Josefin på språng i världen

Sommaren 2013 i Oxford, England.

Nice/Monaco/Cannes

Publicerad 2012-04-25 16:30:29 i Lyon,

Så, nu ska jag berätta lite om helgen som jag spenderade i Nice under påsklovet. Det var jag och tre andra utbytesstudenter från Lyon (tyskland, spanien och skottland) samt två kompisar till två av tjejerna. Jag och två av tjejerna tog tåget tidigt från Lyon på onsdagen. Vi kom fram till Nice runt 1, halv två till strålande sol och värme trots att väderleksrapporten lovat mulet och regn. Vi letade snabbt upp det hostel vi skulle bo på, checkade in och fick nycklarna. Sen sprang vi så fort vi kunde ner till stranden för att njuta av solen.



På väg ner till stranden


Promenade des anglais - strandpromenaden i Nice




Tyvärr lite för kallt för att sola i bikini, men vi satte oss en bit upp på stranden vid en mur i skydd mot vinden och där var det tillräckligt varmt för att sola i bara linne faktiskt!


Skottska Karen på stranden. Det blåste lite... 


Anne, Afrora, Karen och Catherine, en tjej från england som vi träffade på hostellet som också gör Erasmus i Lyon! 

Efter ett par timmar av sol, sömn och massa prat och bara ren njutning i solen gick vi tillbaka till hostellet där vi mötte upp Anne, en kompis till Afrora hemifrån. Kvällen slutade med matlagning och häng med alla sköna människor på hostellet och sen spontanutgång till en engelsk pub/bar där alla engelsktalande och sköna människor hängde tydligen :p Galet ställe, folk stod på bord och stolar och dansade. Galet men kul! 


Anne & Afrora


Wayne's

Dagen efter hoppade vi på en fullsmockad buss som skulle ta oss till Monaco. Jag har ju varit där för ett par år sen med familjen, men jag hade inget emot att se det igen, häftigt ställe! Vi bara strosade runt hela dagen, tittade på kasinot, häftiga båtar och bilar och sen la vi oss på stranden innan det mulnade igen och vi hoppade på bussen hem till Nice igen. 1 euro kostade bussresan, så det var ju verkligen överkomligt! Här kommer massa härliga bilder från Monaco!















När vi kom tillbaka till Nice hade Andrea, spanska tjejen, samt hennes kompis ganska nyligen kommit fram. Vi gjorde inget speciellt den kvällen, lagade mat och hängde i sällskaprummet och umgick med trevligt folk. 

På torsdagen hade väderleksrapporten visat regn ytterligare en dag, men vädergudarna var vänliga mot oss ännu en dag. Inte strålande sol kanske, men iaf inget regn! Dagen spenderades med att turista i Nice. Vi strosade runt i stan, shoppade lite, drack kaffe på uteserveringar, gick runt lite mer. Det är tröttsamt att turista så sen va vi tvungna att gå hem och sova siesta. Kvällen spenderades återigen i de allmänna utrymmena med allt folk på hostellet innan vi åter gick till Wayne's och dansade på borden halva natten. 









Lördagen var vädergudarna inte lika vänliga mot oss och regnet öste ner. Men vi hade hört att det skulle regna lite mindre i Cannes, så vi satte oss på tåget dit. Det gjorde det inte. Så tyvärr hann vi inte se så mycket av Cannes. Mycket av dagen spenderades på restaurang, café och i butiker. Men jag ville prompt se röda mattan och byggnaden där filmfestivalen hålls så vi tog oss dit trots regnet iaf! När vi sen satt på tåget hem slutade det såklart regna... Sista kvällen gick vi återigen till Wayne's, lätt att säga att vi gillade stället?! När det stängde gick vi vidare till en nattklubb inte långt därifrån som enligt rykten skulle vara bra. Det va den inte. Så vi gick hem snart därefter. 




Mitt resesällskap!



Söndagen efter att vi checkat ut gick vi till stranden och bara njöt av solen igen (som trots lite växlande molnighet lyckades ge mig en snygg bränna i ansiktet...) och bara slumrade och solade fram tills tåget gick på söndagskvällen. Vi var hemma runt 10 på kvällen, trötta men med massa roliga minnen från helgen. Hur kul som helst! =)

Nu orkar jag inte lägga upp fler bilder, men det finns maaaaaaassa fler på facebook om ni vill se mer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Josefin

Jag är en tjej ursprungligen från Stockholm. I juni 2013 tar jag examen som Internationell Civilekonom. I min blogg får ni följa mina äventyr utomlands runtom i världen. Mest aktuellt är sommaren 2013, som jag kommer spendera i Oxford England, där jag ska jobba för EF på deras språkresor. I arkivet finns sommaren 2011 som spenderades på Disneyland Paris där jag utklädd till pirat jobbade i en av butikerna i samband med attraktionen Pirates of the Caribbean. Året som följde fortsatte mina äventyr i frankrike, närmare bestämt ett år som utbytesstudent i Lyon. Här kommer ni få följa mig utomlands och mina försök att anpassa sig efter en annan kultur, med allt som det kan innebära!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela