolan och skrev på uppgiften. Annars har jag gjort lite räkneuppgifter till finansen och tvättat ikväll. Har hunnit med riktigt mycket faktiskt! Tvätten var välbehövlig, har skjutit på det länge nog. Så nu luktar det gott i min lägenhet medan allt hänger på tork! 

Annars så har kvällen (eller ja, höll på med plugget till kl halv 9, så det som var kvar av kvällen iaf...) mest spenderats på facebookchatten. Otroligt hur fast man kan vara och hur snabbt tiden går om man pratar med massa kompisar! 

Kan också rapportera att mina vader fick sig ett rejält träningspass igår på spinningen och protesterade stort när man gick i trapport! 

Okej, så vad för bild kan vi hitta på till det här inlägget. Hm, ska kolla lite i arkiven. 



Anna, från min klass i Linköping till vänster och Annika, en svenska tjej som pluggar i Köpenhamn. Någon gång när vi var ute och drack mojitos en kväll. 



Annika smakade en annan cool drink. Fast det var ju nästan ett mästervärk så hon vågade knapp dricka upp den!

PS. Fick precis ett mail från Disney. Dom vill att jag/man kommer tillbaka över jul No way säger jag. Skulle aldrig vara borta hemifrån över jul. Är alldeles för hemkär och julälskare för det :P

Nu ska jag sova. God natt!

Champions League

Publicerad 2011-11-03 09:07:18 i Lyon,

Igår var det onsdag och jag hade franskalektion. Varannan lektion har vi grammatik och varannan läser vi typ artiklar och olika saker. Igår var det grammatik som stod på schemat. Det är tråkigt, men det är väl välbehövligt inser man ju. Fast det går lite långsamt fram ibland, så igår satt jag och gjorde läxan till nästa vecka under lektionen. Så nu har jag inget att göra till nästa lektion - najs! Vi fock också tillbaka en text som vi lämnade in förra lektionen. Jag fick 14/20 så jag är nöjd (10 är godkänt). Det sköna här att våra betyg översätts inte till svenska, bara att man klarat sig eller inte, så betygen spelar ingen roll, vilket är ganska skönt, det tar ju bort lite av pressen att man måste få jättehöga betyg. Däremot blir man ju lite intresserad av hur dom betygsätter. Jag skrev en text på knappt 1 A4 sidan, datorskriven. När jag får tillbaka den så har jag kanske 6 småfel som hon har rättat, varav två är stavfel när jag glömt en apostrof eller så på datorn. Ändå får jag 14/20. Skulle vara lite kul att veta vad som krävs för att få högre ändå?! 

Igår var det också dags för step igen. Det har varit höstlov och veckan innan var jag sjuk, så då gick jag inte. Alltså, jag vet inte varför jag plågar mig. Det är så FRUKTANSVÄRT jobbigt. Jag har ALDRIG varit med om något så jobbigt träningspass hemma i sverige. Det är liksom i klass med ett spinningpass. Jag (och alla andra typ) är helt genomsvettiga efter 5 minuter. Fast samtidigt är det så jäkla kul! Ledaren är fantastisk, karismatiskt, tjoar och skrattar och springer runt och peppar alla. (Alla är nog lite kära i honom, ung, snygg kille med sjuk utstrålning... Så kommer han fram till en och frågar hur det går har man ju tappat bort sig efter ett steg!) Bra musik, lagom svår nivå på koreografin. Fast många av dom franska tjejerna tycker att det är för svårt/för jobbigt och en del ställer sig bara med armarna i kors och blänger på instruktören. Det här med att svettas och ta i är inte riktigt fransmännens grej. Folk står på träningspassen i vanliga kläder. Igår stod det en tjej bredvid mig, hon hade på sig shorts, en långärmad tröja med en jeansväst över, håret lite snyggt uppsatt, örhängen och fullt sminkad. Man känner sig ju lagom mysig bredvid i gamla träningskläder, osminkad och med otvättat hår. Fast sen står dom ju bara där och småtrampar hela passet.
Men det är ju fascinerande hur mycket man plågar sig själv, hur jobbigt det är man ändå går man tillbaka varje vecka!

Efter det så gick jag hem, duschade, tvättade, handlade och åt. Sen gick jag iväg till en pub där jag mötte massa kompisar. Det stod nämligen Lyon-Real Madrid Cahmpions League, på schemat på storbild. Tråkigt att Lyon förlorade, det var en uppgiven stämning på puben! Så fort det var slut gick jag hem, riktigt trött efter stepen och saker att göra tidigt idag. Nu måste jag gå till skolan. Har lektionen om 2 timmar, men måste börja på en uppgift som ska lämnas in på måndag. Tyvärr fattar jag inte riktigt vad jag ska göra... Har lite panik över uppgiften. Förstår liksom orden i uppgiften, men fattar inte innebörden. =(

Motivation

Publicerad 2011-11-01 22:29:20 i Lyon,

dag har en trevlig dag spenderats i parken med picknick med trevligt sällskap! Det var trevligt tills det började regna iaf. Annars har jag inte gjort så mycket dag. Har skypat med familjen, alltid lika roligt! Imorgon är det bara en vecka kvar tills jag åker hem. Det ska bli så härligt! Längtar massor!!! 

Jag vet inte om alla vet om det, men jag tycker om att göra listor. Planera helt enkelt. Jag gör listor om allt möjligt. Saker jag måste komma ihåg, vad jag ska packa ner i resväskan när jag ska åka nånstans, saker jag ska göra och även lite mer allvarliga saker, drömmar och mål tex. Det blir så mycket lättare då! Så idag har jag gjort en ny lista med lite personliga mål, . Jag kommer inte berätta vad som står på listan, men jag skulle behöva lite hjälp. Jag behöver lite tips på saker jag kan ha som belöning. För jag har bestämt att jag ska få unna mig lite belöning när jag har gjort/klarat delar av det som står på min lista. Så nu undrar jag, vad tycker ni jag ska ha som belöning? =) 
(Lite rolig kuriosa: jag googlade belöning, då kom googles förslag om relaterade sökningar upp - pengar)

Nu ska jag sova tror jag. Är så trött hela tiden. Tycker jag sover mycket, men det hjälper liksom inte. Fast det är ju inte så konstigt egentligen att man är lite trött. Sen sommaren 2009 har jag haft ca 1 veckas semester om man inte räknar runt jul. Det är ganska lite semester och tid att koppla av... Sen blir det inte bättre av att det är ett högt tempo här nere och att schemat är oregelbundet så man inte får in rutiner som på samma sätt som vanligt. Kanske borde göra en lista på hur jag ska få in mer rutiner ;) Nej, god natt på er allihopa!

Ledig!

Publicerad 2011-11-01 13:49:27 i Lyon,

Idag är jag ledig, för det är röd dag här i Frankrike, eller så kallad Jour Férié. Dom lediga dagarna delas in i religiösa helgdagar och sk "civila" helgdagar (mkt att göra med olika krigssituationer som dom firar). Idag är det iaf en religiös helgdag, Toussaint - allahelgonsdag. Det är skönt att vara ledig! 

Igår efter skolan så sprang jag hem och lämnade av mina saker och sen var jag bjuden på middag. Björn, en svensk kille, hade lovat att laga middag till mig, Annika och Elina. Blev en mycket trevlig och god middag! Sen kom det massa andra folk som skulle vidare på fest, men då gick jag och Elina hem för vi var trötta och inte riktigt på partyhumör. Dessutom var alla andra utklädda, och vi var inte. Så det var en riktigt trevlig kväll, men skönt att krypa ner i sängen hyfsat tidigt. 

Idag ska jag på picknick i den stora parken här i Lyon. Det är lite otroligt faktiskt. Det är 1:a november och det är 20 grader varmt fortfarande! Så vi ska passa på att vara ute och njuta av värmen innan vintern kommer, när man dessutom är ledig!



Fina flamigos i parken! (Fast fokuset blev ju inte så bra...)

Oj, nu hörde dom av sig att vi ska träffas om 15 minuter och jag sitter i pyjamas, så måste gå! Hejdå!


Om

Min profilbild

Josefin

Jag är en tjej ursprungligen från Stockholm. I juni 2013 tar jag examen som Internationell Civilekonom. I min blogg får ni följa mina äventyr utomlands runtom i världen. Mest aktuellt är sommaren 2013, som jag kommer spendera i Oxford England, där jag ska jobba för EF på deras språkresor. I arkivet finns sommaren 2011 som spenderades på Disneyland Paris där jag utklädd till pirat jobbade i en av butikerna i samband med attraktionen Pirates of the Caribbean. Året som följde fortsatte mina äventyr i frankrike, närmare bestämt ett år som utbytesstudent i Lyon. Här kommer ni få följa mig utomlands och mina försök att anpassa sig efter en annan kultur, med allt som det kan innebära!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela