Josefin på språng i världen

Sommaren 2013 i Oxford, England.

Snart helg!

Publicerad 2011-09-30 09:49:44 i Allmänt,

Idag står det marknadsföring och sen lite engelska på schemat! Efter det drar jag till Marseille! Ska blir hur kul som helst!



Jag och josefin! 

Nu ska jag till skolan, vi hörs senare i helgen! 

Höstlöv

Publicerad 2011-09-29 19:19:52 i Allmänt,

Tack för vykortet förresten Cinna, det matchade jättefint mina orangea stolar ;) Här är det inte riktigt dags för höstlöv än, idag har det varit 28 grader varmt och det ska tydligen hålla i sig ett bra tag till. Man smälter ju nästan bort!



Nu sitter vykortet på min vägg bredvid mina fina katter från Grekland! :)
Fortsätt gärna skicka saker, kan inte spika i väggarna men tejp är ju användbart!!

Resplaner

Publicerad 2011-09-29 18:42:29 i Allmänt,

Alltså, det känns inte så kul att blogga när allt jag skriver är klagomål på hur kaosartat allting är... Men nu har det löst sig med en kurs och restan hoppas jag ska vara fixat till imorgon. 
Annars så hade jag min första engelskakurs idag. Det var spännande. Jag hade hoppats på att få en person som engelska som modersmål som lärare, men nope, sån tur kan man ju inte ha. Men vår lärare är iaf väldigt gullig, även om hon pratar "frenglish" som vi kallar det här nere. Engelska, fast det låter fortfarande som dom pratar franska. Känns lite konstigt att typ vara lika bra (om inte bättre) än sin egen lärare. Men det kommer nog bli en lätt kurs, trots att det är på masternivå!

Men nu tänkte jag inte tjata mer om skolan, bara tråkigt! Men nånting kul är ju att jag ska på utflykt i helgen! Josefin, en kompis från Disney, jobbar som au pair nere i Marseille, så ska dit och hälsa på i helgen. Ska bli naaaajs! Hennes vädfamilj är borta så vi har hela huset för oss själva. Det som står på planerna är stranden och en musikfestival som pågår i Marseille just nu! Ska bli hur trevligt som helts, åker direkt efter skolan imorgon.
Det är mycket planer just nu! Nästa helg blir det nog Paris. Åker dit med ett gäng andra utbytesstudenter. Har mailat och frågat några klasskompisar som gör sina utbyten i Paris om jag skulle kunna få sova på någon soffa. Jag har även mailat arbetskompisarna från Disney, så det kanske blir ett besök på Disney nästa lördag :D Det ska bli jättekul om det blir av! Man tror ju att man ska bli trött på berg- och dalbanor, men jag har inte blivit det än haha!

Allmänna tankar

Publicerad 2011-09-26 19:50:59 i Allmänt,

Jahapp, nej så det har inte alls löst sig med schemat. Nu blev allt framflyttat till onsdag trots att allt börjar imorgon... Så nu har anna skickat ett förvirrat mail för att få lite klarhet i det här eftersom alla bara skickar runt oss till olika personer och typ är sura för att vi inte har rätt information... Men vi fick ett mail idag från han som har hand om bland annat oss nordiska länder där dom bad om ursäkt för det allmänna kaoset. Så det kanske inte riktigt ska vara så här i vanliga fall... 

Annars har jag bara haft en lektion idag, fransk kultur, som är obligatorisk för oss utbytesstudenter. Ingen hög nivå på den kursen direkt. Idag har hon gått igenom kända och viktiga museum här i Lyon som man måste besöka. Fast sen ska vi börja på lite historia och det är lite mer intressant tycker jag! 

Sitter och pratar med Hanna, min rumskompis från Disney. Får mig faktiskt att längta tillbaka lite! Jag vet att det är lätt så här i efterhand att bara komma ihåg det roliga och lätta, men vilken rolig sommar jag har haft! Är fortfarande lite sugen på att åka tillbaka, iaf för att hälsa på! Men det kanske blir sanning fortare än man tror ;) Har nämligen lite planer på att åka till Paris om några veckor, så då måste jag ju nästan ta en sväng förbi Disney! :D Vi får se hur det blir! 

Annars så märker jag att hjärnan inte riktigt är inställd på plugg-mode än. Det är svårt att få inspirationen och disciplinen att sätta sig ner och plugga ordentligt. Men det kanske också beror på kaoset med kurserna och schemat än så länge. Men måste försöka ta tag i plugget ordentligt snart...

Avundsjuk

Publicerad 2011-09-25 21:04:20 i Allmänt,

Jag måste erkänna att jag är ganska avundsjuk på delar av min familj som befinner sig i london i helgen. Skulle gärna vara där med dom!! Själv sitter jag i min lägenhet som luktar väldigt fräscht eftersom jag har massa tvätt som hänger på tork på alla tillgängliga ytor. Det finns bara en torktumlare (inget torksskåp) som dessutom kostar 2 euro. Så jag försöker undvika att torka kläder, bortsett från typ lakan och sånt. Men det gör ju å andra sidan att det luktar väldigt trevligt hos mig! Men det blir lite fuktigt också...

Igår mötte jag upp lite andra utbytesstudenter, vi gick till en irländsk pub där det var en internationell kväll som anordnades för oss utbytesstudenter. Det var en mycket trevlig kväll, tills jag imorse insåg att jag blivit av med 20 euro. Vet flera som blev av med saker, tex mobiler och plånböcker så jag ska väl vara glad att det "bara" handlade om lite kontanter och inget mer värdefullt. Men alltid tråkigt när sånt händer såklart!

Annars vaknade jag upp i imorse, eller mer mitt på dan kanske, pigg och utvilad. Tills jag insåg att jag typ inte kunde röra mig på grund av träningsvärk. Jag insåg då att efter en sommar utan träning så tog det första styrkepasset hårt på kroppen. Jag fick rulla ur sängen sidledes för att kunna ställa mig upp. Sen blev det ännu värre när jag skulle försök sätta mig på toa. Benmusklerna gjorde så ont att jag dunsade ner på toastolen för att jag inte kunde hålla emot... Ursäkta den ingående beskrivningen, men det var fruktansvärt alltså! Så jag gick tillbaka i sängen (eller vaggade, kunde inte riktigt gå normalt) och lade mig och tyckte synd om mig själv. Men bestämde mig för att det kanske blir bättre om man går upp och går lite. Så efter en varm dusch kändes det lite bättre och jag gick mot spårvagnen. Hade nämligen bestämt mig för att åka till gamla stan här i Lyon som ska vara väldigt vacker. Så gick (långsamt!) mot spårvagnen och hoppade på. Väl i gamla Lyon så insåg jag att det finns två bergbanor som tar en upp på kullarna runt Lyon. Såklart hoppade jag på det här måste ju ses! Och vilken utsikt det var däruppe!






Lyon är en väldigt vacker stad! Att det är 25, 26 grader och sol i slutet av september gör det inte sämre!



Imorgon har jag bara en lektion mellan 11 och 12. Men måste vara i skolan 9 för att fixa det sista med mitt schema. Så förhoppningsvis så är allt schemakrångel och adminsitration löst imorgon! Håll tummarna för mig! Så efter det börjar allt externa papperskrångel istället när jag ska börja ta tag i bostadsbidraget och såna saker i stället som jag inte har haft tid/ork för att göra innan. Är dessutom ganska nervös inför veckan då seminarierna börjar, och dessa seminarier är obligatoriska och betygsgrundande vilket innebär att man måste vara aktiv och delaktig på lektionerna. Det gör mig verkligen nervös alltså :( Har min första sådan på torsdag. Hoppas att det går bra!!

Nu ska jag återgå till mitt nya Grey's anatomy avsnitt och fantisera lite mer över London. Vi hörs i veckan :)

Lägenheten

Publicerad 2011-09-24 15:45:48 i Allmänt,

Nu har jag städat hela lägenheten, så tänkte att jag skulle passa på att fota och lägga upp lite bilder på lägenheten! Städning får ju bli lite kreativ när man inte har så mycket städsaker. En liten hand borste + skyffel plus en trasa och lite rengöringsmedel gjorde susen för golven. Även susen för mina rumpmuskler, genom att stå på huk/krypa omkring på golvet, som redan innan var möra efter att ha testat det pyttelilla "gymet" i huset på morgonen. Så en effektiv dag hittills. Lite plugg på det så blir det verkligen en duktig lördag! 



Min säng med (mina fina Ikea lakan såklart!)



Mitt lilla minikök. Fast det räcker ju för bara mig! Och sen hallen till höger. Det orangea är mina handdukar som hänger på badrumsdörren. 



Matbord samt skrivbord. För att ni ska få lite uppfattning så är sängen till vänster, jag står i dörröppningen vid köket och fotar!




Badrum



Dusch!

Ja, där har ni massa bilder på min lilla, lilla lägenhet. Jag förstår inte riktigt varför man väljer att inreda med orange men eftersom stolarna nu är orangea är det ju bara att rätta in sig i ledet och köpa orangea saker (som jag faktiskt inte tycker blev jättefult, blev ganska mysigt med oranget faktiskt).

Freeeeeeeeedag!

Publicerad 2011-09-23 21:49:38 i Allmänt,

Jag är helt slut. 2,5 h marknadsföring samt 5 (!) timmars lektion om finans tills klockan 7 har helt tagit musten ur mig. (Vi fick sluta typ en kvart, tjugo mintuer tidigare vilket gjorde att alla i hela salen började applådera. Gissar att dom inte är speciellt vana vid att sånt händer) Att dessutom sitta i föreläsningssalar helt utan luftkoniditionering eller ventilation gör ju att man är trött redan efter första kvarten. jälper ju inte att det har varit mycket att göra hela veckan, samt en del festande vilket har inneburit roliga kvällar men lite mindre sömn än behövt. Så nu är jag glad att det är fredag! 


Gick efter föreläsningen till en pub/bar/restaurang precis bredvid skolan med Anna och en tysk tjej, Lydia, där vi åt en god middag. Jag åt en typ ciabatta (eller iaf en fransk version av det!) med chevre och honung och en god kopp te. Mycket gott! Nu ligger jag i min säng och tittar på film, gissar att jag inte kommer orka hålla mig vaken så länge idag! 

Än så länge vet jag inte vad helgen bjuder på. Vet bara att jag imorgon behöver tvätta och städa lite här hemma. Dessutom måste jag nog börja på franskaläxan under dagen. Men samtidigt ska det bli 26, 27 grader så man kanske ska passa på att vara ute lite också...

Nej, nu får det räcka för idag!
Förresten, om någon skulle vara intresserad så är min adress:
Résidence BUTTERFLY, appartement 211
145 Avenue Berthelot
69007 Lyon

Det är ju alltid kul att få ett brev, foto eller vykort som jag kan tejpa upp på väggen (blink, blink! ;) )

Torsdagsmys

Publicerad 2011-09-22 21:48:42 i Allmänt,

Okej, så dataproblemen är lösta! Annars har jag en väldigt mysig torsdagkväll. Har äntligen fått tillbaka lite naglar efter sommaren. Insåg tidigt att jobbet inte skulle vara förenligt med naglar, med tanke på att 6 naglar gick sönder första dagen på jobbet. Men nu är ordningen återställd. Så idag blev det en tripp till Sephora. Köpte lite nya nagellack och andra trevliga saker! Till det - säsongspremiären av Glee, en kopp te - och torsdagkvällen är perfekt!



Annars har jag spenderat dagen med föreläsning om fransk kultur samt informationssystem (som för övrigt verkar vara en skämtkurs, funderar på att hoppa den. Har ändå skrivit in mig på 3 poäng för mycket, så det skulle inte göra nåt att hoppa av den!)

Ett mycket trevligt Skype-samtal med Maria gjorde mig glad också! Så kul att prata med dig! <3

Måste bara visa mina nya skor som jag är helt förälskad i! Har hittat en lite butik med massa roliga saker, så där kommer jag bli stamkund. 


så fina! 

Imorgon blir det marknadsföring på morgonen och sen (tyvärr!) finansföreläsning 14-19. Ja, ni läste rätt, vi har dubbellektion, dvs 5 timmar föreläsninge på raken. Det ska bli spännande att se hur länge man kan hålla sig vaken...

Vi hörs imorgon!

Datasnille

Publicerad 2011-09-22 13:27:57 i Allmänt,

Okej, så dom lyckades inte lista ut varför jag inte lyckas logga in på banken. Så pappa eller Peppe, har ni tid och skype ikväll? Behöver lite teknisk support....

Teknikens under!

Publicerad 2011-09-22 13:22:04 i Allmänt,

Oj, ibland blir jag så positivt överraskad av en teknikutveckling. Har i en veckas tid haft problem att logga in på banken. Eller rättare sagt, jag kan inte logga in alls. Så just nu befinner jag mig i en livechatt med tekniker hos Handelsbanken. Coolt! Återkommer med uppdatering hur det går.

When I feel like I might fall, underneath the pressure of it all

Publicerad 2011-09-19 19:49:32 i Allmänt,

Alltså, jag blir så trött. Jag har haft jätteproblem att pussla ihop mina kurser. Men nu så trodde jag att jag lyckats. Tills jag kommer till skolan idag och ser att dom har flyttat en av våra obligatoriska kurser. Så då spricker allt igen. Eller det spricker inte helt, men schemat blir helt upp och nervänt. Jag måste nu gå i skolan till ca 20 på kvällen måndagar och torsdagar, med stora hål mitt på dagen. Det är så frustrerande! Ingenting funkar, all kontaktpersoner som man måste springa till för att få papper underskrivna eller vad som helst, är ju aldrig där på sina besökstider, saker blir uppsjutna och allt är bara upp och ner. Dessutom började det spöregna halvväga hem från skolan och jag hade inte med mitt paraply. Tillslut ville jag bara sätta mig ner, packa ner mina saker och åka hem till effektiva Sverige. Det kändes liksom hopplöst. Allt. Inget funkar och jag har ingen aning om hur jag ska klara kurserna med tanke på franskan. Det känns liksom omöjligt. Positiv tjej va? 

Men det hela blev lite bättre när jag var på kontoret för sportavdelningen och registrerade mig. Dom erbjuder nämligen kurser i simning, som jag har varit lite intresserad av att testa kanske. (Och så får vi se hur det går med allergin, det kanske inte går alls.) Men 1,5 timmar i veckan borde jag kunna hålla under kontroll. Men det jag blev glad över var iaf att jag antagligen skulle hamna i högsta gruppen, för jag var på tok för duktig för dom andra trodde dom med tanke på min bakgrund. Iaf något! Får se hur jag gör med det. Men sen blev jag på dåligt humör igen när jag insåg att man inte får gå och gymma som man vill, utan man måste skriva in sig och köra typ "gruppträning" med en instruktör. Så nu är jag fortfarande på dåligt humör. 

Som tur ska jag ut på en promenad Anna, så då kanske det blir lite bättre med lite frisk luft och trevligt sällskap. Återkommer kanske med ett positivare inlägg sen. (Fast jag tror inte det... :P )

Måndagmorgon

Publicerad 2011-09-19 11:23:48 i Allmänt,

Då var det dags för andra veckan i skolan. Jag har egentligen inga lektioner idag, det är fortfarande bara föreläsningar. Lektioner och seminarier börjar nästa vecka. Men jag måste ändå till skolan och skriva ut lite papper. Dessutom ska jag förbi ett försäkringsbolag, har insett att det är obligatoriskt med hemförsäkring, så ska skaffa det. Är väl lika bra ifall det skulle händå nåt! Försäkringsbolaget som skolan jobbar tillsammans med erbjuder hemförsäkring för 1 år för 50 euro, så det är ju överkomligt tycker jag!

Hemlängtan

Publicerad 2011-09-18 19:02:59 i Allmänt,

Idag har jag hemlängtan. Det kommer och går lite, visst jag längar ju alltid efter min familj, men det är ju inte lika med att jag faktiskt vill åka hem. Men vissa dagar slår det bara till, och jag skulle kunna sätta mig på första bästa plan hem. Idag är en sådan dag. Fast jag vet att det bara är söndagssyndromet. Alla tråkiga söndagssysslor som tvätt, disk och lite städ får en ju att automatiskt bara vilja ligga i soffan hemma och kolla på någon repris på tv som man egentligen inte vill se, medan mamma och pappa lagar mat.

Men jag insåg i veckan som gått att jag varit i frankrike i 3 månader. Det är en ganska lång tid! Har hänt mycket under den tiden, har lärt mig mycket under den tiden också. Och då blir jag glad av att tänka att 3 månader har gått väldigt fort, och det innebär att den månaden cirka som är kvar till Halloween kommer nog gå fort. Och sen kommer jag komma hem!! Ska boka biljett i i veckan om det är möjligt, som planen ser ut nu så kommer jag hem fredag 21 oktober!! :) 

Något som jag inte vant mig vid riktigt i frankrike är att man alltid måste betala för att tvätta. Även i hyreshusen är det så överallt. På Disney kostade det 4,3o euro, här 5 euro. Det är ju sjukt mkt pengar för 1 tvätt, inte konstigt att man vill dra ut på det så mycket som möjligt! 



Den vackra sjön i parken. Fast det blir lite konstigt med höghusen i bakgrunden.



Ett vackert växthus. Hade någon sagt till mig för 3-4 år sen att jag frivilligt skulle gå omkring och titta på blommor i en park skulle jag trott att den personen va dum i huvudet haha!

Första veckan är avklarad

Publicerad 2011-09-18 14:20:34 i Allmänt,

Det är söndag och första veckan är avklarad. Det har varit en vecka otroligt intensiv vecka. Kursvalen skulle göras och det har ju inneburit ett mindre magsår. Alla kurser överlappar varandra, det man vill ta funkar inte för det krockar med dom obligatoriska kurserna vi har... Det har varit ett riktigt pussel! Dessutom har man sprungit fram och tillbaka mellan olika kurser för att få en bild av vad kurserna handlar om, eftersom det inte finns några kursbeskrivningar, man får helt enkelt gå på magkänslan. Dessutom har två av mina kurser varit inställda den här veckan, så det är två kurser som jag inte har en aning om vad jag kommer läsa, så det ska ju bli spännande! 
Men nu har jag iaf lämnat in min lapp med kursval och det blir en blandning av marknadsföring, management, Human ressoruces, engelska och lite annat smått och gott. Får hoppas att det blir bra!

Annars har det varit en bra vecka. Har umgåtts med massa nytt folk, vilket är kul. Både Anna och jag har dock pratat om att det har varit skönt att ha haft nån från Sverige med sig, även om vi inte umgicks hela tiden hemma. Det har varit skönt att kunna diskutera kursval och allt, trots att vi inte läser exakt samma kurser. 

Igår bestämde jag mig för att åka till en stor park som finns här, som är känd för att vara riktigt vacker! Åkte själv för man har umgåtts så mycket med folk, så det är skönt att vara själv ibland. Tittade på massa fina blommor och trädgårdar, vandrade längs en helt stilla, vacker liten sjö mitt inne i skogen/parken. Och helt plötsligt ser jag en elefant! Det finns nämligen ett zoo inne i parken, som känns helt malplacerat. Men jag tycker ju om djur, så jag vandrade omkring och tittade på elefanter, zebror, krokodiler, apor, lejon, giraffer och massa annat. Jag vet faktiskt inte om jag sett en giraff på riktigt förut?! Dom var otroligt långa iaf! 




Flamingos!! 





Lördagskvällen spenderades med massa trevligt folk. Först var vi på en irländsk pub och efter det gick vi till en australiensk nattklubb. Internationell kväll, men inte så frankst kanske. Många av nattklubbarna här i Lyon har problem för alla hus är gamla och med dålig ljudisolering, så det går inte riktigt att ha nattklubbar. Det har dom löst med att ha klubbar på stora båtar på floden. Rätt häftigt faktiskt. Flera stora båtar på rad med hög musik och massa lampor mitt i natten! Hade sällskap hem med en finsk tjej som faktiskt bor i lägenheten ovanför mig. Trevligt att inte behöva gå ensam! 

I eftermiddag ska jag tvätta. Efter förkylningen och dom konstiga utslagen så känns det fräscht att tvätta lakan och handdukar :P Utslagen är nästan helt borta nu vilket är skönt, så jag kanske oroade mig i onödan var det var. Men nu har jag en ny sak att oroa mig för. Mina "myggbett" försvinner inte, och nån skämtade om att det kanske var vägglöss. Så nu är jag övertygad om att jag har vägglöss i lägenheten. Har jag nämnt att jag är lite av en hypokondrier ibland... (och en oroare, det kommer väl från dig, mamma, tror jag ;) ) Hållar alla tummar och tår för att det inte ska vara vägglöss, då dör jag typ... =(

Fransk byråkrati - Suck!

Publicerad 2011-09-13 20:00:19 i Allmänt,

Så var det dags för andra dagen i skolan. På schemat stod affärsrätt först. Rolig lärare, och en kurs som verkare hyfsat intressant. Dock lite smånervös för hur det ska gå efter att läraren efter att vi presenterat oss sa, "jaså, ja svenska elever brukar ofta ha lite svårt för juridiken här". Så det känns ju tryggt, NOT! Men det hade iaf alltid varit svenska killar, så man kan kanske hoppas att det går bättre för oss tjejer. Det konstiga var ju att vi bara var 10 personer i den klassen. Mysko. 

Efter det så var det dags för ännu mer fixande och papperspåskrivande. Det tar ju aldrig slut på papper som måste fixas, jag håller på att bli galen! Men nu har jag i alla fall tillgång till bibliotek, datorsalar och matsalen. Vi testade på lunchen idag, och kan ju säga det att det kommer ju inte duga med matlådor när man kommer hem... Förrätt, varmrätt och efterrätt serveras varje dag för 3 euro i skolmatsalen. Och gott var det också! 

Efter lunch hade jag en klass i Human Ressources management. Den här gången var jag själv, det läser inte Anna tillsammans med mig. Läskigt! Men jag behövde inte vara rädd så länge för då kommer det fram en svensk tjej till mig som har sett och hört mig prata svenska på campus, så fick sällskap iaf! 

Efter det var jag helt slut, det tar verkligen på krafterna att ha lektioner på franska. Hoppas att man vänjer sig efter några veckor för jag är verkligen däckad på kvällarna. 

Passade på att springa in på postkontoret också när jag kom hem. Och mina lådor hade kommit!! :D Så nu har jag min stekpanna, mitt lexikon och mina skor igen (plus mkt annat, men det var det viktigaste!) Men är lite orolig, för jag fikc aldrig nån avi för paketen, vilket får mig att undra om det är något problem med adressen. Det vore ju verkligen inte kul eftersom min sista lönecheck från Disney ska komma till den här adressen... Håll tummarna för mig! Men jag har fått brev till min adress så det borde ju inte vara något problem. Fick hem en faktura idag från elföretaget. Dom vill ha nästan 50 euro bara för att öppna ett konto hos dom! Måste ringa och höra vad det är för nåt egentligen. Dessutom hade dom stavat mitt namn fel, Gosefin. Det är ju annars en interessant stavning om jag nånsin skulle få för mig att byta namn...

Förkylningen går framåt, har inte ont i halsen idag, utan" bara snuvig", hostar och huvudvärk. Så det går ju i rätt riktning iaf. Som jag sa är jag helt död, så jag ska krypa ner i sängen redan nu och kolla på en film eller nåt. God natt!

Första dagen i skolan

Publicerad 2011-09-12 20:51:25 i Allmänt,

Idag var det dags för första dagen i skolan. Snacka om kaosartat! Jag har för första gången upplevt den konstiga, frustrerande byråkratin. Jag hade lyckats lista ut att jag borde varit på föreläsning kl 8. Problemet var att jag inte vissta var. Det här med färdiga schemat och automatiserat har fransmännen inte riktigt kommit på än. Utan istället sätter dom upp pappersscheman på olika anslagstavlor. Men det är typ omöjligt att hitta om man inte vet var man ska titta... Så jag hittade inte alls var jag skulle vara. Så jag tänkte hoppa föreläsningen. Men så springer jag in i en polsk tjej som går samma program som mig, som också skulle på föreläsningen, som dessutom lyckats hitta var vi skulle vara. MEN, vi är då en halvtimma sena... Snygg start va? Vi smiter iaf in och sätter oss. Sen börjar stressen. Föreläsaren pratar sjukt snabbt om saker som jag inte riktigt förstår, dessutom är det lite svårt at höra för det är en stor sal. Efter ett tag så tittar hon upp mot mig och den andra tjejen och frågar varför vi inte antecknar. Och vi bara, öhhh. Så nervös som man är, inte helt frisk, strålande sol och upp mot 30 grader - jag började storsvettas. Sjukt fräscht va? ;)
Efter halva fick vi iaf en liten paus och vi passar på att gå ner till föreläsaren och presentera oss, och berätta att vi är Erasmusstudenter. Då blev det annat liv i luckan - Jaha! Va kul! Välkomna! Sen gav hon oss tips på litteratur och sånt för att underlätta. Hon brukar tydligen ha mycket utbytesstudenter. Så det kändes ju bättre sen! 

Efter den lektionen skulle jag möta upp Anna för att gå och prata och se om det var möjligt att skriva in sig på två kurser på engelska. Och ja, det var möjligt. OM DET INTE HADE VARIT FULLT REDAN! Så där gick ju Annas och min plan på att ta två kurser på engelska för att få lite andrum upp i rök! Så, det blir ett år på franska då! Eller nästan, och det här är faktiskt lite coolt. Vi satt idag och skulle försöka välja och pussla ihop kurser, på en handledd liten lektion. Och jag har varit intresserad av att ta engelska, alltså typ affärsengelska. Så jag pratade med en av handledarna där som visade sig vara en av dom lärarna som har engelskakurser. Så hon undrade vilken nivå jag låg på engelska och jag svarade såklart en bra nivå. Så vi pratade lite fram och tillbaka på engelska, och efter ett tag säger hon att jag är alldeles för duktig för att ta engelska för 3:e års elever, eftersom citat av henne "franska ungdomar suger på engelska". Så nu ska jag läsa affärsengelska på masternivå!! :)

Annars är det fortfarande ett väldigt pusslande att få ihop scheman, poäng och klasser. Jag har ett preliminärt schema just nu, som jag tror funkar. Men problemet är att jag fortfarande inte vet när våra två obligatoriska klasser går, Franska och Fransk kultur. Hoppas att dom ligger på bra tider så jag inte måste pussla om igen!

Här kommer en bild från i torsdags tror jag!



Intensiva dagar

Publicerad 2011-09-12 17:11:02 i Allmänt,

Snart har jag varit här en vecka. Det har gått fort och varit intensivt, och mycket har hunnits med! I lördags spenderades en sjukt rolig kväll tillsammans med Anna och Haval från min Linköping samt Havals kompis från Tyskland. Vi skulle gått på en fest men planerna ändrades, för kompisen hade tydligen släkt här i Lyon och var tvungen att komma och titta på en konsert med ett band där någon släkting spelade i. Så vi begav oss dit istället, och kom in gratis för att vi kände dom. (Sweet!) Det var som en liten minifestival med flera olika band, det fanns mat att köpa och dricka för dom som ville det. (Fast jag drack inget mer förutom ett glas vin hos Anna innan, kände att kroppen inte var på topp, och kände på mig att en förkylning var på gång). Men det visade sig att deras band var jättebra! Riktigt imponerad, det var vi allihopa! Efteråt så hängde vi kvar på området, pratade med tyskens släktingar, träffade bandet (otroligt sjyssta personer!) och hade allmänt trevligt. Vi begav oss sen allihopa ner mot stan för vi skulle på en klubb men det var så fullt så vi gick hem till en i bandet (tror han var kusin till Havals kompis.. Inte helt koll på vilket håll relationerna gick där). Otroligt fin och stor lägenhet, högst upp i ett hus med utsikt över hela Lyon. Avundsjuk var bara förnamnet! Alla var väldigt intresserade av Sverige och pepprade oss med frågor, vad vi gjorde här och varför. Det enda tråkiga ibland med att umgås med fransmän är att dom blir så imponerade av vår engelska så dom vill hellre prata engelska för att öva sig, så vi får inte prata så mycket franska för att öva oss... 



Bandet med Haval och Oliver framför. (Haval till höger och Oliver till vänster).
Blev iaf en otroligt rolig kväll, otippat, men det är då det blir som bäst ibland!

Söndagen var inte riktigt lika roligt, vaknade som jag misstänkt med sjukt ont i halsen, täppt, antagligen feber. Har väntat på att det skulle komma, är inte förvånad. Ett sjukt intensivt schema egentligen hela sommaren har väl tagir ut sin rätt tillslut. Idag mår jag bättre så det är skönt, blir en tidig kväll igen ikväll så hoppas jag att jag mår ännu bättre!

Bjuder på en bild från i torsdags som spenderades vid floden med massa utbytesstudenter. 


Det är rätt coolt med alla människor man träffar. Här är det folk från Italien, Polen, Sverige, tyskland, USA, Kanada och Holland! Anna är hon i blå klänning rakt fram!

Klassträff

Publicerad 2011-09-10 21:06:50 i Allmänt,

Sitter hemma hos Anna och dricker ett glas lokalt rödvin. Hon står och sminkar sig i badrummet. Dagen har bestått av lite turistande i Lyon och efter det lite shopping. Köpte i princip bara inredningssaker, mycket roligare just nu att fixa lägenheten än typ kläder. Snart ska vi iväg och möta upp Haval (en klasskompis från Linkan)! 

ha en bra kväll alla!

Pappersarbete

Publicerad 2011-09-09 17:42:31 i Allmänt,

Så var det fredag! Det har gått ett par dagar sen jag kom till Lyon och mycket har hänt! Igår hade vi första introduktionen med alla oss som inte varit med på orienteringsveckan. Jag tyckte det kändes otroligt skönt, för jag förstod allt i princip. Det kändes verkligen som en lättnad, att det inte kändes för svårt iaf. Men mycket info på kort tid, så man får väl se om man hängde med på allt, det visar sig väl. Efter lunch så var det dags för andra mötet, då var det lite mer allvar för då fick vi informationen om hur kursval och sånt går till. Jag förstod själva franskan men sen var det ju inte lika lätt att förstå innebörden av det dom sa. Vi fick en katalog med kurser som är tillgängliga och sen en annan katalog med scheman. Sen måste vi plocka ihop kurser och se till att dom inte ligger på samma tider. Det känns som ett gigantiskt interaktiv pussel typ. Dessutom krånglas det till av att vi måste läsa ett par obligatoriska kurser som franska och fransk kultur. Och våra obligatoriska kurser hemifrån som vi måste passa in. Känns lite oöverkomligt att fixa allt det här, men det var många som kände så tror jag. Men det löser sig säkert! Men Anna och jag ska försöka hitta kurskalatolgen för det engelska programet. Vi kan nämligen om vi vill, läsa en eller två kurser på engelska. Det kanske skulle vara skönt att få ett litet break ibland och kunna ta en lite svårare av kurserna på engelska. 

Annars så har dagarna bestått av mer fixande. Har fått mitt studentkort hit (jättefint och färglatt om man jämför med det fula kortet vi har i Linköping). Har även fixat tunnelbanekort. Men nu börjar det nog komma i ordning lite med allt som amn behöver fixa.

Igår kväll så var vi på fest för alla ersamusstudenter. Vi mötte upp lite folk från skolan innan och satt vid floden innan vi gick till klubben. Det var kul att träffa massa människor, men Anna och jag stannade inte så länge. Det var så sjukt hög (och dålig!) musik så det var omöjligt att ens prata med folk. Så då kändes det inte så kul längre. 

Efter en lång sovmorgon så bar det av till skolan. Det var nämligen franskaprov! Läskigt!! Vi måste göra ett test för att vi ska hamna i rätt nivå på våra franskalektioner. 80 frågor med typ bara grammatik och översättning. Gick inte jättebra, så man får väl se vilken nivå man hamnar i!

Det ringde nyss på dörren. Öppnade och där stod en svensk kille. Han hade sett mitt namn på brevlådan och antog att jag var svensk. Han hade ett litet problem nämligen, han har ingen el! Så han undrade om han fick ladda sin dator och telefon hos mig. Elbolaget hade sagt att dom inte kunde fixa det innan den 15:e eller annars skulle det kosta 34 euro extra för att dom skulle fixa det idag eller på måndag... Så stackars kille kan inte laga mat eller duscha varmt... Skönt att det inte krånglat för mig!

Lägenhetspimpin'

Publicerad 2011-09-07 18:20:40 i Allmänt,

Första riktiga dagen i Lyon! Jag vaknade av att klockan ringde på förmiddagen efter 12 (!) timmars sömn. Var lite trött om man säger så... Gjorde mig iordning och traskade bort mot skolan. Där mötte jag upp Anna och vi gick runt lite på campus och letade reda på vart vi ska ha vårt introduktionsmöte. Gick lätt att hitta. Vi letade även reda på  rummet där vi ska vara på fredag när vi har vårt läskiga franskatest. Scary! :S Men det ska nog gå bra hoppas jag! Efter det så bestämde sig Anna och jag att åka till IKEA. Jag hade kollat upp resvägen och insett att det bara var att ta spårvagnen utanför mig, väldigt smidigt! Efter en god lunch (köttbullar såklart!) så började vi vår runda. Det blev en hel del, men det behövdes ju! Nu är det lite bättre i lägenheten, har bland annat en kudde och sängkläder, vilket är en fördel tycker jag! Men glömde såklart en hel del, som bland annat galgar, så det är fortfarande lite svårt att packa upp...

Annars idag har jag varit nere och handlat en del, behövde lite startsaker, sen får jag försöka ta mig till en större mataffär för att handla alla saker man behöver. Lite andra praktiska saker så som att lämna studieförsäkran till CSN så man får lite pengar förhoppningsvis! Har även öppnat ett konto hos EDF (Electricité de France) för att kunna betala elräkningarna. Blir mycket fixa den första veckan, men så är det väl alltid! 

Nu ska jag laga mat, hörs sen!

Jag är framme!

Publicerad 2011-09-06 20:54:43 i Allmänt,

Nu är jag framme i Lyon! Jag sitter i min lägenhet, den är liten, men fräsch iaf och rätt mysig! Med lite personliga prylar och så, så kommer det nog bli riktigt bra! Trodde inte jag skulle komma in på internet, eftersom det inte är trådlöst och jag har ju såklart ingen nätverkssladd än, men datorn hittade ett trådlöst nätverk som funkade. Och varför funkar det... Jo för det är samma som vi surfade på på Disney. Det är tydligen ett allmänt nätverk som finns lite överallt i Frankrike :p Men ska ändå köpa en sladd, tror att det internetet är betydligt snabbare och mer pålitligt! (Dessutom kanske lagligare också...)

Jaja, tågresan från Disney gick hur bra som helst. Tog 1 h 50 min, vilket verkligen är överkomligt. och med en ny, bra dator som faktiskt har batteritid, så en film senare så var resan över! Efter det letade jag reda på en taxi som körde mig till universitetet. Tror chauffören tyckte jag var lite konstigt, en (antagligen) fattig student borde väl ta bussen istället sa han! Men, jag tyckte det var skönt! Irrade omkring lite på campus med mina väskor men hittade sen bagageavdelningen. Slog mig ner på en bänk i väntan på att kontoret för utbytesstudenter skulle öppna efter lunchen. Själva inskrivningen gick väldigt fort eftersom jag redan har ett bankkonto i Frankrike sen sommaren. Jag måste bara gå till min bank för att få ett papper påskrivet så är allt klart här. Efter det hade jag lite tid innan jag skulle ha möte med managern för residencet och lägenheten. Så jag bestämde mig för att vandra omkring och se mig lite om och sen försöka hitta till lägenheten. Det var inte så svårt, ligger bara 10-15 minuters gångväg från skolan. Efter mass info och massa underskrifter fick jag tillgång till lägenheten! Min egna, känns otroligt skönt efter sommaren på Disney! I samma byggnad som lägenheten ligger en matbutik, kanske inte för att göra storhandlingar men definitivt ett bra överraskning! I närheten finns dessutom en bagare, flera caféer och restauranger, post, apotek och både buss - och spårvagnshållplats. Inte illa alls faktiskt! Efer det gick jag tillbaka och hämtade mina väskor från skolan och gick hem igen. Även om det "bara" är 15 minuters promenad, så blir det ganska tungt med två väskor efter ett taf, speciellt i sommarvärmen här nere! (Vilket by the way är sjukt härligt med tanke på sommaren uppe i Paris!) 

Jag har ju också insett vad jag behöver spendera dagen med imorgon. Det blir en tripp till IKEA! Har inga kökssaker, köpte lite engångsprylar i butiken idag. Det kommer dessutom bli en hård natt, har varken kudde, lakan eller täcke... Men mina handdukar instoppade i mitt örngott och med madrassskyddet som lakan en natt ska man väl stå ut med! Sen behövs ju alltid lite allmänna prylar, så som galgar. Det blir kul, tycker om att gå på IKEA! Ska också försöka leta runt lite på campus. Jag och Anna från min klass i Linköping ska försöka orientera oss lite på campus imorgon! Ska bara få tag på henne först =)

Nej, nu är jag helt slut det har varit en lång och intensiv dag. Ska borsta tänderna och krypa ner i min provisoriska säng och titta på en film! Sov gott alla!

Jag är framme!

Publicerad 2011-09-06 20:49:07 i Allmänt,

Nu är jag framme i Lyon! Jag sitter i min lägenhet, den är liten, men fräsch iaf och rätt mysig! Med lite personliga prylar och så, så kommer det nog bli riktigt bra! Trodde inte jag skulle komma in på internet, eftersom det inte är trådlöst och jag har ju såklart ingen nätverkssladd än, men datorn hittade ett trådlöst nätverk som funkade. Och varför funkar det... Jo för det är samma som vi surfade på på Disney. Det är tydligen ett allmänt nätverk som finns lite överallt i Frankrike :p Men ska ändå köpa en sladd, tror att det internetet är betydligt snabbare och mer pålitligt! (Dessutom kanske lagligare också...)

Jaja, tågresan från Disney gick hur bra som helst. Tog 1 h 50 min, vilket verkligen är överkomligt. och med en ny, bra dator som faktiskt har batteritid, så en film senare så var resan över! Efter det letade jag reda på en taxi som körde mig till universitetet. Tror chauffören tyckte jag var lite konstigt, en (antagligen) fattig student borde väl ta bussen istället sa han! Men, jag tyckte det var skönt! Irrade omkring lite på campus med mina väskor men hittade sen bagageavdelningen. Slog mig ner på en bänk i väntan på att kontoret för utbytesstudenter skulle öppna efter lunchen. Själva inskrivningen gick väldigt fort eftersom jag redan har ett bankkonto i Frankrike sen sommaren. Jag måste bara gå till min bank för att få ett papper påskrivet så är allt klart här. Efter det hade jag lite tid innan jag skulle ha möte med managern för residencet och lägenheten. Så jag bestämde mig för att vandra omkring och se mig lite om och sen försöka hitta till lägenheten. Det var inte så svårt, ligger bara 10-15 minuters gångväg från skolan. Efter mass info och massa underskrifter fick jag tillgång till lägenheten! Min egna, känns otroligt skönt efter sommaren på Disney! I samma byggnad som lägenheten ligger en matbutik, kanske inte för att göra storhandlingar men definitivt ett bra överraskning! I närheten finns dessutom en bagare, flera caféer och restauranger, post, apotek och både buss - och spårvagnshållplats. Inte illa alls faktiskt! Efer det gick jag tillbaka och hämtade mina väskor från skolan och gick hem igen. Även om det "bara" är 15 minuters promenad, så blir det ganska tungt med två väskor efter ett taf, speciellt i sommarvärmen här nere! (Vilket by the way är sjukt härligt med tanke på sommaren uppe i Paris!) 

Jag har ju också insett vad jag behöver spendera dagen med imorgon. Det blir en tripp till IKEA! Har inga kökssaker, köpte lite engångsprylar i butiken idag. Det kommer dessutom bli en hård natt, har varken kudde, lakan eller täcke... Men mina handdukar instoppade i mitt örngott och med madrassskyddet som lakan en natt ska man väl stå ut med! Sen behövs ju alltid lite allmänna prylar, så som galgar. Det blir kul, tycker om att gå på IKEA! Ska också försöka leta runt lite på campus. Jag och Anna från min klass i Linköping ska försöka orientera oss lite på campus imorgon! Ska bara få tag på henne först =)

Nej, nu är jag helt slut det har varit en lång och intensiv dag. Ska borsta tänderna och krypa ner i min provisoriska säng och titta på en film! Sov gott alla!

It's the final countdown

Publicerad 2011-09-05 18:30:52 i Allmänt,

Nu är jag klar! Har rensat (mycket) saker, slängt mat, slängt sopor. Jag har städat kök, badrum, rum, hall. Dammsugit, moppat etc. Nu är det nog finare än när vi kom hit skulle jag tro. Jag är inte helt klar med packningen men jag slänger ner det sista imorgon bitti!

Nu har jag precis duschat och klätt på mig, ska hoppa på bussen om en halvtimma för att ha en trevlig sista kväll med några kollegor. Det blir middag i Village och sen lite karoeke kanske?? 

Jag hoppas att allt kommer gå bra imorgon med all packning och att hitta till skolan/lägenheten. Jag tror faktiskt jag ska unna mig en taxi från stationen till skolan som jag måste till först. Ska inte vara så jättelångt, men det var många byten på tunnelbanan för att ta sig dit så jag ska nog ta enkla vägen, för har ingen lust att släpa upp och ner i franska tunnelbanesystemet med två väskor alltså... Dessutom kommer jag ju ända fram till dörren med taxi. Ja, det ska jag nog unna mig alltså... Ser fram emot när jag är nere och allt är fixat. Känner mig lite orolig för att ha glömt nåt, men det viktigaste är väl att jag har tågbiljetten så jag kommer till Lyon, sen får väl allt lösa sig när jag väl är framme!

Nej, nu måste jag göra mig iordning, vi får se om det blir en hälsning från Lyon nästa gång kanske!
Au revoir!

Det går framåt!

Publicerad 2011-09-05 16:09:52 i Allmänt,

Kände att det behövdes en ytterligare uppdatering på packningsfronten. (Kan bero på att jag var tvungen att ta en paus och göra nåt annat ett tag...) Nu är jag iaf precis hemkommen från posten. Har skickat två paket till mig själv i Lyon. Hoppas dom kommer fram ordentligt trots att jag inte har exakt lägenhetsnummer. Ca 25 euro gick det på för två paket. I dom så lyckades jag få ner alla kökssaker jag ville ha med, plus nån förlängningssladd, plattång, mitt lexikon OCH två par skor, gympaskor och ett par högklackade som jag tänkte skulle ta stor plats i packningen. Så det känns defintivt värt dom 25 eurona! Skönt att bli av med lite saker. 

Nu har jag precis lånat dammsugaren från receptionen och ska ta tag i städningen på riktigt! 

Hörs senare!

Matpaus

Publicerad 2011-09-05 13:07:10 i Allmänt,

Sitter i köket och väntar på att min mat ska bli klar. Det går framåt med allt stök. Har precis städat ur kylskåpet och slängt all mat som har blivit över (inte bara min, även en hel del annat som dom andra lämnat kvar utan att fråga mig om...). Nu har jag bara frukost kvar! Ska nämligen äta middag ute med kollegorna ikväll, så behöver bara frukost. Så det blir lite lyxmat till lunch, måste ju äta upp det jag har. Klyftpotatis och marinerad kyckling med chevre står på menyn. Mums! Har även städat kylskåpet. Skulle tro att det är renare nu än när vi kom... 

Annars har jag inte hunnit så mycket längre med städningen. Har mest rensat saker i rummet, slängt en hel del, rensat ur papper härifrån Disney som jag inte behöver längre. Fast jag sparade alla kontrakt och påskrivna papper, man vet ju aldrig om det kan vara bra att spara. Har även hunnit med att tvätta en del och vika alla kläder och förbereda packningen, nu ligger allt på sängen. Ser inte ut att vara så mycket så det ska nog gå ner i resväskorna. Efter lunch när allt är diskat och klart ska jag ta med alla kökssaker till posten och skicka ett paket till mig själv i Lyon så jag kan behålla kökssakerna jag köpt. Kändes ju onödigt att slänga dom, behöver det ju ändå i Lyon antagligen! Det jag har kvar sen är att städa, men eftersom jag har varit själv ett tag nu så har jag ju inte lyckats smutsa ner så mycket så det kommer nog gå fort. Sen det allra sista är att packa ner sakerna! Men nu var jag tvungen att ta lunchpaus, börjar bli väldigt hungrig! 

Kommer väl med en ny uppdatering senare när jag känner att jag måste ta en paus ;)

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna!



Fikapaus inne i Studios igår!



Jag har blivit helt förälskad i denna julgranskula som jag hittade inne i julbutiken i slottet. Men fick nöja mig med ett foto på den istället...



Josefin, Mimmi och jag i lördags kväll!

The last chance

Publicerad 2011-09-05 00:46:25 i Allmänt,

Denna söndag har bestått av mycket "sista". Jag har varit sista dagen i parken, vi har sett sista Tarzan-showen (jäklar va bra den va idag, dom bjöd på massa extra, massa extra energi, ja det var bästa denna sommar! Nu får jag titta på den på youtube istället...), vi har sett sista Fantillusion (ljusparaden sent på kvällen), sista fyrverkerierna. Och allt detta är sista för att högsäsongen tar slut nu, så det var sista för alla inte bara för mig! Var detssutom inne i min butik en sista gång och pratade med ett par stycken!

Vi åt middag på restaurangen bredvid min butik, det var jättegott! Typ karibiskt tema på maten. Jag åt en riktig köttbit (gott! har inte ätit så mycket kött denna sommar). Den var häftig för den brann när jag fick in tallriken, så den va typ flamberad! Med en god karibisk sallad till! Det roliga med denna restaurang också är att Pirates of the Caribbean - attraktionen går igenom restaurangen, så man sitter liksom inne i attraktionen och äter! 

Har iaf haft en bra sista dag i parkerna! Imorgon väntar en dag med tvätt, packning, städning och alla andra måsten. Måste nog rensa en del saker och slänga också för att jag ens ska kunna ta mig till Lyon alltså... På kvällen ska jag till Disney Village och äta middag med dom närmaste från jobbet, ett sista hejdå! 

Nu ska jag sova! Jag hoppas att internet nere i Lyon kommer vara bättre än det här, vill så gärna visa mer bilder, men det är typ hopplöst här att ladda upp det alltså... Så förhoppningsvis blir det mer bilder snart! =) Sov gott!


Söndag

Publicerad 2011-09-04 14:29:10 i Allmänt,

Så var det söndag. Två dagar kvar till Lyon. Har skrivit en lista över saker jag måste göra nu innan jag åker. Det mesta måste jag vänta med tills imorgon eftersom receptionen är stängd på söndagar. Behöver skriva ut dokument och låna städsaker. Har försökt börja fundera lite på packning och så nu på morgonen. Försöker rensa lite kläder som jag kan slänga. Ska försöka slänga sånt jag inte använt speciellt mycket i sommar, kommer antagligen inte använda det så mycket i fortsättningen heller. Men annars ska jag inte stöka så mycket mer idag. Ska nämligen till parken en sista gång med några vänner. Vi ska göra våra favoritattraktioner, se Tarzan-showen en sista gång. Dessutom ska vi äta på en av restaurangerna, Blue Lagoon heter den. Ligger granne med min butik och serverar mycket fisk och skaldjur bland annat. Ska vara hyfsat bra och med vår rabatt på 25 % blir det inte så dyrt heller. Kul att testa nån av restaurangerna, och inte bara våra "skolmatsalar" vi anställda äter i backstage! Sen ska vi se nattparaden. Den sista någonsin! Från och med imorgon är högsäsongen över och parken går tillbaka till normala öppettider. Så inga fler nattparader och fyrverkerier. Dom ska nämligen göra om Fantalusion, nattparaden till nästa år så det är sista någonsin! 

Annars har jag haft två väldigt trevliga kväller i Disney Village nu i helgen. Träffat massa kompisar, sagt hej då till folk och haft det trevligt! 

Och jag har ett väldigt svårt beslut att ta under dom kommande dagarna. Jag är sugen på att komma tillbaka Halloween. Det ska tydligen vara riktigt häftigt att jobba här under den tiden. Dessutom att det var så jobbigt att säga hejdå till folk så jag vill ju gärna komma tillbaka. Fast samtidigt längtar jag ju väldigt mycket hem till Sverige. Åh, jobbiga beslut. Måste ta en riktig funderare på det...

Sorgligt

Publicerad 2011-09-02 23:09:16 i Allmänt,

Så nu är sista dagen på jobbet avklarad. Id:et är klippt och kostymen inlämnad. Jättejobbigt att säga hejdå till alla men lyckades hålla mig från att gråta... Tills jag kom ut backstage och var ensam. Då började jag faktiskt gråta. Trodde inte jag skulle göra det. Men det var mycket mer känslosamt än jag trodde det skulle vara. Men blev glad av att höra av min manager att jag alltid var välkommen tillbaka att jobba och det var bara att höra av sig isf!

Nu sitter jag i köket hemma, jag och josefin har ätit middag och nu dricker vi lite drinkar. Ska åka till disney village om ett tag!

Lön!

Publicerad 2011-09-02 10:03:14 i Allmänt,

Fick min lönecheck igår, så ska en sväng förbi banken och sätta in den innan jobbet. Sen så går jag på mitt sista jobbskift på Disney! Känns både riktigt skönt, tråkigt och konstigt på samma gång. Dessutom har min sistan lägenhetskompis precis lämnat, så nu är jag ensam. Det känns konstigt efter att ha bott med 5 andra personer hela sommaren!

salut!

En dag kvar!

Publicerad 2011-09-01 22:56:57 i Allmänt,

Nu har jag bara en dag kvar. Det är helt otroligt! Har varit här i snart 2,5 månad och det har gått otroligt fort. Det har varit en bra sommar. Utmanande, men rolig! Har hänt otroligt mycket och jag har träffat otroligt mycket olika folk. Otroligt mycket kunder, av alla olika slag. Glada, trötta, trevliga, otrevliga. Kommer vara jättekonstigt att säga hejdå till kollegorna imorgon på jobbet. Har redan sagt hejdå till en del kollegor, som inte jobbar imorgon och så. Vissa har varit jobbiga än andra så klart. Ska försöka ta lite bilder på jobbet imorgon om det går! 

Nu ska jag sova, så jag är pigg sista dagen på jobbet! Sov gott alla!

Kakbak

Publicerad 2011-09-01 10:24:27 i Allmänt,

Ah, nu går jag strax till bussen för att gå på mitt näst sista pass (kanske någonsin på Disney, vem vet??). Efter jobbet måste jag åka och handla för man måste ha med sig godsaker till jobbet på ens sista dag, lite av en tradition. Tänkte baka lite kakor eller så! Hörs ikväll!

Om

Min profilbild

Josefin

Jag är en tjej ursprungligen från Stockholm. I juni 2013 tar jag examen som Internationell Civilekonom. I min blogg får ni följa mina äventyr utomlands runtom i världen. Mest aktuellt är sommaren 2013, som jag kommer spendera i Oxford England, där jag ska jobba för EF på deras språkresor. I arkivet finns sommaren 2011 som spenderades på Disneyland Paris där jag utklädd till pirat jobbade i en av butikerna i samband med attraktionen Pirates of the Caribbean. Året som följde fortsatte mina äventyr i frankrike, närmare bestämt ett år som utbytesstudent i Lyon. Här kommer ni få följa mig utomlands och mina försök att anpassa sig efter en annan kultur, med allt som det kan innebära!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela