Josefin på språng i världen

Sommaren 2013 i Oxford, England.

Nääääästan färdig

Publicerad 2012-03-29 18:32:27 i Lyon,

Nu är jag nääääästan färdig med uppsatsen. Jag hade velat bli helt klart med den idag, för att slippa plugga när Emma och Mela är här, men har hunnit med nästan allt. Tror att jag kanske måste jobba en timme eller så imorgon. Det jag har kvar är en liten avslutande sammanfattning, en inledning samt pyssla lite med källorna. 
Men åh så skönt det känns att resten är klart. Satt riktigt fast igår, men det har känts mycket bättre idag.
Annars idag hade vi lektion från 8 (eller den började tydligen 8.30, men jag var här 8) till klockan 14 (!). Vi fick 30 minuters paus att äta lunch. Sjysst va? Suck. 

Nu ska jag packa ihop min saker och möta upp Anna och sen ska vi åka in till centralen och plocka upp Mela som kommer med tåget om 20 minuter. Sen kommer Emma imorgon. Så, det blir nog ingen större aktivitet här under helgen. 

Hoppas ni får en bra helg, så hörs vi senare! :)

En uppsats inlämnad!

Publicerad 2012-03-28 10:39:02 i Lyon,

Jag har haft så otroligt mycket att göra så har inte hunnit med att uppdatera här under dagarna. I måndags så jobbade jag på uppsatserna hela dagen, från morgon till kväll. Ingen speciellt rolig dag tyvärr. Igår så jobbade jag på min individuelle uppsats på förmiddagen, och sen var det dags för sista franskalektionen för den här terminen! Nästa vecka är tentan och sen är den kursen över! Fick också reda på att jag klarat alla delmoment under kursen, så det känns skönt. Fick ett genomsnitt på typ 13 på det skriftliga, och 16 på muntliga. Skriftliga var väl lite sämre än förra terminen, men jag går ju i en svårare grupp nu, så jag är nöjd ändå. Efter det så hade vi möte med gruppen för att skriva klart slutsatsen och korrekturläsa uppsatsen en del. Tog lite tid, alltid pilligt och väldigt långdraget, speciellt när det är på engelska med folk från mexico och östeuropa som kanske inte är så jättestarka på engelsk grammatik. Men tillslut blev vi klara. 
Efter det så mötte jag upp Anna, vi skulle gå på ett litet event som Internationella kontoret hade fixat igår på puben brevid skolan. Det var ett tillfälla för de franska studenterna som ska åka utomlands i höst att möte oss, Erasmusstudenter från skolorna dom ska till. Så vi satt i grupper med folk som ska åka till Sverige! 3 stycken ska tydligen åka till Linköping, fast bara en var på mötet, men vi pratade med henne och berättade om henne och svarade på alla hennes frågor. Var väldigt trevlig kväll! Vi träffade även en svensk kille från Örebro som va väldigt trevlig. Bestämde att vi skulle dra ihop något och ses senare. Alltid skönt att träffa hänga med svenskar ibland, så avslappnat hihi! 

Idag är det onsdag och jag har precis skickat iväg vår gruppuppsats, rättad och klar och dom andra ska skriva ut den och lämna in den när dom har läst igenom den och kollat så allt är bra. Rubriken blev tillslut: "Outsourcing and problems - environmental and ethical issues". Jag har verkligen jobbat hårt med den, har definitivt tagit ledarrollen i det här arbetet. Inte för att jag väldigt gärna ville, utan snarare för att styra upp allt, vilket verkligen behövdes. Ville ju inte lämna in någonting ogenomarbetat. Men fick svar från en av tjejerna som gjorde det mer värt att ha dragit det tunga lasset, så här skrev hon i mailet:
"Hi Josefin!
Thx for your work, you are good leader! I like working in group with you!" 
Då blir man ju väldigt glad när man vet att allt jobb har varit uppskattat! Hade jag haft mer tid hade jag nog jobbat lite mer på den, är väl inte 100 % nöjd med allt, men det får duga. Hoppas att den blir godkänd tillslut. Nu är den i alla fall inlämnad och jag kan fokusera på min individuella istället.

Men, nu har jag haft paus ett tag, är verkligen inte motiverad att skriva mer på uppsatsen, därav det väldigt detaljerade blogginlägget ;)
Men måste väl ta mig i kragen och skriva lite mer innan jag har ett annat grupparbete att jobba på i eftermiddag med tre andra tjejer. Sen blir det step som vanligt eftersom det är onsdag och lite städ och pyssel hemma, för imorgon kväll kommer ju Mela hit, som ska bo hos mig i helgen! 

Och vet ni förresten - jag gick till skolan med kjol och barbent idag i ballerinas. Wihoooo, sommar! :D 



Racerfart!

Publicerad 2012-03-26 14:46:52 i Lyon,

Har pluggat intensivt med allting idag. Och det har gett resultat! Skrev flera sidor på min individuella uppsats imorse, så den går definitivt framåt. Hoppas hinna med en del till innan kvällen! Har dessutom pillat klart på min del av gruppuppsatsen. Har läst igenom och sammanställ alla klara delar från dom andra personerna också. Där blev det tyvärr inte lika framgångsrikt. Har fått rätta en hel del fruktansvärd engelsk grammatik. Men det värsta var att en av tjejerna hade helt kopierat från wikipedia. Kopiera - klistra in. Vem gör nåt sånt på universitetet? Det här är en masterkurs dessutom. Fruktansvärt dålig stil. Det var tur att jag reagerade på att engelskan verkade vara för bra (!) för henne, så kollade upp källorna. Hon hade dessutom länkat till den wikipediasidan hon tagit från. Herregud, vi kunde ju ha åkt fast för plagiat. Fick skriva ett inte så jättetrevligt mail till henne och förklara allt. Hon har inte svarat än, men får se vad hon säger. 

Annars har jag dessutom jobbat på en uppgift som jag har till en lektion till på torsdag. Också ett grupparbete som vi ska göra klart på onsdag. 

Åh, jag älskar känslan av att ha varit effektiv under en dag! Nu ska jag fortsätta skriva på min individuella uppsats ett atg till i eftermiddag/kväll!

Ny vecka på ingång

Publicerad 2012-03-25 20:51:33 i Lyon,

Det har varit en dag fylld med plugg! Jag har kommit långt på grupparbetet. Ska försöka skriva klart den imorgon, och sen ska vi skriva slutsats och fixa ihop den på tisdag eftermiddag. Så då borde jag bli klar med på tisdag, skönt! Annars ska morgondagen spenderas med min individuelle uppsats. Jag har funderat mycket fram och tillbaka idag och börjat dra upp riktlinjer för den, och börjat skriva om sveriges export i allmänhet som en inledning, men jag ska sova på beslutet om vilket ämne jag väljer. Men jag hoppas kunna komma en rejäl bit imorgon. Under dagen har jag dessutom varvat med franskaplugg. Den tentan är ju inte förrän nästa tisdag, men Mela och Emma kommer hit i helgen och denna vecka har jag som sagt rätt mkt annat att göra. Så jag försöker varva lite med grammatikplugg när jag tröttnar på uppsatsskrivandet för att hinna med det också. 

Jag känner att jag har en positiv känsla inför denna vecka, trots att det kommer bli tufft och stressigt. Vill att klockan ska bli mycket så jag får gå och lägga mig - vill komma igång och skriva ordentligt igen! Så det är ju inte fel på ambition här iaf! Dessutom blir ju belöningen väldigt trevlig när vecakn är över när Emma och Mela kommer, ska bli väldigt kul att visa dom Lyon och ha en mysig helg! 

Nu ska jag ta tag i middagsdisken och sen ska jag nog ta en dusch och läsa lite tänkte jag! 

Ha en bra söndag alla! :)

Helgplugg

Publicerad 2012-03-25 13:08:16 i Lyon,

Jaha, då var det söndag ännu en gång. Och så har vi gått över till sommartid. Läste en artikel på DN:s hemsida om att 20 personer kommer dö i hjärtinfarkt på grund av tidsomställningen att förlora en timme. Det är ju jättehemskt, men det känns ju som att det finns andra, allvarligare underliggande orsaker om lite sömnbrist leder till något sådant, jag tvivlar på att själva timmen man förlorar är den direkta orsaken till hjärtproblemen. Jaja, hoppas att det inte stämmer såklart att folk dör av det!

Helgen har inte varit så underhållande för min del. Igår satt jag på biblioteket i skolan och jobbade på uppsatserna. Kändes sådär när det var runt 20 grader varmt ute och strålande sol, och jag helst av allt ville ligga i parken och sola. Men, jag kom en bit framåt med den ena av uppsatserna iaf, så det var ju skönt att det gav något! Efter det åkte jag in till stan för jag behövde uträtta några ärenden. Lite plugg till min franskatenta nästa vecka hanns också med under eftermiddagen. 

På kvällen hade jag faktiskt en hel del olika planer, men jag kände mig inte pigg nog för att göra någonting tyvärr. Kände av att halsen spökade igen, och kände mig väldigt trött. Så lördagskvällen spenderades liksom fredagskvällen hemma i sängen tittandes på film! Det har varit skönt med en lugn helg. Förra helgen var väldigt intensiv och nu har jag planer varenda helg under den kommande månaden, så lite lugn och ro den här helgen känns välbehövligt! 

Idag är det också plugg som står på schemat. Jobbar på min individuella uppsats. Har kommit igång, men måste välja frågeställning ordentligt. Mitt huvudområde är Sveriges export på något sätt, och det jag väljer mellan är att skriva om Sveriges export och dess framtid, problem och hur sverige är beroende av export etc eller att skriva om utveckling av sveriges export vs direkta utlandsinvesteringar. Vet inte vad jag skulle kunna dra smartaste slutsatser om. Men när jag väl har bestämt mig så borde det gå rätt bra att skriva själva uppsatsen. Har pratat med andra på kursen, som berättade att deras uppsatser var typ 5-6 sidor inklusive framsidan. Här har jag suttit och oroat mig hur jag ska hinna med 15 sidor på en vecka, men hinner jag skriva en 8-9 sidor så borde jag ju ligga i lä i jämförelse! 

För att det inte ska bli allt för tråkigt, så ska jag lägga up en gammal bild när jag hade färgat håret! Måste säga att jag fördrar min blonda färg alltså! 



Jag kommer inte ens ihåg när det här var, kan det ha varit i slutet på högstadier? Eller hade jag börjat gymnasiet till och med. Vet inte, men det är roligt att titta på gamla bilder! 


Dublin

Publicerad 2012-03-23 19:53:10 i Lyon,

Så, nu ska jag berätta lite om Dublin!
Som jag kanske berättade, så gick flyget för mig kvart över sju från Lyon, så klockan ringde stras över fyra på fredagen. Jag vet inte varför, men jag blir som ett barn vid sådana här tillfällena. Om man tex ska ut och resa, jag blir exalterad och kan inte sova. Så inte den här gången heller :p Men jag kom upp och iväg till flygplatsen utan problem. Vi får boarda i tid och inga problem - tills strax innan vi ska lyfta. Då är det tydligen problem med dimma eller något i Paris, så vi blev 40 minuter sena. Lite stressad över det, men visste att jag hade tid för bytet i Paris. Tills jag insåg att jag måste byta terminal på Charles de Gaulles stora flygplats, vilket innebär att jag måste gå ut genom tullen, byta terminal, igenom passkontroll och sen säkerhetskontroll igen. Så när jag kommer fram till passkontrollen kommer kallsvettningarna fram - kaos! Ojojoj, vilka köer! Men frågade en anställd och det skulle tydligen gå ganska fort, så det skulle inte vara några problem att hinna. Igenom det iaf, utan större svårigheter. Men i säkerhetskontrollen hör jag att dom ropar ut boarding för mitt flyg, samtidigt som dom stoppar mig för att jag har en flaska vatten i väskan - vilket jag hade köpt efter säkerhetskontrollen i Lyon, innan jag visste att jag måste byta terminal i Paris. Men men, släng den fort, rafsa ihop mina grejer och hinner fram till gaten som en av dom sista passagerarna, puuuhhh! 

Kom fram gjorde jag tillslut, där jag fick vänta lite på Chrissie som kom med bussen 40 minuter senare. Och oj, vad kul det var att se henne! Helt fantastiskt roligt! Kändes konstigt att träffas igen, det var ju nästan 8 månader sen vi sågs. Vi hoppade på bussen in till stan sen, där vi åkte för att möta upp Chrissies kompis, vars mammas lägenhet vi skulle få låna. Han visade oss till lägenheten, som var helt otroligt fin och låg bra till. Väldigt snällt av henne att låta oss stanna där! Efter att vi gjort oss hemmastadda så bytte vi om och gick ner på stan, turistade lite, vandrade omkring och tittade, shoppade lite och sen gick vi till en mysig pub och lyssnade på irländsk livemusik och drack lite öl! 







Smakade Guinness för första gången - positivt överraskad, inte lika äckligt som det ser ut! ;)

Blev en tidig kväll, båda hade ju rest under dagen så vi gick hem rätt tidigt och sov. 

Tidigt, tidigt på lördagsmorgonen kom Gussy fram efter 12 (!!) timmars buss - och färjeresa från England. Ännu ett kramkalas uppstod såklart! Trots att klockan bara var strax efter halv 7 så kunde ingen sova, alla var så glada och vi hade så mycket att prata om. Efter ett par timmar gjorde vi oss i ordning och klädde på oss och gick ut och åt en irländsk frukost!


Gott var det!

Efter det så strosade vi omkring på stan ett tag och bara njöt av atmosfären - helt underbart. Alla var bara så glada! Vi gick sen och ställde oss och väntade på paraden som gick av stapeln mitt på dagen. Vilken folkfest! Alla är utklädda, klädda i grönt och bara allmänt glada och patriotiska :P



Tydligen hade över 1 miljon människor följt paraden, coolt! Jag har lagt upp alla bilder på Facebook, så kolla där om ni vill se bilder från paraden! 



Mina fantastiska kompisar! 



Efter en lång dag tog vi oss tillbaka till lägenheten och vilade lite innan vi lagade mat och gjorde oss iordning för kvällen. Chrissies kompis vars mamma vi lånade lägenhet kom dit och sen så gick vi ut och festade och mötte upp flera av hans kompisar. Men det blev lite konstig kväll, för vi var rätt uppklädda och tillfixade, men han tog med oss till en hårdrocksklubb/metal... Blev lite konstig stämning, för ingen av oss lyssnar på sånt, men det var tydligen hans favoritställe. Vi passade inte riktigt in om man säger så. Så vi gick därifrån rätt snabbt och gick vidare till en vanlig pub som passade oss bättre :P

På söndagen tog vi en lång sovmorgon och låg i soffan och slötittade på tv. Vi gjorde riktigt god brunch innan vi gick ner på stan igen. Shoppade, fikade och bara strosade runt. Sen så letade vi upp en riktigt irländs restaurang där vi åt irländs guinnessgryta, riktigt mums!



Vi skyndade oss hem igen och bytte om, för det var än en gång dags för lite fest. Vet inte varför, men alla höll nästan med om att det var den roligaste kvällen. Trots att vi var trötta, och alla skulle resa dagen efter så vi drack i princip inte - men oj vad kul vi hade. Vi var ute och dansade halva natten. Tror jag kom i säng runt 4. Klockan 8 ringde klockan för att packa ihop och ge mig iväg till flygbussen. Usch vad tråkigt det var att säga hejdå till tjejerna :( Vill tillbaka igen! 

Men, det var en helt fantastisk helg och vi har bestämt att försöka göra om det nästa år igen!!! Som sagt, fler bilder finns på facebook om ni vill se!

Överskattade mig själv

Publicerad 2012-03-23 18:36:16 i Lyon,

Jag tror jag överskattade min egen kropps förmåga att återhämta sig själv idag. Tenta + förläsningar blev tillräckligt, och energin räckte inte till till att skriva uppsats i eftermiddags. Åkte och handlade istället, har levt på yoghurt de senaste dagarna, så det behövdes fyllas på lite och sen renskrev jag lite anteckningar - bara för att känna mig lite produktiv i alla fall. Ska ta nya tag imorgon. Ska gå till skolan och sätta mig i biblioteket för att få lite gjort, har ju en hel del tid att ta igen sen veckan. 

Nu har jag precis ätit chili con carne till middag och nu ligger jag och tittar på Desperate Housewives. Planerar att spendera resten av kvällen såhär! 

Ha en bra fredagkväll allihopa :)

Hemtenta

Publicerad 2012-03-23 11:17:18 i Lyon,

Nu har jag fått skriva min tenta! Känns skönt att det är över, att det löste sig med allting. Nu hoppas jag att den blir godkänd bara. Kändes annorlunda att skriva en tenta hemma sådär under tidspress. Men nu är det över ia, och en mindre kurs att oroa sig! 

Ska snart gå till skolan och äte lite lunch. Sen är det dags för fransk kultur ett tag, och efter det tänkte jag sätta mig i bibliotekt och skriva lite på min uppsats. 

Sen blir det en lugn fredagkväll, behöver fortfarande vila mig i form tror jag. Fortfarande rejält förkyld, men det går åt rätt håll! 

Vi hörs kanske senare ikväll!

Tenta?

Publicerad 2012-03-22 13:57:28 i Lyon,

Det var väldigt passande att min lärare var sjuk idag, för det innebär att både mina lektioner blev inställda = 6 timmars förläsningar som försvinner = mer tid för mig att vila och bli frisk. Så jag passade på att ta sovmorgon ordentligt, vila brukar ju vara det ända som hjälper vid förkylning. Och idag känns det faktiskt bättre. Har nog ingen feber längre, och inte ont i kroppen och är inte lika orkeslös, så det är ju bra tecken. Nu känner jag mig "bara" vrålförkyld, så det är väl ett steg på vägen.

Har haft energi nog att ändå plugga lite idag. Kände inte att jag orkade ge mig på uppsatsskrivandet, men gjorde lite andra uppgifter som jag ändå måste göra till nästa vecka, som inte kräver lika mycket energi och engagemang som att skriva uppsats. Det får jag ta tag i till helgen istället. Har gjort min franskaläxa och jobbat lite på min del av en presenation som vi har vi grupp nästa vecka.

Nu sitter jag också och pluggar lite till en tenta i Corporate Finance som jag KANSKE har imorgon. Ja, ni läste rätt - kanske. Det är faktiskt så att jag missade en tenta i tisdags, eftersom jag knappt orkade gå ur sängen. Jag hade duschat och gjort mig iordning och var på väg till skolan för att skriva den och göra franskatestet, men jag insåg att jag typ skulle svimmat av ansträngningen av att gå till skolan. Så det blev till att krypa ner i sängen igen. Iaf, så mailade jag läraren och förklarade läget, och även om han verkade tycka att det var dåligt av mig att missa tentan, så förslog han att jag skulle kunna göra en hemtenta på två timmar och sen skicka in svaren till honom på deadline imorgon, vilket jag sjävklart svarade ja till - hade nästan förväntat mig att inte ens få göra tentan eftersom jag inte har något läkarintyg som styrker att jag faktiskt är sjuk. (Fransmännen gillar sina offentliga dokument med underskrifter och stämplar. helst ska det typ vara utfärdat av presidenten, då är det okej...) Jag hoppas bara att jag kan få ta igen tentan på något sätt, och jag bryr mig inte om jag inte kan få ett bra betyg nu, bara jag blir godkänd på kursen! Så nu håller jag tummarna för att det ska gå! 

Jag ska ta mig tid att berätta om Dublin, det kommer när jag har lite mer tid och ork! Här får ni iaf en bild på en ring som jag köpte som jag blev helt förälskad i. Det blev nämligen en hel del shopping - Primark fanns i Dublin, wihooo! 




(Ursäkta dålig kvalitet på bilderna, tagna med mobilen för kameran har inga batterier just nu) 



Söt va! Blir glad av att se den, så vårig! 

Nu ska jag laga lite lunch, min aptit har faktiskt kommit tillbaka nu! 


Fox News

Publicerad 2012-03-22 12:05:54 i Lyon,

Okej, nu struntat jag i upphovsrätten ett tag, jag måste visa er en bild som en kollega till mig på Disney postade på Facebook idag. Det handlar om det fruktansvärda som händer i Toulouse just nu. Det här har Fox News sammanfattat det med:



1. Toulouse stavas egentligen Toolooze...
2. Terroristen var egentligen buddhist...
3. Frankrikes president heter Claude Gueant...
4. Och presidenten har bett om ursäkt till de asiatiska offren i dåden... 
5. Toulouse (Toolooze) och därmed Frankrike verkar befinna sig någonstans i östeuropa...

Jag hoppas för guds skull att detta är något sorts skämt (tror nog att det är det), annars borde nog Fox News antingen sparka sina researchers eller bara lägga ner sändningarna överhuvudtaget. Hört talas om verifiera sina källor? Men lite underhållande var det ju! 


Fortfarande sjuk

Publicerad 2012-03-21 13:15:22 i Lyon,

Jag hade egentligen lektion mellan 8-12 idag, men jag insåg att jag måste stanna hemma och vila istället. En kompis till mig skulle ta anteckningar, så det gjorde inte så mycket att jag missade lektionen. Så nu har jag sovit i princip hela förmiddagen, har ingen ork överhuvudtaget. Jag hade hoppats att jag skulle känna mig bättre idag, men tyvärr är det inte så. Jag skulle också ha haft ett möte för ett grupparbete, för att förbereda en presentation som vi skulle haft imorgon, men lektionen imorgon är inställd, så vi bestämde oss för att skjuta fram mötet, vilket bara är bra nyheter för mig! Men tyvärr har jag ett annat gruppmöte jag måste gå på i eftermiddag, vi har en uppsats som ska lämnas in nästa fredag som vi måste jobba på. Jag ska pallra mig dit, men jag vet inte hur mycket jag kommer kunna bidra med egentligen... 

Att lektionen imorgon är inställd bra nyheter, för då slipper jag gå till skolan och kan sova ut ordentligt. Jag hoppas verkligen att jag ska känna mig bättre imorgon för jag MÅSTE ha ork att plugga imorgon. Jag har nämligen en induviduell uppsats som ska lämnas in nästa fredag också, som jag inte ens har börjat på, så jag måste börja imorgon. Suck, verkligen fel tajming!!!

Sjuk =(

Publicerad 2012-03-20 13:05:05 i Lyon,

Usch, jag mår faktiskt riktigt risigt idag. Jag hade hoppats på att det bara var trötthet efter helgen som gjorde att jag kände mig lite sjuk igår, men jag tror tyvärr inte det. Har nog haft feber inatt, vaknat flera gånger och frysit och svettats om vartannat. Riktigt trött idag, ont i halsen och kroppen och näsan rinner. Blä, jag tycker inte om att vara sjuk. Och just den här veckan är riktigt dålig tajming, otroligt mycket att göra tyvärr. Idag har jag franskalektion som är obligatorisk med ett litet test som är väldigt obligatoriskt, så måste pallra mig till skolan. 

Jag har precis ätit lite lunch nu, tagit två alvedon och en lång, varm dusch. Jag hoppas att det ska kännas lite bättre efter det. Ska klä på mig och gå till skolan snart iaf. Har lite saker jag måste fixa ikväll också inför imorgon, men annars får det bli en tidig kväll! 

Hoppas ni har en bättre dag än jag!

Hemma igen!

Publicerad 2012-03-19 19:25:00 i Lyon,

Hallå hallå! Nu är jag hemma hos mig själv efter en helt fantastik helg! Nu är jag väldigt trött, och har dragit på mig en härlig förkylning - har riktigt ont i halsen och jag gissar på lite feber till och med. Har precis packat upp och ska göra mig i ordning och krypa ner i sängen. Ska berätta mer om hur helgen varit, men här får ni ett litet smakprov på hur helgen har sett ut: 



sov gott, vi hörs imorgon istället, nu måste jag sova!

Irland!!!!

Publicerad 2012-03-15 18:15:34 i Lyon,

Har precis ätit middag nyss. Jag var hungrig, men jag var inte på humör att laga massa mat så det blev omelett och en liten sallad till. Fick duga. 

Imorse hade jag lektion i International Finance. Det känns just nu som den bästa kursen jag har. Intressant, vettigt, bra lärare, liten klass så man kan fråga mycket. Jag gillar den mycket! Efter det gick jag till datasalen och skrev ut mitt boarding pass. AirFrance är verkligen smidiga, dom mailar ut det 30 timmar innan så är det bara att printa ut det klart och färdigt! 

Under eftermiddagen har jag packat. Har ju inte så mycket att packa, får ju bara ha handbagage, så det gick ju rätt fort. Ska bara bestämma mig vad jag ska ha på mig på flyget. Har lite problem också att bestämma om jag ska ta skinnjackan eller om det räcker med jeansjackan. Hmm, knepigt. 

Jag köpte förresten ett nytt nagellack häromdagen, så testade det idag. Gillade det faktiskt, kul med lite färg! Det är lite mer grönt i verkligeten, insåg att det blev väldigt turkost på bild. Så nu matchar mina naglar helgens färgtema! 



Ska fixa iordning det sista med packningen och ta hand om disken nu. Sen har jag inte så mycket mer att göra ikväll. Kommer att lägga mig tidigt, sov dåligt inatt och jag måste ta spårvagnen från mig 5.20 imorgon bitti, planet går kvart över 7. Usch, va tidigt!! Men det är ju värt det!

Så, nu taggar jag för en awesome helg i Dublin med mina härliga vänner :D
Hoppas ni får en bra helg alla!  

PS. Jag kommer att använda mitt svenska nummer när jag är där, för det är mycket billigare. Men jag kommer nog inte ha på telefonen hela tiden för jag har ingen adapter som funkar på Irland, så kan inte ladda telefonen. Får försöka spara på batterier ist!

Inställt

Publicerad 2012-03-14 21:13:57 i Lyon,

Tyvärr blev träningen inställd idag, instruktören var inte här av någon anledning. Känns jättetråkigt för jag var verkligen inte taggad, men jag släpade mig dit ändå och bestämde mig verkligen för att köra - och så blir det ingenting. Suck. 

Men jag bestämde mig för att utnyttja tiden, och jag hade ju redan bekväma kläder på mig. Så jag slängde i mig lite rester och sen blev det storstädning för hela slanten. Damning, torkning, våttorkning. Jag gav mig till och med på att rensa avloppet i duschen. Det här är något som jag skjutit framför mig ett bra tag eftersom jag bara kunde gissa hur äckligt det skulle vara. Och ja, jag hade rätt. Ni kan ju bara tänka er hur ofta ett avlopp i ett residence där dom flesta byter typ var 6:e månad... FY säger jag bara. Illamående! Det jobbiga va att jag hittade massa klumpar med svart hår, vilket definitivt inte är min hårfärg utan snarare tillhör kinesen som bodde i lägenheten innan mig. USCH. Men nu är det gjort, och nu vet jag att det bara är min skit nästa gång jag måste städa. 

Nu har jag precis skypat med Annika ett tag, alltid lika trevligt att prata med henne! Jag saknar henne mycket här nere, är inte riktigt detsamma utan henne. Men, hon undrade om jag ville åka till Köpenhamn och hälsa på henne och vi verkar ha hittat en helg, den sista i maj, som passar oss båda, så då kanske vi kan ses! 

Nu ska jag gå och lägga mig och kika på någon serie, tror att det har kommit ett nytt avsnitt av Cougar Town. Imorgon är det lektion mellan 8-11, men sen är det inga fler lektioner innan jag åker till Irland. Jippie!! Hörs imorgon! Kramar

Uppsatsskrivande

Publicerad 2012-03-14 16:22:04 i Lyon,

Jag sitter i cafét i skolan och har pluggat. Nu är batteriet snart slut på datorn, men det hade jag räknat ut så smart eftersom jag snart ska gå till gymet. Förmiddagen var jag hemma och passade på att tvätta när det var ledigt. Så ikväll har jag nytvättade lakan, underbart! Jobbade på en av uppsatserna imorse. Jag ska ha gjort ett utkast på min del tom nästa tisdag, men eftersom jag är bortrest i helgen måste jag göra klart det så fort som möjligt. Hann i princip klart så det känns skönt! Ska försöka göra klart det imorgon eftermiddag, annars får jag försöka fixa det på måndag kväll när jag har kommit hem. 

När tvätten var klar så gick jag till skolan och åt lunch med Anna. Eftermiddagen har sen spenderats med att jobba på min del i en annan uppsats vi skriver i grupp. Jag har hållt på med den ett tag, men har liksom inte kommit någonstans. Men i eftermiddags lossnade det. Kändes skönt! Nu är jag i princip klar med den delen, måste korta ner den lite bara men det gör jag klart nästa vecka. Så nu kan jag i princip stryka den uppgiften från listan! Det minskar verkligen med saker att göra klart den här terminen!

Nu ska jag gå och byta om till träningen! :)

Presentation

Publicerad 2012-03-13 19:57:23 i Lyon,

Jaa ni, det händer inte så mycket speciellt här nere just nu. Mest bara massa plugg hela tiden. Fast jag hade min lilla presentation idag - faktiskt min sista muntliga presentation för det här läsåret idag! Nu har jag bara tentor och uppsatser kvar, som jag tycker mycket bättre om! Men presentationen gick bra. Jag märker hur mycket säkrare jag är på franska nu. I höstas hade jag typ dött av nervositet, men idag blev jag bara lite nervös för att man vet att det betygssätts och så. 

Har faktiskt räknat lite på det;nu när presentationen är avklarad har jag totalt 3 uppsatser (varav två i grupp) 5 tentor kvar. Av dessa kommer allt utom två av tentorna vara klara inom den närmsta månaden. Helt sjukt! Det är så kort tid kvar nu så det känns helt stört! Efter påsk kommer jag ha två kurser som fortsätter, vilket innebär max två lektioner i veckan i ett par veckor innan dem två sista kurserna tentas av i början på maj. Det slog mig häromdan att det faktiskt är väldigt kort tid kvar. Läskigt!Har väldigt blandade känslor över alltihopa nu! 



Här på mitt univseritet spenderas mycket tid just nu. Fint upplyst är det på kvällar och nätter också!

Idag så har det också bestämts att Kristin kommer till Lyon och hälsar på en snabbis, ska bli så kul att få visa henne Lyon! Runt påsk blir det, jippie! :)

Skola

Publicerad 2012-03-12 20:12:11 i Lyon,

Jaha hörni, jag har absolut ingenting roligt att skriva om idag. Jag gick upp imorse, åt frukost, duschade, pluggade, gick till skolan, åt lunch med Anna, pluggade lite mer, gick hem från skolan, pluggade lite till, skypade med Hanna, lagade middag, åt middag, pluggade lite mer, tittade på ett avsnitt av Pan Am. Och nu är vi här... Wohoo, fantastisk dag va? Kan ju iofs också berätta att det har varit 15 grader varmt idag. Gick till skolan i jeansjacka, ballerinas och solglasögon. På vägen hem tog jag till och med av mig jackan för det blev för varmt! 

Jaha, här fick ni tidernas mest ointressanta blogginlägg. Nu ska jag titta på ett till avsnitt av Pan Am. God natt!

Update: Kom på en rolig sak som hände när jag gick till skolan. En bil körde mot rött, men tji fick han för bredvid honom stog en civilpolis så han blev ju snabbt tagen! Sucker. Tji fick han!
Sjukt mkt civilpoliser i den här stan btw. Mysko.

Melodifestivalen

Publicerad 2012-03-11 16:11:04 i Lyon,

Igår så hade jag en väldigt mysig dag, för mig själv. Jag har köpt ett veckoabonnemang på cyklarna här, så jag hoppade på en cykel och cyklade in till stan i solskenet. Gick om kring på massa smågator och kikade i skyltfönstrena på små exklusiva boutiquer. Insåg att det inte var nån idé att gå in i dom, hade knappt haft råd att öppna dörren till butiken liksom. Men vädret var underbart och det var väldigt mysigt att bara gå omkring. Svängde sedan in på den större shoppinggatan, med priser mer i min klass. Kom hem med en fin och vårig grönrandig kofta samt ett par nya solglasögon!



Tog cykeln hem igen lite senare på eftermiddagen och köpte med mig sushi på vägen till middag. Resten av kvällen gjorde jag inte mycket. Tittade såklart på Melodifestivalen. Lite besviken, är inte så förtjust i Loreen. Tror tyvärr inte den kommer gå så bra i Azerbadjan, men man håller ju tummarna! Annars så har jag precis börjat titta på Pan Am. Är helt hooked på serien, så mysig serie som verkligen inte har någon som helst intellektuell handling, I love it! Får mig att vilja bli en flygvärdinna på 60-talet. Verkar så exklusivt och glamoröst haha! Åt den här goda chokladen under min tv-tittarkväll, mörk choklad med mintkräm. Mums!



Idag så vaknade jag hyfsat tidigt av mig själv, men låg kvar i sängen och njöt och läste ett tag. Resten av dagen har jag varit duktig och gjort läxan till franskalektionen på tisdag. Nu är det klart, men jag måste istället fortsätta och förbereda en liten presentation som jag har. Jag ska prata 5 minuter om vad som helst. Så tänkte passande nog prata om Melodifestivalen och hysterin i Sverige om det. Så ska skriva lite och förbereda om det. 

Annars är planen för idag att hinna med en tvätt också. Jag har två tvättar jag skulle behöva göra innan jag reser bort i helgen, men jag har bara kontanter för en just nu. Och jag har inte orkat bestämma än vilken jag ska göra, så har skjutit på det hela dagen. Men ska försöka ta tag i det snart... 

Hoppas ni har en toppensöndag allihopa!

Flash mob

Publicerad 2012-03-10 13:40:05 i Lyon,

Jag måste bara berätta snabbt om kvällen igår också. Mycket intressant! Jag mötte upp Chris och några andra tjejer jag träffat förut för en öl. Vi drog sen vidare till en fest hos en kanadensisk kille ett tag innan vi gick till en kareokebar! Sjukt härligt ställe, där folk sjöng med i alla låtar och det var bara allmänt härlig stämning. Jag och Renee, en amerikansk tjej bestämde oss för att sjuna Ace of Base, All that she wants (!), men det var för många på väntelistan tyvärr. Men sen hände en sjukt rolig grej! Vi står och dansar och plötsligt så sätts en låt på och alla på dansgolvet börjar plötsligt dansa en koreograferad dans, typ som en flash mob, men på ett dansgolv. Sjukt! Där står iaf vi, ett gäng utbytesstudenter mitt i det hela, jättevilsna! Men vi försöker hänga på så gott det går. Det här fortsätter med typ 4 danser till, men 4 andra koreografier. Verkligen något annorlunda. 

Men jag bestämde mig sen för att cykla hem, fredag och jag var trött efter veckan. Så jag gick ju hem hyfsat tidigt för att kunna sova, men tji fick jag. Idag är jag trött, inte för att jag festade igår, utan för nattens febrila aktiviteter... 
Men ska klä på mig nu och ta en promenad in till stan tänkte jag. Har inget speciellt jag måste göra, men vill bara komma ut ett tag. Ikväll är nog planen att titta på finalen i Melodifestivalen faktiskt! 

Vad gör ni denna lördag då?? :) 

Brandövning

Publicerad 2012-03-10 13:29:58 i Lyon,

Ja, som jag skrev så gick brandlarmet igår natt. Jag hade kommit hem efter en trevlig kväll med ett gäng kompisar (berättar mer sen!) Jag hade precis gjort mig iordning och lagt mig när larmet gick runt halv 2. Blev ju livrädd såklart, vet inte om jag hade hunnit somna till. Men, man har ju drillats hårt i alla övningar i skolan, så det var ju bara att dra på sig ett par mjukisbyxor och tjocktröja, hoppa i skorna och stoppa telefonen och nycklarna i fickan. Alla som gått ut samlades utanför entrén. Måste ha sett ganska roligt ut för folk på väg hem från krogen, där det står ett 20-tal personer i pyjamas. En tjej försökte ringa den ansvariga för residenset, men inget svar. Så då ringde någon brandkåren istället. Jag pratade inte med dem själva, men dom var tydligen rätt otrevliga och var inte jättepigga på att skicka någon hit. Men tillslut så skickade dem någon. Fransmännen suckade och sa att det brukar vara så tyvärr, kanske mest för att vi är unga, jag vet inte. 

Efter ett tag kom en liten, liten bil med två brandmän iaf. Då hade alarmet slutat låta, men dom letade igenom våningarna och ville gärna titta i våra lägenheter för att se hur brandvarnarna satt och om vi hade några. Självklart fick dom det för mig. Typiskt var bara jag igår hade tvättat och det hängde tvätt överallt i lägenheten och inte bara vilken tvätt som helst, utan underkläder. Pinsamt? Ja! 

Men tillslut så hittar brandmännen en konstig lukt på våning 1, och det visar sig vara en brandsläckare som blivit använd, som tydligen ger ifrån sig en speciell doft då. Så dom börjar knacka på dörrarna och får sen veta att det var fest och stoj och stök i en av lägenheterna tidigare under kvällen. Så dom knackar på där, först utan att någon öppnar. Men efter ett tag öppnar dom motvilligt, och där är det ett gäng spanjorer. Vet inte om dom gjorde till sig eller om dom bara var så urusla på franska för dom förstod ingenting av vad brandmännen frågade. Men, det verkade troligt att någon hade tryckt på brandlarmet och lekt med brandsläckaren. 

Brandmännen tyckte iaf att det var bra att vi ringde dom, det hade ju kunnat vara något allvarligt. Så, två timmar senare än planerat fick jag iaf krypa ner i sängen. Men, jag fick ju träffa massa grannar iaf, och jag bytte nummer med två andra tjejer i huset, så kanske vi ska träffas någon dag. Så inget ont, som inte har något gott med sig!

Brandlarm

Publicerad 2012-03-10 02:54:45 i Lyon,

Brandlarmet gick för en timme sen här i byggnaden. Brandkåren sa att det var falskt alarm. Nu är jag trött och vill sova. Berättar mer imorgon. Men alla brandövningar i skolan verkar ju ha gett effekt iaf...!

Vår!

Publicerad 2012-03-09 15:34:43 i Lyon,

Jag hare rätt nyligen kommit hem från min enda lektion idag, Fransk kultur. Obligatorisk kurs för oss utbytesstudenter, men som ingen egentligen bryr sig om. Det är mest ett tillfälle att träffa alla utbytesstudenter på samma gång. Faktiskt rätt trevlig lektion, alla samlade! Dessutom är lektionen bara en timme lång, så det är ju inte jättebetungande. 

I övrigt är jag på strålande humör idag. Somnade som en stock kvart över tio igår och vaknade av mig själv runt 8. Klev upp och gjorde frukost och lyssnade på svensk radio. Förmiddagen spenderades sedan med att renskriva anteckningar från veckan, som jag också blev klar med. Bra jobbat Josie! En tvätt hanns också med, så nu hänger det tvätt på tork på alla möjliga ytor här hemma, men luktar gott gör det. Åt en enkel sallad till lunch innan jag travade iväg i solskenet med jeansjacka, converse och solglasögon med ett leende på läpparna. Riktig vårkänsla idag. Att den här veckan (senaste veckorna) är över och att våren har kommit på riktigt har gjort under med mitt humör!
Efter skolan nu har jag pillat lite med franskaläxan till nästa vecka. Jag har precis ätit mellanmål, grapefrukt och ett glas citronvatten. Har nämligen haft en liten förkylning på känn, men det tänkte jag boxa bort med en rejäl överdos av c-vitamin! 



Ska jobba en liten stund till med konjuntiv och verb innan jag tar helg. Ikväll blir det kareoke med Chris och en hög andra personer. Får se om jag vågar mig på att sjunga något! Ha en bra fredag allihopa, vi kanske hörs ikväll innan jag möter upp dom andra!

Smart reklam

Publicerad 2012-03-08 19:07:15 i Lyon,

Alltså, det här med att reklamen blir mer och mer personlig och individuellt riktad tycker jag är ganska fascinerande. Saker jag googlat dyker plötsligt upp på facebook och andra sidor. Men idag fick jag nog den mest riktade reklamen någonsin. På Facebook dök det nämligen upp reklam för att söka masterprogrammet på mitt universitet här i Lyon, dvs det jag redan läser... Tankar på det? Kändes ju som en lite onödig reklaminvestering eftersom jag redan går där :p 

Annars så känns det som fredag. Inte så konstigt eftersom det nästan är det. Har en lektion mellan 13-14 så jag räknar det redan lite som helg! Gjorde klart det jag tänkte med plugget för idag, men disken har jag inte kommit så mycket längre med. Men lovar mig själv att i alla fall ta tag i en del av det ikväll!

Ljuset i tunneln

Publicerad 2012-03-08 15:19:45 i Lyon,

Just nu känns det som att jag precis vaknat ur en koma, eller kommit upp till ytan om man så vill. Dom här två veckorna efter lovet har nog varit dom två jobbigaste under denna termin. Det plus en fullspäckad helg i Montpellier i helgen. Men efter lektionerna idag så går det tillbaka till liksom normal arbetsbörda. Men jag känner att dessa två veckor har tärt på mig, så fort jag kom hem från skolan slocknade jag i sängen. Kunde inte för allt i världen hålla mig vaken. Nu känner jag mig lite piggare och framförallt mycket mindre stressad. Jag har precis avslutat två kurser till, en där tentan väntar om ett par veckor och en där två uppsatser ska lämnas in om ett par veckor. Med dom lektionerna i dom två kurserna som försvinner innebär det att jag kommer ha 3, max 4 lektioner i veckan. Så, med andra ord - mycket mer tid för självstudier. Jag ser hur det börja ljusna på horisonten om man säger så! 

Men lite andra roliga nyheter. Har massa kul planerat för sista tiden här också. Så mycket att mina helger börjar nästan ta slut! Nästa fredag åker jag ju som ni vet till Irland. Helgen efter det blir nog plugghelg inför alla tentorna som börjar ett tag efter det. Påskhelgen ska jag nog åka till Paris, hem igen på måndagen då Kristin kommer på besök och stannar till tisdag. Onsdag morgon åker jag med sex andra tjejer till Nice/Cannes/Monaco över helgen (bokade igår, jippie!!!). Helgen efter det kommer mamma, pappa och syskon hit och sen är det typ slut. Någon helg ska nog Maja och Linnea komma och hälsa på, och jag skulle verkligen vilja åka ner till dom i Aix-en-Provence också innan det är slut. Två tentor ska skrivas också, men that's it liksom! Sen får jag väl se hur länge det blir att jag stannar här, beror lite på jobb hemma, om det är kompisar som är kvar här ett tag, hur mycket hemlängtan jag har osv. 

Ja, det känns iaf skönt att ha massa roliga saker att se fram emot, eftersom det kommer en hel del tentor och inlämningar i slutet nu. Dessutom måste man ju lämna på topp! 

Nu ska jag äta lite mellanmål tänkte jag och sen tillbaka till att renskriva lite anteckningar. Har EN HEL DEL hushållsarbete att göra. Det har jag definitivt försummat dessa jobbiga veckor. Kan ju meddela att min tvättkorg är överfull och det står disk på fler ställen än i diskhon liksom...

Montpellier!

Publicerad 2012-03-05 20:03:03 i Lyon,

Så, nu är måndagen avklarad = en till presentation avklarad = jag har lite mer tid och ork att berätta för er om helgen. Ja, helgen har varit fantastiskt härlig. Kom fram till Montpellier i fredags kväll, runt halv 7 (efter att ha åkt tåg i 1:a klass! kostade bara 1 euro mer så tänkte att jag skulle prova!), när Mela hämtade upp mig på stationen och vi promenerade hem till lägenheten där hon och Madde bor. Fantastiskt att man kan promenera överallt, det är verkligen en liten stad. Otroligt mysig är den också, helt annorlunda mot Lyon. Lyon är ju mer en storstad, Montpellier är en liten stad vid havet där det finns palmer, myyyyys!




(Efter den här bilden drog min kamera efter många års trogen tjänst en sista suck, så ni får nöja er med suddiga mobilbilder...)

I alla fall, sen gjorde vi oss iordning och gick ut för att äta middag. Vi satt på en restaurang utomhus (!) och åt tre-rätters och drack champagne och vin. Riktigt smaskigt var det! Mela åt lax till huvudrätt och fick dessutom in en sån här liten krabat på tallriken:



Vi var tvugna att fråga om man verkligen kunde äta den. Kyparen tittade konstigt på oss och grannen vid bordet bredvid skrattade högt. Men inte kunde vi veta att man inte kunde äta den, den var ju tillagad liksom... 

Jag åt rökt lax till förrätt och sen panerad kalv till huvudrätt. Laxen var otroligt god, och kalven var inget fel på heller.



Till efterrätt blev det ju såklart creme brulée. Efter maten så gick vi till ett torg där det fanns flera uteserveringar där vi satte oss och tog en drink. 



Vackra Michaela! 

Lördagen spenderades med lite shopping och sen film i soffan på eftermiddagen. På kvällen kom Marcus över och vi lagade fisksoppa med saffran, vitlöksbröd och tiramisou till efterrätt. Som ni hör har det inte gått någon nöd på mig när det gäller mat i helgen... Efter det blev det uteservering igen för lite vin innan Marcus gick hem och Mela och jag hoppade in på en nattklubb och dansade! 

På söndagen skulle vi ha gått runt och tittat lite mer på stan, men det var vi alldeles för trötta för så vi tittade på film i soffan istället :P 

kom hem igår kväll, packade upp och kröp direkt ner i sängen. Imorse var det dags för presentation av olika myndigheter som reglerar aktiemarknaden i Europa. Rätt intressant faktiskt, men har inte gillat gruppen jag har jobbat med. En jättetrevlig tjej, men två andra som jag stört mig rejält på. 

Men tack Mela (och Marcus) för en fantastisk mysig helg!

Sova...

Publicerad 2012-03-04 22:11:41 i Lyon,

Hemma från en underbar helg i Montpellier. Berättar mer imorgon för nu måste jag sova, lektion (och presentation) 8-13 och 14-18. Tung dag... Sov gott!

Vårshopping

Publicerad 2012-03-01 20:07:21 i Lyon,

Nu är torsdagen äntligen avklarad och den tuffaste dagen denna vecka är över. Har lämnat in presentationen (även om inte vår grupp behövde presentera), skrivit klart uppsatsen till imorgon och jobbat på presentationen till på måndag. Vi hade gruppmöte idag, där vi skulle diskutera våra olika delar och typ göra klart powerpointen. Hade lite olustiga aningar, jag jobbar med en mexikans tjej och två kineser. Och vi har mailats i veckan och delat upp arbetet och så, men kineserna har inte alls svarat, så jag och den andra tjejen visste inte ens om dom skulle komma till mötet idag. Men dom dök upp tillsut, men hade inte förberett någonting. Så jag och den andra tjejen var i princip färdiga med våra delar, eller hade i alla fall gjort en grov skiss på våra delar. Men dom kinesiska tjejerna hade inte gjort något, dom sa att dom intevförstod. Jag förstår, det var en lite knepig uppgift - men varför mailar dom bara inte och frågar och ber oss förklara vad dom ska göra. Vet inte om det beror på bristande kunskaper i engelska, eller bara blyghet eller nåt. Men jag har varit med om det med kineser förut tyvärr, lite irriterande. Men, efter mötet fortsätte jag jobba lite på mina slides, ska göra klart alla detaljer imorgon! 

Annars imorgon är det bara två lektioner, och sen hoppar jag på tåget till Montpellier! Pratade nyss med Mela, 18 grader ska det tydligen bli i helgen. Det ni! Så jeansjackan får åka ner!!

Dessa nyinköpta gulliga skor får också åka ner i väskan:







Åh, känslan av att köpa årets första par ballerinas! Insåg att jag var tvungen att köpa ett par, för jag har svettats seriöst i mina skor dom senaste dagarna! 

Även denna fina färgklick ska få hänga med till Montpellier i helgen! 





Väskan är från New Look. Dom har fått in så sjukt mycket härlig vårkläder. Hade jag kunnat hade jag köpt hela kollektionen...

Nu ska jag börja packa lite. Tror inte jag kommer hinna blogga nåt imorgon, men ni får ha en trevlig helg allihopa!

Om

Min profilbild

Josefin

Jag är en tjej ursprungligen från Stockholm. I juni 2013 tar jag examen som Internationell Civilekonom. I min blogg får ni följa mina äventyr utomlands runtom i världen. Mest aktuellt är sommaren 2013, som jag kommer spendera i Oxford England, där jag ska jobba för EF på deras språkresor. I arkivet finns sommaren 2011 som spenderades på Disneyland Paris där jag utklädd till pirat jobbade i en av butikerna i samband med attraktionen Pirates of the Caribbean. Året som följde fortsatte mina äventyr i frankrike, närmare bestämt ett år som utbytesstudent i Lyon. Här kommer ni få följa mig utomlands och mina försök att anpassa sig efter en annan kultur, med allt som det kan innebära!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela