Josefin på språng i världen

Sommaren 2013 i Oxford, England.

SOMMARLOV :D

Publicerad 2012-05-10 13:00:51 i Lyon,

Det har varit lite tyst här ett par dar, skyller på att jag har alldeles för mycket annars att göra!

Nu är jag iaf nyss hemkommen från sista tentan för terminen, Introduction à l'audit financier. Vilket innebär att jag har SOMMARLOV :D. Det känns heeeeeeeelt otroligt. Tentan gick bra, bättre än jag förväntade mig eftersom pluggmotivationen inte varit på topp inför tentan. Så nu håller jag tummarna. 

Tycker det är lite coolt. Jag kommer ihåg en av de första dagarna i Linköping i ettan. Vi hade besök av en gammal student som berättade hur det var att plugga och vad hon gör nu. Jag kommer ihåg att hon sa att i fyran så ska ni kunna sitta och läsa en årsredovisning på franska och förstå. När jag hörde det tänkte jag, äsch, det kan inte va sant, kommer aldrig att kunna förstå det. Men idag var det det jag gjorde. Tentan var ett utdrag ur en årsredovisning för ett franskt företag som man skulle analysera på olika sätt. Helt otroligt! 

Och imorgon åker jag, eller faktiskt, flyttar hem efter nästan ett helt år i detta land. Det har varit helt fantastiskt, otroligt, spännande, läskigt, jobbigt och helt underbart. Så sjukt mycket minnen, upplevelser och platser, och självklart människor. 

Jag vet inte om jag kommer fortsätta blogga hemma, syftet försvinner ju lite när jag kommer hem och ni kan prata med mig istället. Ni får väl kika in ibland och se! 

Nu blir det packning och städning för hela slanten. 

KÄRLEK till er alla! 
Puss och kram

Regisserat kaos

Publicerad 2012-05-07 20:44:27 i Lyon,

Hallå!
Idag är det måndag och jag är på bra humör. Jag ska strax iväg för att möta upp en gäng härliga människor. Sen ska vi möta upp ännu fler härliga människor. Det är röd dag här i Frankrike så folk ska väl festa eftersom man är ledig. Men har man tenta på torsdag samt flytt på fredag har man ej ledigt imorgon... Men jag ska hänga med ett tag ikväll iaf för att hinna träffa folk och säga hej då! 

Just nu är det fullständigt KAOS i min lägenhet. Det ser verkligen ut som ett bombnedslag, men jag skulle kanske kalla det ett regisserat kaos. Jag håller på med lite olika projekt på samma gång, vilket får det att bli väldigt stökigt. För det första håller jag på med plugget, vilket innebär att det ligger papper och anteckningar över hela skrivbordet. För det andra håller jag på att tvätta i princip allt jag har inför hemresan. Kändes fräschare inför hemresan och sen hinner jag ju inte tvätta innan det blir semester och Grekland på lördag. Men mitt i alltihopa så tog min växel för torktumlaren slut och nu trängs kläder som inte kan tumlas med trosor, strumpor och handdukar på alla möjliga och omöjliga ytor för att få det att torka... För det tredje kommer en kompis förbi imorgon och hämtar massa saker som jag annars skulle slänga, vilket jag håller på att förbereda och packa lite, så det tar upp hela matbordet, stolarna och alla andra lediga ytor. Så summasummarum = sjukt mycket prylar på en sjukt liten yta. Men jag klagar inte, detta gör mig mest glad eftersom jag vet varför det är stökigt - hemfärd :D 

Nej, nu måste jag sminka mig. Hörs imorgon!

Städning

Publicerad 2012-05-05 15:37:35 i Lyon,

Idag är det lördag! Det innebär att det är mindre än en vecka kvar till hemfärd, sjukt! 

I torsdags hade vi en jättetrevlig pick-nick med alla oss från Linköping. Vi satt i parken och åt massa god plockmat och pratade. Efter det så åkte vi hem till Anna och sen blev det en spontan utgång. Roligt! 


Anna och Julia


Haval och David


Jag och tjejen som Anna bor tillsammans med. Helt crazy tjej, men hon är väldigt trevlig!

Igår så unnade jag mig en dag utan några måsten efter tentan i torsdags. Jag kollade på film, åt sushi med David, och bara slappade hela dagen. Skönt! Kvällen skulle ha spenderats vid floden, där vi hängde mycket i början av förra terminen när det var varmt, men vädret ställde till det. Regn och blåst gjorde att jag tillslut hamnade på en pub nära skolan med ett par kompisar där det var live-band som spelade. Mycket trevligt! Hemma rätt tidigt och la mig och tittade på lite serier på datorn innan jag somnade!


Live musik!

Imorse sov jag som en stock tills jag vaknade utvilad runt halv 11. Det jag har att göra i veckan nu är ju att plugga till sista tentan samt flyttstäda lägenheten. Och idag kände jag verkligen inte för att plugga så jag satte igång att städa ordentligt. Jag vet ju att jag kommer behöva städa närmare utflytt såklart, men tänkte börja så smått så blir det ju kanske lite mindre att göra sen. Så efter frukost tog jag fram städprylarna och satt igång. Började med att putsa fönster! Det var faktiskt ganska mysigt. Det regnade ett stilla sommarregn ute, åskade lite och jag lyssnade på diverse intervjuer på internet. Kändes trevligt! Har fortsatt med att städa det jag kan innan lägenheten är tömd. På tisdag kommer det en kompis hit och ska hämta massa saker som hon ville ha till sin lägenhet! 

Nu har jag precis ätit lunch och ska fortsätta med städningen. Ikväll kanske jag ska gå på bio. Har pratat med en kompis och vi sa att vi skulle gå idag eller imorgon, så får se hur det blir! 

Imorgon blir det mer fokus på plugg istället. Har massa planer för veckan som ska kombineras med plugg och städ och fix, så det kommer bli intensivt. Lika bra att fokusera mycket nu i helgen, när jag faktiskt har färre planer än under de kommande veckodagarna! 

Ha en bra helg!

Urladdning

Publicerad 2012-05-03 18:01:16 i Lyon,

Så: tenta skriven idag. Känner exakt som jag alltid gör efter en tenta. Lite missnöje, lite hopp, det ekar tomt i hjärnan och jag är dödstrött. Blir väl alltid en otrolig urladdning när man är klar och man slappnar av. Nu håller vi bara tummarna på att det ska gå bra. 

Efter tentan så tog jag en promenad in mot stan för att titta lite i butiker. Köpte ett par jeansshorts, precis såna som jag letat efter länge. Då blev jag glad. Blev även en sväng inne på Carrefour. Glödlampa, rengöringsmedel och mat till ikväll behövdes. Ska börja göra mig iordning snart och sen blir det pick-nick i parken i det fina vädret med folk från klassen i Linköping. Det blir första gången som vi kommer ses allihopa, trots att vi varit i Lyon tillsammans sen nyår. Får se om det blir nåt annat att göra sen, vet att en del kompisar ska till en irländsk pub ikväll, kanske drar dit en sväng också. 

Imorgon tänkte jag ha en pluggfri dag innan tentaplugget för sista tentan börjar. Tänkte börja städa lägenheten och rensa ordentligt och så. Känner att jag vill komma igång ordentligt. Sen kommer ju tiden gå åt till tentan tror jag. 

Nu måste jag ta en dusch för att vakna till. Tröttheten vill inte riktigt släppa trots en eftermiddag under täcket i sängen. 

Vi hörs imorgon! :)

Sista lektionen!

Publicerad 2012-05-02 18:19:56 i Lyon,

Idag har jag haft den SISTA lektionen för det här läsåret! Nu är det bara två tentor kvar, varav en imorgon och sen är det klaaaaaaart! 
Det känns hyfsat bra inför tentan imorgon. Fick det som jag hade svårt med förklarat av en kompis så det känns mycket bättre nu. Ska testa att göra om uppgifterna och se om jag förstår allt. Ska plugga lite mer ikväll sen, men sen får det gå som det går! 

Annars imorse så var jag uppe tidigt tidigt för att ta tjuren vid hornen och ta hand om lite fransk administration. Var tvungen att besöka myndigheten för bostadsbidraget för att meddela att det ska stoppas. Jag var med Annika där förra terminen när hon skulle avsluta det. Gick smidigt, inga problem. Men det här landet är ju lite konstigt och det här med praxis verkar inte finnas. Jag fick istället ett papper att skicka in tillsammans med ett brev där jag skriver att jag vill avsluta utbetalningarna och så underskrift. Fattar inte hur dom kan krångla till det så mycket. Varför kan jag inte bara skriva under ett papper där och ge direkt. Nej, men nu har jag postat iaf och hoppas att det räcker med det! 

I övrigt känner jag mig väldigt trött. Har extremt svårt att sova på kvällarna. Försöker lägga mig i tid, men ligger i timmar och snurrar. Trots att jag går upp i hyfsad tid och är trött så kan jag inte sova. Jobbigt!!!

Middagspaus

Publicerad 2012-05-01 18:19:15 i Lyon,

Ja, eftersom allt är stängt idag så har jag ju varit strikt förpassad till lägenheten. Dock har det ju varit ovanligt tyst, inga byggarbeten, inga spårvagnar och bussar, vilket har varit överraskande skönt! Plugget har gått helt okej idag, även om motivationen har gått i väldiga vågor. På eftermiddagen höll jag på att bli galen på ett avsnitt som jag inte förstod mig på och jag insåg att blodsockret låg på bottennivå. En kopp te och en knäckemacka löste det och jag kände energin återvända så smått! Kom då på en smarta idén att googla mina problem med cross exchange rates och triangular arbitrage med bid och ask rates och snubblade rakt in i en kanal på youtube med en professor i företagsekonomi som hade små "föreläsningar" om just det som jag hade problem med. Så nu efter ha tittat ett par gånger börjar knutarna sakta lösas upp i hjärnan tror jag. Fantastiskt vad man kan använda Youtube till! 

Fast i mina videos blev klockan helt plötsligt snart halv sju och magen började kurra lite, så nu får det nog bli en paus för lite matlagning. Ska försöka göra lite mer ikväll, iaf se om jag kan lösa min uppgifter nu med min nyvunna kunskap. Imorgon är sista lektionen i den här kursen och jag hoppas kunna fråga läraren eller någon i klassen om ett par småsaker som förvirrar mig. Sen ska det bli skönt att bli av med den här tentan på torsdag. På torsdag kväll så ska jag, Anna, Haval, David och Julia (dvs alla från vår klass i Linköping som pluggar här i Lyon på olika skolor) träffas och ha pick-nick, så det ska ju bli trevligt! 

Jag hade ju hoppats på att få en fantastisk sista helg här i Lyon. Nu ser väderleksrapporten ut som REGN REGN REGN tyvärr. Så får väl se vad man kan hitta på i det dåliga vädret. 

Nu blir det fiskpinnar! 


Om

Min profilbild

Josefin

Jag är en tjej ursprungligen från Stockholm. I juni 2013 tar jag examen som Internationell Civilekonom. I min blogg får ni följa mina äventyr utomlands runtom i världen. Mest aktuellt är sommaren 2013, som jag kommer spendera i Oxford England, där jag ska jobba för EF på deras språkresor. I arkivet finns sommaren 2011 som spenderades på Disneyland Paris där jag utklädd till pirat jobbade i en av butikerna i samband med attraktionen Pirates of the Caribbean. Året som följde fortsatte mina äventyr i frankrike, närmare bestämt ett år som utbytesstudent i Lyon. Här kommer ni få följa mig utomlands och mina försök att anpassa sig efter en annan kultur, med allt som det kan innebära!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela