Josefin på språng i världen

Sommaren 2013 i Oxford, England.

Semester

Publicerad 2011-07-29 07:29:04 i Allmänt,

Idag är det fredag. Vilket innebär att jag åker till Italien ikväll. Ska få träffa familjen, helt sjukt! Längtar så galet mycket, hoppas dan går fort bara! 

Sitter förresten och skriver på min splitternya dator som jag fått i födelsedagspresent. Så sjukt glad och nöjd, den är så jäkla snygg! Tack tack tack alla! 

Igår var jag med några kompisar på förhandsvisningen av Cars 2, som Disney hade för anställda och deras familjer om man ville. Har visserligen inte sett första filmen, men jag gillade denna ändå! Synd bara med dubbad film, men man börjar nästan vänja sig vid det. Fast en film som jag aldrig tänker se på franska är Harry Potter! Hoppas jag kan se den snart, alla säger att den är så sjukt bra! Nej, nu måste jag packa ihop mina grejer och sen åka till jobbet! Ha en bra helg,

Ciao!

Utveckling

Publicerad 2011-07-25 12:48:54 i Allmänt,

Ibland känns det som att franskan är nåt ouppnåeligt språk. Ibland känns det som om jag aldrig kommer att bli lika bra på franska som på engelska. Men sen ibland, så känns det som att det finns hopp. När jag inser att jag har pratat med en person på franska ganska länge i streck, eller som nyss. Jag hade råkat skriva upp två olika tider när jag jobbar idag, så jag var inte säker på när jag började. Då var jag tvungen att ringa jobbet och fråga vilken av tiderna som stämde. Jag kan ju ärligt säga att jag inte är en person som gillar att prata i telefon med folk som jag inte känner så bra. Att jag dessutom måste göra det på franska gör ju inte saken bättre. Men det är då jag inser att man faktiskt har utvecklats, när jag faktiskt kan ringa och ha ett samtal (om än kort) på franska över telefonen, när man inte ens kan se den andra personens kroppsspråk. Då känner jag mig duktig! =)

Italien

Publicerad 2011-07-24 23:03:29 i Allmänt,

Wohooooo! har bokat resa till Italien nästa helg, för att hälsa på familjen som är där. Känns helt underbart att veta att jag ska få träffa dom om mindre än en vecka! Åker direkt efter jobbet på fredag och kommer hem sent söndag kväll. Yippie! Blev lite stressigt också för det fanns bara en plats kvar på flyget så var tvungen att boka snabbt! Men internet var sjukt segt så sprang till köket för där brukar det funkar bättre, och det gjorde det, så jag fick den sista platsen! Fast sen gick jag in och kollade igen, och insåg då att Ryanair ljugit igen, var ju bara sista platsen till det priset. Jaja, sparade ju lite pengar iaf på att snabba mig! Åhh vad jag längtar! :D

Tänkte passa på att ladda upp lite bilder när jag sitter i köket och internet är lite snabbare:



Sacre Coeur i solskenet i Paris idag! Mycket vacker kyrka. Dessutom har man utsikt över nästan hela Paris eftersom den ligger på högsta platsen i Paris. Mäktigt! 



Macarons i ett skyltfönster till ett äkta franskt bageri i Montmartre



Musse, mimmi och Kalles vagn i Paraden!



Nalle Puh! 

Får lägga upp fler bilder när jag har tid, men nu måste jag sova, är trött efter helgens äventyr!

Lung söndagkväll

Publicerad 2011-07-24 21:29:42 i Allmänt,

Ligger i sängen och har precis ätit middag. Är trött efter helgen. Har haft ett par intensiva men roliga dagar! Är ensam i rummet för Hanna är i Paris med sin familj, så har varit ensam sedan lördags morse. Även om jag tycker om Hanna är det skönt att få vara ensam ibland!

Helgen har som sagt varit rolig! Började i fredags med födelsedag. Fick fin sång av mamma och pappa på morgonen. Sen var det jobb hela dagen, och några visste om att jag fyllde år så dom spred det vidare sen. Så eftersom det börjar olika skift nästan varje timme under dagen så fick jag säkert höra "joyeux anniversaire" 7-8 gånger den dagen. Sen hade dom tagit reda på att man säger grattis på svenska så då hade dom lärt sig det, gulligt av dom tycker jag! Hade plus minus noll i kassan också, så det var en bra dag! Efter jobbet åkte jag hem, lagade mat och tog en dusch. Mötte sen upp massa vänner som kom för att fira tillsammans med mig. Vi satt vid en liten sjö/damm som finns i närheten och umgicks och såg solnedgången, det var hur trevligt som helst, och fler droppade in allteftersom folk slutade jobba. Det blev en väldigt lyckad fest! Men tillslut blev det för mörkt och för kallt så vi började dra oss hemåt. Väldigt nöjd med min födelsedag, trots avsaknad av familj och vänner hemma i sverige!

I lördags var jag faktiskt i Versailles slottet med lite kompisar! Det var en häftig upplevelse, stort och mäktigt, och framförallt trädgården! Kul att ha sett och perfekt att det var gratis för europeisk ungdomar under 26. Det är så på vissa sevärdheter, bland annat Louvren och andra ställen, det är hur bra som helst! Vi hade även köpt med oss picknick för att äta, men tyvärr började det ösregna så det blev inte så mkt picknick, utan vi stod under ett träd och åt så fort vi kunde så vi kunde skynda oss in i slottet sen. 

Sen började vi åka hemåt, men Versailles ligger på andra sidan Paris, så det tar ju ett tag att åka hem. Men när vi kom fram mötte jag upp den andra svenska Josefin, för vi hade bestämt oss för att gå på bio. Så vi åt middag i Disney Village medan vi väntade på att bion skulle börja. Vi titta på Honey 2, som hade premiär här i frankrike för några dagar sen. Bra film, och häftig dans! Tyvärr var den ju dubbad på franska, jag fattar inte att dom ska hålla på att envisas med det där alltså... Inte ens i Disney Village där typ hälften av alla är turister, visar dom BARA Harry Potter på engelska, några föreställningar på tisdagar och torsdagar, alla andra föreställningar är "version francais" Hel knäppt! Efter det tog vi en sväng in på Billy Bob's, en bar/nattklubb i Village och hälsade på lite folk som vi känner. Kul ställe, mest för man känner så många där. På kvällarna är det i princip bara Cast Members där, eftersom alla barnfamiljer har gått och lagt sig då! Kul för oss =)

Idag har jag varit i Paris med Josefin också. Vi åkte till Sacre Coeur, gick runt i Montmarte, gick till Moulin Rouge och kikade och njöt av solen. Sen visste vi inte vad vi skulle göra, så vi började gå neråt seine till. Men efter ett tag insåg vi att det var jättelångt, så vi tog metron till triumfbågen och tänkte gå upp där. Vi insåg bara inte riktigt att det var målgången av Tour de France där idag... Så triumfbågen var ju såklart stängd. Så vi stod och tittade lite och väntade, men vi hade ingen aning om när det var, så vi bestämde oss för att åka hem istället. Men det var sjukt mkt folk som var där och tittade, häftigt! (Tänkte lägga upp lite fina bilder från idag, men jag vet inte riktigt varför jag fick för mig att testa det en söndagskväll när internet är som segats. det får bli en annan dag!)

Så har haft en intensiv men väldigt rolig helg! Vill ha mer ledigt, vill inte riktigt jobba imorgon... Fast så känner jag mig alltid på söndagar! 

Men jag har insett en sak, jag har varit här på Disney halva tiden redan. Det känns helt sjukt, tiden har gått så sjukt fort hittills, jag har bara 6 veckor kvar innan jag flyttar till Lyon. Läskigt!!!

Kvällstankar

Publicerad 2011-07-21 21:32:45 i Allmänt,

Har egentligen inget roligt att säga. Veckan har varit som en vanlig vecka. Inget direkt spännande har hänt. Igår åt hade jag pannkakskväll med lite kompisar och sen tittade vi på film. Det var kul att göra något en vardagskväll också. 

Eller jo, något kul har hänt - hade utvecklingssamtal med typ "min mentor" på jobbet. Blev lite nervös men jag fick bara massa positiv kritik. Tydligen så var alla Team Leaders sjukt nöjda, jag är tydligen alltid glad och ler, och ger bra service till kundera. Så det var kul att höra! Dessutom frågade dom ytterligare en gång om jag var säker på att jag inte skulle stanna =)

Imorrn blir en kul dag , för det är min FÖDELSEDAG =) Måste erkänna att jag tycker det är kul att fylla år, trots att jag fyller 22. Blir väl egentligen inte en så speciell dag eftersom jag jobbar, men på kvällen blir det fest med massa kompisar, så det ser jag fram emot! Dessutom väntar jag spänt på min födelsedagspresent! 

Nu ska jag duscha och sen ska jag sova, är trött och har öppning imorgon så behöver sova nu!
Saknar alla hemma i Sverige extra just nu, antar att det mest beror på födelsedagen. Tänker på er!

Citat

Publicerad 2011-07-19 22:25:48 i Allmänt,

Måste vis en kompis roliga statusuppdatering på facebook om den trevliga franska sommaren:

You know it is summer at Disneyland Paris when: 

1) guests only speak spanish
2) an invasion of scandinavian castmembers bring over the cold front from their home countries
3) you happily announce to guests that their destination has turned into a water park
4) you wrap plastic bags around your feet so they won't get soaked
5) indian guests ask for discount when they buy raincoats

=)

Sommaren är kort, det mest regnar bort...

Publicerad 2011-07-19 21:22:30 i Allmänt,

Idag har det spöregnat HELA dagen. Tror att det börjar avta nu, men det har verkligen öst ner. Kallt har det varit också, så man behövde ha jacka på sig på jobbet. Men annars har dagen gått bra, min kassa stämde så det var kul! 

Har varit och fixat fotokopior av pass och försäkringskort för att skicka in tillsammans med min ansökan till Lyon. Tiden går så fort här så jag glömmer helt bort det. Men det är ingen fara, det är inte försent än eller så. Ska köpa frimärken imorgon och lägga på brevet.

Lundi

Publicerad 2011-07-18 23:11:31 i Allmänt,

Måndag. Första jobbdagen efter helgen. Rätt segt, man vet att man har hela veckan framför sig. Har varit en bra helg. Har åkt massa berg -och dalbanor i parken, kul!! Har hunnit med lite fest också med mycket trevligt folk.

Gårdagskvällen blev lite konstig. Jag, hanna och en svensk kille som heter Alex satt hemma hos oss och spelade kort. Jag skulle ju jobba idag så jag skulle precis gå och lägga mig. Då ringer en annan svensk Hanna mig, jätteuppstressad och ber mig ringa henne. Hon berättar då att när hon slutat jobba strax efter 12 och kom till skåpen för att byta om, så inser hon att någon har öppnat hennes skåp och tagit alla hennes saker i skåpet, dvs hon har inga kläder att åka hem i. Som tur var hade hon inte lämnat några värdesaker i skåpet, utan det var bara kläder. Men jag fick hoppa på bussen, åka till Disney, förklara för vakten varför jag måste komma in på Disney klockan 1 på morgonen. Men jag fick komma in. Hade tagit med mig kläder så Hanna kunde låna, så hon slapp åka hem i sin jobbkosytm. Men stackars Hanna. Samma person som blev av med sin plåbok när vi var i Paris i torsdags på nationaldagen. Höjden av otur!

Jobbar 10-18 nu tisdag, onsdag, torsdag. Gillar tiden, inet för tidigt, men man har ändå kvällen ledig. Ska ha filmkväll med några kompisar på onsdag och laga pannkakor. Fredag har jag öppning, jobbar 9-17. Och då fyller jag år! Kommer vara sjukt konstigt att inte fira med familjen. =( Men det kommer bli fest här på fredagskvällen med massa kompisar, så det blir ju kul iaf!

En händelserik vecka

Publicerad 2011-07-15 22:25:36 i Allmänt,

Precis, det har varit en händelserik vecka! Började på värsta möjliga sätt när jag blev förflyttad. Fortsatte med två dagar förflyttning till, men helt annorlunda. Dom var jättetacksamma för hjälpen, dom trodde jag var fransk och blev jätteförvånad att jag var svensk för jag "pratade ju så bra franska, och ingen accent heller!". Tackar och bockar! Sjukt härligt gäng där! Fick massage av dutyn, folk pratade i 10 min om att min blåa färg på ögonen var vackrast, det som alla ville ha. Kan ju säga att jag gick rodnande från jobbet alltsån efter alla dom komplimangerna! I torsdags var jag tillbaka i min butik. Var en vanlig dag, allt gick bra och det gick fort! Efter jobbet åkte jag direkt och mötte upp Hanna, en svensk tjej som fyllde år. Vi köpte med oss picknick och mötte upp annat folk inne i Paris för att fira frankrikes nationaldag. Alltså, herregud vilka fyrverkerier! Helt galet! Häftig att se hela Paris fira på alla gator och torg, det är verkligen en viktig dag för dom. Tyvärr blev en av kompisarna av med plånboken, inte alls ett roligt slut på kvällen! Sen fick vi veckans träningspass, för vi va tvungna att ta oss till metron för att hinna med sista pendeltåget hem till oss. Annars hade vi fått vänta på första tåget som går kvart över 5, och då är man hemma halv 7. Med tanke på att jag hade öppning kändes det inte som någon bra idé liksom... Jag var tillräckligt trött idag när vi var hemma 2. Men shit va vi sprang till metron, mellan all bytena och genom Paris tunnelsystem! Men vi hann med sista tåget med två minuter! Det ni!
Idag hade jag öppning, det är skönt för då slutar man redan klockan 5, en timma efter att sista skiftet har börjat, det är alltid gött att gå hem då. Men jag fick världens överraskning på jobbet idag. Jag stod med en kund i kassan, när min team leader kommer och ställer sig bredvid. jag tänkte att nu är det nån jobbig kvalitetskontroll eller nåt annat jobbigt, men sen frågar hon bara rakt upp och ner: Vi tycker du passar bra här och undrar om du vill byta kontrakt till en fast tillsvidareanställning istället? Allså fatta!?! Efter en månad, det är ju helt galet :D Sjukt vad glad jag blev! Tyvärr kunde jag ju inte säga ja med tanke på Lyon och allt, men det tog emot att säga nej till ett sånt erbjudande. Hade jag inte haft utbytesåret och lägenheten hade jag nog allvarligt funderat på erbjudandet! har svävat lite på moln resten av dagen =)
Nu ska jag iväg till Disney Village och träffa lite folk, är ledig imorgon och på söndag! Ska nog träffa lite folk imorgon på dagen och åka in till Paris och ha pciknick eller nåt. Jag måste säga att jag  (oftast) har det ganska bra här nere!
Sov gott!

Nya erfarenheter

Publicerad 2011-07-13 00:57:36 i Allmänt,

Igår hade jag nig min värsta dag hittills på Disneyland. Jag var flyttad till en annan butik i parken, som är den största av alla butiker. Bara att komma till en ny butik är sjukt svårt eftersom man inte riktigt vet var man ska, hur allt funkar där. Dessutom i en av dom största butikerna med sjukt mkt anställda. Det var verkligen sjukt jobbigt där. Sjukt mkt folk hela tiden, jag hade ingen aning om någonting, butiken, produkterna eller närmaste toaletterna. Dom ansvariga i butiken var riktigt otrevliga och tyckte typ att jag var dum i huvudet om jag frågade något, trots att jag försökte förklara att jag var flyttad för den dagen. Jag slutade för sent eftersom dom inte hade koll på mitt schema, jag fick inte min rast som man ska ha varje dag. Ingen förklarade nåt hur det gick till i deras butik. Usch, det var riktigt jobbigt faktiskt. Var nästan gråtfärdig när jag gick hem. Men inget ont som inte har nåt gott med sig, det gjorde ju att jag nästan såg fram emot att gå till mitt jobb. Trodde jag ja!! Kom till jobbet i eftermiddags och får veta att nej, du är förflyttad två dagar till, är det ingen som har sagt det till dig?!? NEJ, det har ni inte sagt! Jag trodde jag skulle sätta mig ner och gråta för jag trodde det var samma butik igen. Fast som tur var, var det till en annan butik. Där har jag varit en dag under min första vecka. Det stället gillar jag! Dom är väldigt snälla, frågar hela tiden hur det går bra, förklarar saker. Är allmänt trevliga liksom som man ska vara på en arbetsplats! Så idag var det en bra dag igen =)
Men jag blir frustrerad på att jag aldrig kan få kassan att gå plus/minus 0. Oftast är det omöjligt eftersom vi inte får några 1-centare i växelkassan och då måste man ge 5 cent till kunden istället. Men idag hade jag lite 1-centare, men eftersom 2 kunder vägrade växel, så gick min kassa 10 cent plus istället. Jag vill få det att stämma nångång! Fast först idag va det jättekul när jag räknade kassan, jag var lite stressad för att jag skulle sluta snart och var tvungen att räkna kassan och sortera alla papper ganska snabbt, så jag råkade skriva att jag hade 50 50-euros sedlar istället för 10, så min kassa var 2000 euro plus. Då garvade dom och frågade om jag var trött... :P
Nej, nu är jag jättretrött. Ska sova och göra mig reda för ännu en dag som förflyttad! Men det blir nog bra imorgon med =)
God natt!

Helg!

Publicerad 2011-07-09 11:58:53 i Allmänt,

Nu är det äntligen helg och jag är ledig. Veckan har gått ganska fort, men igår kväll var jag så trött att jag nästan somnade när jag åt middag (kl 8...) Så igår låg jag bara och tittade på film på Hannas dator, för hon var borta igår kväll. Det var ritkigt skönt att vara ensam en hel kväll. Idag känner jag mig piggare efter typ 12 timmars sömn! Det har gått bra på jobbet i veckan tycker jag, kommer in i det mer och mer. Framförallt när dom nu har förstått hur mycket engelska jag kan. Folk har ropat på mig flera gånger i veckan för att hjälpa dom med engelska kunder, dom kan inte mer än det som är nödvändigt för att stå i kassan liksom. Men när kunderna har andra frågor utöver det är dom lost. Nån sa att, shit nu förstår jag hur du känner med franskan ungefär, va modig du är! Fick hjälpa en fransk tjej som jobbar där (hon är typ runt 20!) med att berätta för en kund va klockan är (!) för det kunde hon inte göra på engelska. Skadeglädje är kanske fult, men jag mådde lite bättre då!

Jämfört med vad jag hör andra berätta om sin arbetsplats så har jag nog ett ganska bra team. Dom allra, allra flesta är väldigt snälla och hjälper gärna till om det är nåt jag inte vet eller inte förstår. Även våra team leaders är väldigt sjyssta. Sen är det synd att språket blir lite av en barriär för att komma in helt i teamet. Jag kan ju liksom inte skämta som dom gör, eller vara med i samtalet, även om jag förstår mycket av vad dom säger. Men många gör sitt bästa för att hjälpa till. Igår hade vi en jätterolig stund på jobbet också, när en tjej ville att jag skulle lära henne lite svenska. Först sa jag meningar som hon ville lära sig, men hon frågade om jag skulle skriva ner det. Så då gjorde jag det. Sen kom det fler som ville vara med, och så fick jag gå igenom allt, och förklara å, ä, ö och hur det uttalade sig. Det var sjukt kul att lyssna på 5 fransmän som försökte säga "Hur mår du? jag mår bra". Tillslut så va det massa folk med, och även några dutys. Efter ett tag sa en av dom, "nej jag vill lära mig mer, men nu måste vi byta kassorna" besviket. Så då kunde vi inte göra mer.
Kanske borde berätta hur min arbetsplats ser ut i uppbyggnad/hierarkin: Först har vi managern som är ansvarig för hela butiken. Han heter Roger och kommer från England. Sen finns det 4 team leaders, som har ansvaret varje dag. Sen finns det dutys/supervisers som är folk som har jobbat där i typ 1-2 år. Det är dom som sköter kassaroteringen, växelkassorna, som gör alla byten och returer och sånt. Efter det är det vi i kassorna. Allra längst ner på skalan. Eftersom vi jobbar i en piratbutik heter alla nivåer och tjänster något annat mer "piratigt" men det har jag inte lärt mig. Men hur franskt är det inte att det sitter uppe en planch med hierarkin på, på lagret/kontoret? :P
Idag har jag städat köket lite, eftersom folk här inte verkar fatta hur man diskar + gör rent i köket efter sig. Det är väl framförallt en av tjejerna. (Den äldsta, hon fyller 24 i år...) Men även om dom andra diskar efter sig så gör dom inte rent spisen. Den va faktiskt ny när vi flyttade in, men lär ju va förstörd efter den här sommaren. Dom använder så mkt olja i sin matlagning så det är oljefläckar på alla spisplattor. Blä!
Snart tänkte jag klä på mig och åka in till Val d'Europe, ett jättestort shoppingcenter som ligger 20-25 min med buss härifrån, och en pendeltågshållplats från Disney. Måste handla lite mat också. Ikväll ska vi åka till Paris ett stort gäng, men allt är lite ostyrt just nu. Två svenska tjejer ville att alla skulle följa med dom till en klubb där det skulle spela några kända DJ:s, men det var rätt dyrt inträde så vi får se vad vi gör.
På måndag är jag förflyttad och ska jobbat i en butik som heter Emporium. Det är en av de största butikerna på Disney. Men jag tycker att det är kul att man flyttas runt lite ibland, så man inte står i sin butik varje dag hela tiden.
Nu ska jag duscha, medan ni läser mitt sjukt långa inlägg! ;)

Fortsättning

Publicerad 2011-07-05 23:30:05 i Allmänt,

Tänkte berätta klart det från imorse, när jag behövde gå. Efter Studios gick vi över till stora parken och tittade på Paraden. Tog lite fina bilder, men internet är otroligt segt nu ikväll så jag orkar inte ens försöka med bilder. Iaf så åkte vi massa attraktioner och slapp köa på dem flesta. Egentligen får man väl inte det, men om man ler stort, frågar snällt och visar upp disney-ID, så kan man få gå in snabbvägen, sk FastPass, en ny grej dom kommit på för att minska köerna. Man kan ta en biljett och sen står det vilken tid man ska komma tillbaka och då slippa den störra delen av kön. Så har man tur kan vi få smita in den ingången. Men jag måste säga, av dem två parkern så är nog Studios min favorit faktiskt.
Igår och idag har jag jobbat. Har haft stängning så har jobbat mellan 14.15 och 22.30. Idag har det varit otroligt varmt igen, runt 30 grader. Jag tänkte ju inte att det skulle bli kallt ikväll, så där kommer jag efter jobbet i shorts och t-shirt. Men då har det börjat regna och blåsa massor, så då frös jag istället. Konstig vändning med tanke på att jag svettats hela dan innan. Imorgon blir det iaf jobb en timma tidigare.
Har inga speciella planer för veckan, men på lördag ska vi åka ett stort gäng till Paris och festa, det ska bli kul!

Jobbvecka

Publicerad 2011-07-05 12:47:38 i Allmänt,

Helgen har varit bra. I fredags följde jag med några finska kompisar på fest nere vid en liten sjö (eller stor damm), tydligen någon kille som fyllde år. Men jag stannade inte så länge, va väldigt trött efter veckan. På lördagen åkte jag och andra svenska Josefin till IKEA. Hon storshoppade till hela lägenheten, men jag har ju redan varit där så jag kompleterade lite bara. Men sen åt vi köttbullar med potatismos till lunch, gott!!
(Den svenska flaggan på köttbullarna sitter nu fatstejpad på vår dörr =) )
I lördags kväll kom Josefin och Alexander hit och vi drack lite drinkar. Åkte sen in till Disney Village och hängde på Billy Bobs Bar, en western bar faktiskt. Men dom har ett dansgolv och spelade bra musik, så vi dansade hela kvällen och träffade massa människor. I söndags tog vi sovmorgon, men på eftermiddagen jag och tre andra svenska tjejer in till parkerna och åkte berg -och dalbanor. Kul! Vi började med Walt Disney studios, åkte turen runt parken och såg hur dom gör vissa specialeffekter. sen åkte vi Rock and rollercoaster (min favorit, sjuuuuukt kul!!) Vi passade även på att se Stunt Showen. Jag hade visas minnen från den när vi var här med familjen för länge sen, men hade glömt bort mycket. Men den var otroligt bra! Pappa, jag tror att dina körkunskaper blev brädade här alltså.
Nu måste jag göra mig iordning för jobbet, bussen går om en halvtimma. Jobbar stängning idag med.
ha det bra, jag kanske skriver mer ikväll!

Helg

Publicerad 2011-07-01 21:37:12 i Allmänt,

Det är äntligen fredagkväll. Jag har jobbat 5 dagar och nu är jag ledig både lördag och söndag! Veckan har gått fort, men har varit lite jobbig, iaf sista dagarna. Beror mest på mina jobbtider, i torsdags började jag 7.00. Hade tillsammans med massa andra inventering i en av dem större butikerna på Disneyland. Tråkigt. Tog ett par timmar och efter att det var klart gick jag tillbaka till min vanliga butik för dem sista timmarna. Gick sen hem och gick och lade mig lite för jag hade sovit sjukt dåligt natten innan och klockan ringde 05.15, så summa kardemumma, jag var ganska trött. Efter en powernap hoppade jag in i duschen och sen åkte jag tillbaka till parken för det var Cast Member-fest på torsdagkvällen. Det var gratis mat och efterrätter i massor! Gratis är gott. En hel del uppträdaden, bland annat ett nummer ur Tarzanshowen och Legally Blonde-musikalen. Sen så ville folk göra lite olika, men jag var sjukt trött, hade ont i fötterna och bussen till jobbet gick 07.02 på fredag morgon. Så jag tog bussen hem och gick och lade mig. Men tyvärr, inte heller denna natt kunde jag sova. Totalt tror jag att jag har sovit 6 timmar på två nätter. Jag är helt slut idag! Idag har jag inte heller varit i min vanliga butik, utan hade lagertjänst. Var i samma butik som jag gjorde inventering i, men idag skulle vi packa upp nyanlända varor, sätta fast larm och ifall det var reavaror, sätta fast nya prislappar. Det var faktiskt helt okej, tiden gick väldigt fort och det var rätt trevliga människor där. Men jag är sjukt trött i ryggen efter jobbet. Tror jag minst har larmat och hängt upp tusen plagg alltså. Jag kommer drömma om prickiga Mimmiklänningar inatt. Efter jobbet åkte jag till banken för att skriva på de sista papperna och öppna mitt bankkonto och casha in checken med lönen som vi fick i torsdags. Så nu är det fixat och är 429 euro rikare. Har ett nytt, fint bankkort som jag använde för första gången i mataffären efter! Så nu känner jag mig väldigt fransk med både fransk adress, bankkonto och mobilnummer.
Imorgon ska jag och en tjej som heter Josefin åke till IKEA en sväng. Efter en lång sovmorgon så klart! På kvällen vanskas det nog fest tror jag. På söndag är vi nog ett gäng som tänkte åka till Disney och faktiskt testa alla attraktioner och titta på paraden tex. Så så ser min helg ut!

Om

Min profilbild

Josefin

Jag är en tjej ursprungligen från Stockholm. I juni 2013 tar jag examen som Internationell Civilekonom. I min blogg får ni följa mina äventyr utomlands runtom i världen. Mest aktuellt är sommaren 2013, som jag kommer spendera i Oxford England, där jag ska jobba för EF på deras språkresor. I arkivet finns sommaren 2011 som spenderades på Disneyland Paris där jag utklädd till pirat jobbade i en av butikerna i samband med attraktionen Pirates of the Caribbean. Året som följde fortsatte mina äventyr i frankrike, närmare bestämt ett år som utbytesstudent i Lyon. Här kommer ni få följa mig utomlands och mina försök att anpassa sig efter en annan kultur, med allt som det kan innebära!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela